|
[t1.1] zgrzyta 2 na wysokich obrotach |
| Autor |
Wiadomość |
Hajs
Gość
|
Wysłany: 2008-12-13, 19:11
|
|
|
| Te plastikowe koncówki reguluje sie na długość poprzez wkręcanie/wykrecanie, lecz nic ten zabieg nie da, jeśli te uszka są wyrobione. Jeżeli są wyrobione kupuje sie nowe, koszt to 0,50zł . |
|
|
|
 |
Bartosz S.
Gość
|
Wysłany: 2008-12-15, 21:31
|
|
|
NOZESZQRVAMAC!!!!!!!!
normalnie nikomu nie mozna ufac i tzeba na rece patrzec...
1. pojechalem na wymiane sprzegla do warsztatu veuwert - nie polecam. Panowie nie potrafili wymienic i ledwo to do kupy poskladali. Tlumaczyli sie tym, ze zle czecsi przywiozlem -?!?!?! Przynajmniej oleje mi wymienili - wiem bo stalem nad gosciem jak wlewal nowy do skrzyni i silnika.
2. Pojechalem zatem do warsztatu na Modlinskiej. Panowie poprawili po veuwercie i zrobiliprzerobke lapy sprzegla (teraz nie czuje ze sprzglo mam). Wszystko cacy, tylko ta nieszczesna 2.
ZAPOMNIALO SIE IM OLEJU DO SKRZYNI NALAC!!!
NOZESZ... itd...
nalalem oleju i skrzynia jak zloto chodzi. Czasem zgrzytnie przy przejsci z 3 na 2, a tak to bomba... |
|
|
|
 |
luki
Gość
|
Wysłany: 2008-12-17, 07:52
|
|
|
| jak przerobke lapy ci zrobili ?? wydłużyli?? jak tak to o ile :) bo tez sie do tgo przymierzam moze bedzie ciut lzej chodził pedał :) |
|
|
|
 |
Bartosz S.
Gość
|
Wysłany: 2008-12-17, 08:15
|
|
|
| Dokladnie tak - wydluzyli. o ile nie wiem, bo nie sprawdzalem. Sprzeglo rzeczywiscie chodzi lzej. Jak sie postaam to podesle fotke jak to wyglada. |
|
|
|
 |
luki
Gość
|
Wysłany: 2008-12-17, 14:22
|
|
|
| o to bylo by super jak bys pokazal fotke lapy :) wtedy by wiadomo bylo ;) |
|
|
|
 |
Bartosz S.
Gość
|
Wysłany: 2008-12-21, 01:03
|
|
|
Fotki przerobionej lapy:
tutaj |
|
|
|
 |
Qbs
Gość
|
Wysłany: 2008-12-21, 11:45
|
|
|
| ładnie. teraz lzej chodzi pedal i linki nie bedizesz musial tak czesto zmieniac :) brawo |
|
|
|
 |
luki
Gość
|
Wysłany: 2008-12-21, 13:52
|
|
|
dzieki za foto :)
ja sie powoli przymierzam do zrobienia swojej :)
moze ktos sie orientuje o ile najlepiej wydłużyć? Tak zeby nie byla za duzo |
|
|
|
 |
Bartosz S.
Gość
|
Wysłany: 2008-12-21, 23:44
|
|
|
Qbs - a zebys widzial. Jak wsiadlem pierwszy raz po przerobce to zastanawialem sie czy mam linke sprzegla czy nie. Az pod maske zajzalem - tak lekko chodzi.
Polecam wszystkim takie rozwiazanie. |
|
|
|
 |
|
|