|
Debile z Oleandrów (sklep Warszawa) |
| Autor |
Wiadomość |
magik
Gość
|
Wysłany: 2008-12-17, 13:42
|
|
|
Chyba zmienię zdanie o tych panach troszkę. Dzisiaj będąc w okolicy nie omieszkałem wstąpić. Po krótkiej rozmowie dostałem drabinę i samodzielnie wykonałem przegląd półek sklepowych. Wyrwałem sobie parę detali o które pewnie jakbym zapytał to nie wiedziałby o co chodzi. Nawet ciekawa rozmowa się wywiązała. Sporo tam nowych teili popakowanych jeszcze w duże oryginalne pudła. Silniki nawet nowe mają np do 1,1. Ale cenę juz znam więc nawet nie próbowałem |
|
|
|
 |
Lukasz Piotrowski
Gość
|
Wysłany: 2008-12-17, 14:09
|
|
|
| A jaka cena tego silnika??:D powiedz;] |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2008-12-17, 14:55
|
|
|
| Z rok temu wołał za to 4 tysie |
|
|
|
 |
Dariusz Drabik
Gość
|
Wysłany: 2008-12-17, 18:53
|
|
|
| mi kidys za wachacz krzykneli 600, za jakis czas dzwonie po kolektor do 601 , a on mi na to ze ma ale 600zl, Rubens chcial kupic u nich miske olejowa do 601 :) nie wiem jak sie to skonczyło :) ale to czuby!!!!!!! |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2008-12-18, 08:21
|
|
|
| no właśnie oni każdego pierwszego próbują przerobić. Mi tez za pierwszym razem krzyknęli za tylny pas 700 zł. Jak się przyjdzie pogada i udowodni że wie się więcej to zmieniają ton rozmowy. Z cenami trochę gorzej. Ale da się negocjować |
|
|
|
 |
mateusz105l
Gość
|
Wysłany: 2008-12-18, 14:40
|
|
|
| Zastanawiam się, jak ten sklep jeszcze funkcjonuje ... |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2008-12-18, 17:45
|
|
|
| nawiasem mówiąc to niezłe cwaniaki z nich, co widać.... Poradzą sobie |
|
|
|
 |
Sikor
Gość
|
Wysłany: 2008-12-20, 12:31
|
|
|
| Magik, jak się będziesz wybierał to daj znać, zabiorę się z tobą, bo mnie już ze trzy razy chcieli przerobić, ale się nie dałem :D |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2008-12-20, 12:45
|
|
|
| jeśli już to dopiero w marcu. Po świętach wyjeżdżam |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2008-12-20, 15:08
|
|
|
Dodam tylko tyle że wczoraj zostałem wpuszczony do zajebiaszczej piwnicy pod sklepem. Jest tego "troszkę" Niestety jest też "troszkę" szczurzych kup. Blach do wartburga np drzwi jest cała przyczepa jak nie więcej |
|
|
|
 |
Eagle
Gość
|
Wysłany: 2008-12-22, 19:43
|
|
|
| Sprzedaliby to po jakiejś normalnej cenie... Tak to leży i o części pewnie marnuje się... Nie mówię, że mają oddawać za 5zł ale w jakiejś przystępnej dla przeciętnego człowieka cenie. Swoją drogą ciekawe skąd mają takie zapasy... |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2008-12-22, 21:31
|
|
|
dawny sklep polmozbytu |
|
|
|
 |
papieju
Gość
|
Wysłany: 2008-12-23, 07:30
|
|
|
| Trzymają na lepsze czasy. Za 10 lat nie kupisz drzwi do warba nawet na szrocie, bo po prostu ostatni warb już dawno będzie w hucie. Ostaną się tylko te w rękach pasjonackich i ostatnie rodzynki u dziaduniów. Podobnie zresztą będzie z trabami. A wtedy kasę zgoli ten, kto graty będzie miał. Ile zaśpiewa, tyle zabulisz - bo nie będzie innego wyjścia... |
|
|
|
 |
Kriss
Gość
|
Wysłany: 2008-12-23, 23:29
|
|
|
Papieju ma racje. Co do części, to był okres kiedy takie nowe części mozna było kupować za dosłowne grosze lub po cenie złomu (która na tamten czas była niska). Po prostu w połowie lat 90' niektore polmozbyty albo plajtowały i przechodziły w prywatne ręce albo po prostu robili czystki w magazynach z tego co się już słabo sprzedawało. Pamiętam jak moj brat mówił, że widział np. nową bude do warba 353 która powędrowała do huty z polmozbytu bo po prostu nikt jej nie chciał. Jak ktoś wiedział kiedy i gdzie mógł np. kupować blachy do auta np. po 5zł za sztuke itp. Ogólnie jak ktoś miał kase i znajomych w polmozbytach to miał farta |
|
|
|
 |
601Topik
Gość
|
Wysłany: 2008-12-24, 11:50
|
|
|
| Jednym słowem BanditenStrasse |