Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
"odchudzenie" trabanta pod prawko b1
Autor Wiadomość
Bartek Dobrzyński
Gość
Wysłany: 2008-12-25, 19:03   

Moment moment: Na allegro co jakiś czas pojawiają się repliki aut sportowych. Zresztą zobaczcie:
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C4574002
Kużwa skoro da się zarejestrować BOJARa F355 to czemu nie Roxxie 601:P. Nie ma nikogo kto przechodził taką ścieżkę? Nie zniechęcajcie koleżanki do Sachsenringów;)

papieju
Gość
Wysłany: 2008-12-25, 19:55   

Widzisz cenę tego czegoś? Myślisz że homologacja takie przeróbki to kwestia 50zł?
Ścieżka jest jasna - zgłaszasz w UK zmianę danych z dowodu - zmianę masy własnej, liczbę miejsc itd, dostajesz skierowanie na przegląd i tak całe jaja - bo przeróbka musi być z czymś zgodna na homologowanych częściach. Koszty to to ten przegląd i te części. Wątpię żeby auto z szybami z pleksi przeszło przegląd, na ten przykład.

Eagle
Gość
Wysłany: 2008-12-25, 20:11   

126p B1

Roxx
Gość
Wysłany: 2008-12-25, 20:38   

"Kup sobie skuter. Zrobienie auta w ten sposób będzie wymagało homologacji dla niego, badań i całej tej otoczki - jeśli będziesz chciała w dowodzie mieć te 550kg. Nie sztuka odchudzić. Sztuka później to zarejestrować :)
Wywalenie gratów, wymiana zbiornika na plastik, szyb na pleksi - wszystkie rzeczy które wstawisz zamiast oryginału muszą mieć stosowną homologację do używania w aucie osobowym, inaczej zapomnij o przeglądzie. Po prostu będzie to nieopłacalne ekonomicznie, okaże się że taki trabant dopuszczony do ruchu kosztuje 8-10 tys złotych. Skuter tańszy..."

a widziales kogos kto popierdziela skuterem w zime.? ;]
jak pisalam wczesniej gablota to nie jest glupie widzi mi sie dzieciaka ktore "chce byc dorosłe". Samochod ma mi ulatwic codzienne zycie :D

Eagle
Gość
Wysłany: 2008-12-25, 21:14   

Wpisz sobie na allegro w dziale "samochody" w szukaniu "b1". Można kupić takie gotowe przerobione auto lub fabryczne o takiej wadze. I niekoniecznie drożej niż taka przeróbka traba...

shardac
Gość
Wysłany: 2009-01-19, 22:23   

Akurat z tego co wiem to od 2005 roku mozna bez problemu rejestrowac cwaje bez zadnego kombinowania - gdy te zostaly wycofane.

Bartek Zawadzki
Gość
Wysłany: 2009-01-22, 09:32   

a widziales kogos kto popierdziela skuterem w zime.? ;]

Ja widziałem, sam jeździłem :)
Odechciało mi się jak się wychrzaniłem przy 80km/h.

Ale póki jeździłem 50ccm to i zima nie była straszna - przy 50km/h nie przewiewa tak mocno, a i o poślizg trudniej.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi