Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[601] iskry na pedale gazu
Autor Wiadomość
ZBuK
Gość
Wysłany: 2008-11-05, 10:05   

Hajka,

Takie rzeczy to tylko w Trabancie...
Otóż pędzę po krakowskich uliach pięknego wieczoru październikowego i naglę pod nogą z gazem czuję trzask i pedał znika :) Spadła linka gazu z koluszka. Ale jakie było moje zdziwienie kiedy obejrzałem pedał i okazało się, że wokół rzeczonego koluszka był jakby opalony, przypalony, okopcony... A oczy mi już całkiem wyszły z orbit, jak w tych wieczornych ciemnościach, próbowałem naciągnąć linkę i założyć ją spowrotem na pedał gazu i przy zetknięciu z nim ISKRZYŁO!!!
Zapewne nie jest to normalne zjawisko, ale co może być przyczyną? Gdzie szukać źródła takiego zwarcia? No chyba że to normalne...

Speeder
Gość
Wysłany: 2008-11-05, 10:28   

Może kabelki od alternatora się poluzowały?? Pamiętaj, że alternator jest blisko gaźnika, od gaźnika idzie linka! A do pożaru to krótka droga

KUZYN353
Gość
Wysłany: 2008-11-05, 12:31   

Masa między silnikiem a karoserią/akumulatorem.
Popraw a jeśli nie masz to natychmiast wstaw kabel masowy na silnik. I nie jeździj tak bo spłonie kolejny ładny Trabant.

KUZYN353
Gość
Wysłany: 2008-11-05, 12:34   

Jeśli zakładałes tą linkę na zgaszonym silniku, a ona dalej iskrzyła to sprawdź może przewody przy rozruszniku i czy elektromagnes nie ma jakiś przebić.

Cost'a Und Brossu
Gość
Wysłany: 2008-11-05, 20:57   

masa między skrzynią a sankami, masa i plus na akku i alternator sprawdz połączenia.

maxxx601
Gość
Wysłany: 2008-11-12, 11:16   

Nie zwisa tam czasem jakis luźny kabelek np. od radia?

mitek
Gość
Wysłany: 2008-12-05, 18:51   

zbuku masa silnika jest taki mały kabelek przy poduszce skrzyni między skrzynią a kołyską

KUZYN353
Gość
Wysłany: 2008-12-05, 20:45   

Zbuk o nas zapomniał....

ZBuK
Gość
Wysłany: 2008-12-06, 13:47   

ZBuK zapracowany nie zagląda na forum :(
Ale tak - ostatnio wymieniłem stary silnik wycieraczek na nowy i przy okazji poprawiłem kabelki masy od tegoż silniczka do budy i coś się poprawiło. Zaczął działać klakson i radio już nie przerywa przy mocnym basie. Co do iskier nie wiem - nie sprawdzałem, ale oblookam ten kabelek masy i dam znać . DZIĘĘKI!!!!

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi