Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
cortanin - opinie
Autor Wiadomość
J.J.
Gość
Wysłany: 2008-12-05, 15:41   

bry

chcialbym posluchac waszych opini na temat tego polskiego wynalazku.
Wiele opinie slyszalem pochlebnych lecz zdazrzylo sie tez ze ktos cos warczal na cortanin i od razu ze brunox lepszy i w ogole.

Jo brunox... szwajcarowskie wynalazki ;) i takie same ceny, a wedlug niektorych dziala tak samo jak cortanin...

Prosze o opinie bo chcialbym zakonserwowac profile zamkniete ciortaninem a nastepnie jakims tam woskiem ( fluidol ), no ale jednia zla opinia jakos zadecydowala o zasiegniecie wiekszej ilosci opini :]

James
Gość
Wysłany: 2008-12-05, 16:02   

Do wczoraj, jak rozmawialiśmy, złego słowa nie słyszałem na cortanin... Ale dzisiaj jak pojechałem do blacharza i zawiozlem mu brunox, to powiedział mi, że jak to ma podobne działanie jak cortanin, to że, cytuje "panie to takie samo gówno jak ten @!#$ cortanin, po tym to panu tan samochód rude ścierwo opierdoli 2 razy szybciej niż pan byś go w jeziorze utopił, rdza będzie sie wszędzie wpierdalała"... No i bądź tu mądry, lakiernik kazał mi najpierw brunoxem zabezpieczyć, a blacharz psy na tym wiesza:/

WeT(macq)
Gość
Wysłany: 2008-12-05, 17:34   

Cortanin stosuje juz dlugo (za porada maxxxa) i nie widzę żadnych zlych skutkow. Jak mialem jeszcze suzuki, to cortaninem zabezpieczalem wszystko co zardzewiale- od blotnikow po drzwi i slupki. Na to polozylem lakier metalik i do dzisiaj widze to auto na miescie- nie ma zadnych bombli na lakierze.

amadeo
Gość
Wysłany: 2008-12-06, 05:37   

Cortarin jest b.dobry pod warunkiem ze zastosujesz go wg instrukcji . Wielu pier...dzieli glupoty na jego temat , dodam tylko ze mam Toyotę Corolle z 1974r w trakcie renowacji i karoserię Cortarinem zabezpieczalem jakies 1,5 roku temu , na to grunt i nic nie wyłazi :D .

WeT(macq)
Gość
Wysłany: 2008-12-06, 10:02   

No fakt, musi wyschnac, bo jak zostanie choc troche wilgotne to wyłazi pozniej ze az milo

mateusz105l
Gość
Wysłany: 2008-12-06, 11:00   

W życiu nie słyszałem, żeby ktoś negatywnie wyrażał się o brunoksie...

J.J.
Gość
Wysłany: 2008-12-06, 15:46   

tu mowa o cortaninie [;

Kriss
Gość
Wysłany: 2008-12-07, 15:31   

A ja powiem tak, czy jest to Cortanian (osobiście używam i chwale) czy brunox (nie miałem okazji użytkować) to negatywne opinie biorą się z tego samego a mianowicie nieodpowiedniego użytkowania. Jak zrobisz zgodnie ze sztuką będzie jak trzeba, jak popaprasz po mokrym i nie pozwolisz dobrze zaschnąć to wylizie rdza i potem wieszanie psów , że to @#$^&@ i tak dalej.

Czarny,M
Gość
Wysłany: 2008-12-07, 16:36   

dobrze Kriss gada;) polać mu tu szklankę Mixolu... sam używam cortaninu i go sobie cenie i polecam innym

J.J.
Gość
Wysłany: 2008-12-07, 17:34   

hmm czyli konserwacja dopiero latem by cortanin dobrze w profilach wysechl :(

Wilu
Gość
Wysłany: 2008-12-07, 18:03   

Jeżeli te środki mają zastąpić usunięcie rdzy tam, gdzie jest to możliwe, to nie uważam, aby było to zgodne ze sztuką.

J.J.
Gość
Wysłany: 2008-12-07, 18:26   

no z jaqlki rdzy tam nie wywalisz raczej...
na to wosk i bedzie chyba cacy :)

Ptak
Gość
Wysłany: 2008-12-07, 23:21   

ja też używałem cortaninu do bagażnika między innymi i parę dni poczekałem - musi wyschnąć na dobre i potem malowanie:) najlepiej jak latem bo jak wilgoć w powietrzu i poniżej 20stopni to bedzie tak jak by wodą polać a potem pomalować:)

Qbs
Gość
Wysłany: 2008-12-08, 00:09   

a na opakowaniu napisane, zeby usunac nadmiar cortaninu woda...

maxxx601
Gość
Wysłany: 2008-12-08, 13:49   

...tam gdzie nie ma rdzy bo w tych miejscach inaczej pozłazi farba. fakt lepkie nie ma być. a brunox to taki sam kwas jakiś tam (na rdzę) + żywica więc jeśli nie usunie się rdzy pachnie druciarstwem :P

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi