|
"odchudzenie" trabanta pod prawko b1 |
| Autor |
Wiadomość |
Bartek Dobrzyński
Gość
|
Wysłany: 2008-12-25, 19:03
|
|
|
Moment moment: Na allegro co jakiś czas pojawiają się repliki aut sportowych. Zresztą zobaczcie:
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C4574002
Kużwa skoro da się zarejestrować BOJARa F355 to czemu nie Roxxie 601:P. Nie ma nikogo kto przechodził taką ścieżkę? Nie zniechęcajcie koleżanki do Sachsenringów;) |
|
|
|
 |
papieju
Gość
|
Wysłany: 2008-12-25, 19:55
|
|
|
Widzisz cenę tego czegoś? Myślisz że homologacja takie przeróbki to kwestia 50zł?
Ścieżka jest jasna - zgłaszasz w UK zmianę danych z dowodu - zmianę masy własnej, liczbę miejsc itd, dostajesz skierowanie na przegląd i tak całe jaja - bo przeróbka musi być z czymś zgodna na homologowanych częściach. Koszty to to ten przegląd i te części. Wątpię żeby auto z szybami z pleksi przeszło przegląd, na ten przykład. |
|
|
|
 |
Eagle
Gość
|
|
|
|
 |
Roxx
Gość
|
Wysłany: 2008-12-25, 20:38
|
|
|
"Kup sobie skuter. Zrobienie auta w ten sposób będzie wymagało homologacji dla niego, badań i całej tej otoczki - jeśli będziesz chciała w dowodzie mieć te 550kg. Nie sztuka odchudzić. Sztuka później to zarejestrować :)
Wywalenie gratów, wymiana zbiornika na plastik, szyb na pleksi - wszystkie rzeczy które wstawisz zamiast oryginału muszą mieć stosowną homologację do używania w aucie osobowym, inaczej zapomnij o przeglądzie. Po prostu będzie to nieopłacalne ekonomicznie, okaże się że taki trabant dopuszczony do ruchu kosztuje 8-10 tys złotych. Skuter tańszy..."
a widziales kogos kto popierdziela skuterem w zime.? ;]
jak pisalam wczesniej gablota to nie jest glupie widzi mi sie dzieciaka ktore "chce byc dorosłe". Samochod ma mi ulatwic codzienne zycie :D |
|
|
|
 |
Eagle
Gość
|
Wysłany: 2008-12-25, 21:14
|
|
|
| Wpisz sobie na allegro w dziale "samochody" w szukaniu "b1". Można kupić takie gotowe przerobione auto lub fabryczne o takiej wadze. I niekoniecznie drożej niż taka przeróbka traba... |
|
|
|
 |
shardac
Gość
|
Wysłany: 2009-01-19, 22:23
|
|
|
| Akurat z tego co wiem to od 2005 roku mozna bez problemu rejestrowac cwaje bez zadnego kombinowania - gdy te zostaly wycofane. |
|
|
|
 |
Bartek Zawadzki
Gość
|
Wysłany: 2009-01-22, 09:32
|
|
|
a widziales kogos kto popierdziela skuterem w zime.? ;]
Ja widziałem, sam jeździłem :)
Odechciało mi się jak się wychrzaniłem przy 80km/h.
Ale póki jeździłem 50ccm to i zima nie była straszna - przy 50km/h nie przewiewa tak mocno, a i o poślizg trudniej. |
|
|
|
 |
|
|