Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
cortanin - opinie
Autor Wiadomość
amadeo
Gość
Wysłany: 2008-12-08, 16:40   

Sorki za OT ale swego czasu robiłem taki test cortarin vs brunox .
Moim zdaniem obydwa są ok i spełniają swoje zadanie ,ale po fachowym zastosowaniu a nie na odwałkę .
nawet zachowało sie jedno foto :D
http://images22.fotosik.p...b6ff1ac7med.jpg
Na koniec dodam że brunox lepszy jest tj na fotce na blachach z zewnątrz ,Cortarin na zewnątrz i w profile , miejsca trudno dostępne . Obydwa preparaty najlepiej pokryć podkładem jednoskłanikowym lub ,,cud,, lakierem 100w1. Do odtłuszczania karoserii polecam zmywacz Bolla
pozDDR....

Bartek Dobrzyński
Gość
Wysłany: 2008-12-09, 10:51   

Dobry jest jeszcze Coractiv. W Nieszawie produkowany. Farba okrętowa i nie wiem czy produkowana w opakowaniach handlowych mniejszych niż 20L. Ale znakomita. I jeszcze plus: do rozcieńczania używamy denaturatu. (odbarwionego, bo fioletowy wstyd na stole postawić)

papieju
Gość
Wysłany: 2008-12-10, 09:38   

A jak nie ma w sklepie białego, to mam poprosić o inne wino ??

MARIAN B.
Gość
Wysłany: 2008-12-11, 19:19   

Ludzie czasami różne rzeczy mówią o różnych preparatach. Wszystkie problemy biorą się z tego, że niektórzy nie przestrzegają receptur zapisanych na preparatach. CORTANIN F - bardzo polecam. Sam stosowałem go kilkakrotnie na różnych samochodach i zawsze wszystko było OK nawet po kilku latach.Trzeba tylko pamiętać, żeby go stosować na rdzę , z którą właśnie wchodzi w reakcję , stopując ją.Na czystą blachę nie ma sensu bo nie ma się z czy związać. Luźną rdzę wyrzucić.Nadmiar zmyć wodą. Njlepszy jest do profili zamkniętych. Musi faktycznie dobrze wyschnąć i na to podkład antykorozyjny. Po latach będzie miło popatrzec na blachę bez rdzy.
Pozdrawiam

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi