Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
pierścienie na koło zamachowe
Autor Wiadomość
magik
Gość
Wysłany: 2008-11-08, 10:59   

Mam techniczne pytanie. Czy można kupić pierścienie uszczelniające na koło zamachowe nowego typu ? Czy w ogóle występowało to kiedyś jako część zamienna ?

Qbs
Gość
Wysłany: 2008-11-08, 12:13   

a to dobre pytanie?

Sikor
Gość
Wysłany: 2008-11-09, 11:14   

Dławice do wartburga bez problemu kupowałem na Nowolipkach. To myślę, że i do trabanta kupisz.

MARIAN B.
Gość
Wysłany: 2008-11-09, 17:35   

Witam magik,
Nie wiem jakich pierścieni poszukujesz. Ja kupiłem kiedyś najlepszy typ pierścienia uszczelniającego jaki był produkowany do Trabanta nowego typu (oczywiście dwutakta) i nie wykorzystałem go, ponieważ mój wał był starego typu. Mam jeszcze ten pierścień. Gdybyś był zainteresowany to możemy się dogadać. Wymiary pierścienia:67 mm zew/27mm wew./13 mm wysokość. Jest to pierścień całkowicie metalowy,składający się z częsci wew, i zew. obracających się i uszczelnionych dwoma pierścieniami metalowymi takimi jak tłoowe.
Pozdrawiam

Goofy
Gość
Wysłany: 2008-11-09, 20:38   

Jak kupiłem w motirexie "uszczelniacz labiryntowy wału" to składał się on z tego dużego pierścienia z otworami na 3 śrubki w którym osadzone były owe dwa pierścionki(takie jak do tłoków tylko zakładane na koło zamachowe, i pewnie o te Ci chodzi ;) ) Więc myślę że w takim zestawie będą one osiągalne :)

magik
Gość
Wysłany: 2008-11-10, 08:45   

ooo spoko.dzięki

MARIAN B.
Gość
Wysłany: 2008-11-19, 18:23   

Witamm
powraca temat pierścienia uszczelnaijącego na koło zamachowe oczywiście od 601.Goofy i magik o tym pisali ale chcialbym uszczegółowić. Czy ten pierścień z Motirexu miał tylko część zewnętrzną i pierścienie. A część wewnętrzna ?Ta osadzona właśnie na kole zamachowym. A może ktoś kupował też taki pierścień na przód ?
Wiem że chyba nie na wszystkie typy wałów one pasują.
Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam

magik
Gość
Wysłany: 2008-11-19, 20:52   

no koło montuje się tylko pierścienie. A cześć zewnętrzna jest przykręcona do karterów na 3 śrubki .Z tym że jest inna niż ta w którą wciska się zimering. wszystko pasuje niezależnie od typu karterów i wału

MARIAN B.
Gość
Wysłany: 2008-11-20, 12:41   

Serdeczne dzięk dla magika za szybką odpowiedź. Czekam jeszcze może ktoś wie coś na temat takiego pierścienia na przód. Mam taki ale jego średnica wewnętrzna jest większa. Nie wiem czy jest to jakiś inny tym , czy trzeba założyć jakiś dodatkowy pierścień. A tak w ogóle czy te pierścienie metalowe są dużo lepsze od gumowych Zimmera ?
Pozdrawiam

magik
Gość
Wysłany: 2008-11-20, 23:03   

no ja właśnie 2 godzinki temu odpaliłem silnik po kapitalce właśnie z taki uszczelniaczem na wał od strony koła pasowego. Jest bieżnia wewnętrzna która wchodzi na wał i na to zakłada się dopiero uszczelniacz. To jest komplet. Tak jak pisałeś kiedyś, trzeba stoczyć 2 mm może nawet i więcej bo przy 2mm koło pasowe opiera się minimalnie na wewnętrznej bieżni uszczelniacza. Lepszy byłby odstęp co dałoby gwarancję tego że koło jest dobrze zaciśnięte na klinie

MARIAN B.
Gość
Wysłany: 2008-11-21, 14:33   

Dzięki za informację. Zamawiam w takim razie te pierścienie i mam nadzieję, że będą lepsze od zwykłych gumowych Zimmera.
Pozdrawiam

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi