Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Piaskowanie auta
Autor Wiadomość
Potap
Gość
Wysłany: 2008-12-07, 18:25   

Mam pytanie, czy oprócz szlifierki z drucianką, różnego rodzaju płynów w spreju, żelu itp. można wypiaskować trabanta? Czy piasek pod ciśnieniem nie połamie nam naszego kochanego autka, bo duraplast nie jest zbytnio wtrzymały. Próbował ktoś? Może ktoś wie jak duraplast się zachowuje?

MARIAN B.
Gość
Wysłany: 2008-12-07, 18:42   

Próbowałem kiedyś piaskować plastikowe zderzaki. Przy małym ciśnieniu nie schodzi stara farba. Przy dużym ciśnieniu niszczy się plastik. Obawiam się, że tak samo byłoby z duroplastem.
pozdro

magik
Gość
Wysłany: 2008-12-07, 19:29   

Chyba taniej znaleźć nowe duro. Ew zmywacz do powłok lakierniczych. Są popularne środki dostępne w marketach budowlanych. Spotkałem się też z profesjonalnymi środkami dla lakierników w sprayu. Nie znam niestety firmy

J.J.
Gość
Wysłany: 2008-12-07, 19:34   

http://www.n71.pl/n71.php?zmiany-generalny=piaskowanie

mateusz105l
Gość
Wysłany: 2008-12-07, 21:22   

Po co piaskować duroplast? Raczej nie zardzewieje...

Potap
Gość
Wysłany: 2008-12-08, 13:22   

poprostu chciałbym zedrzeć starą farbę bo jest położona tak, że gorzej chyba sie nie da a nie chce porysować duraplastu drucianką, bo później sporo szpachlowania, a nie wiem jak by było po piaskowaniu, być może pozostałby czysty duraplast jak fabryczny. Na tej stronie którą podałeś J.J. to widać, że piaskowana była blacha a duraplast raczej nie, więc może ktoś próbował piaskiem "pociągnąć" po "plasiku".

Piegus
Gość
Wysłany: 2008-12-08, 13:28   

kup sobie srodek do sciagania powłok lakierniczych Scansol. smarujesz farbe i po chwili zaczyna pęczniec i sciagasz szpachelka. Ewentualne pozostałosci papierem sciernym zlikwidujesz:D Natomiast co do piaskowania duro moza by spróbowac wypiaskowac to pyłem natomiast nie każda piaskarnia sie tego podejmie.

Potap
Gość
Wysłany: 2008-12-08, 13:31   

a jak ten środek się nakłada? Jest to w spreju czy w płynie i pędzlem się nakłada? I jak dojść w zakamarki?

J.J.
Gość
Wysłany: 2008-12-08, 15:14   

no bo nie pomyslalem ze chcesz piaskowac duro...
to nie lepiej kupic sobie nowe ;p?

Potap
Gość
Wysłany: 2008-12-08, 17:29   

czyli piaskowanie odpada, więc tylko ten płyn chyba pozostaje.

W takim razie inne pytanie.
W mnie mnie tak mniej więcej pod nogami kierowcy i pasażera pod "wykładziną"(jest to zwykły dywan z domu) znajduje się warstwa laminatu, i tam mam zamiar go zerwać, ale czy kłaść nowy czy nie? W jakim celu w ogóle on tam może leżeć?

wnuq
Gość
Wysłany: 2008-12-08, 21:34   

wycisza....likwiduje rezonans-kłaśc nowy

mateusz105l
Gość
Wysłany: 2008-12-08, 22:28   

Trochę różnych rzeczy robiłem Scansolem i taka mała rada- zajebiście uważaj na skórę. A technika jest taka: nakładasz pędzlem cięnką warstwę, najlepiej o małej powierzchni( lepiej robić małymi kawałkami, nie całość na raz). Można to przykryć folią, możebyć taka z torebek na zakupy(przezroczysta). Czekasz kilka minut i jazda. Ale szybciej będzie szlifierką oscylacyjną.

Potap
Gość
Wysłany: 2008-12-08, 22:33   

dzięki wnuq za wyjaśnienie, w takim razie położe nowy. No to czyli ze zdrapaniem całej farby będzie roboty co nie miara. Dzięki za rady, sposoby działania.

J.J.
Gość
Wysłany: 2008-12-08, 22:48   

kup nowy duro. po co pieprzyc ;p ?
a co do tej maty w polo to ja tam mialem pieknie rudo :)

maxxx601
Gość
Wysłany: 2008-12-09, 00:17   

laminat to żywica+mata więc jeśli to masz na podłodze to obawiam się że po usunięciu tego może jej nie być...

A na duroplast z wieloma warstwami farby dobra jest cierpliwość i szlifierka oscylacyjna. Pozdro

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi