Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
sportowe sprężyny
Autor Wiadomość
Wojtek Brzozowski
Gość
Wysłany: 2008-10-21, 12:19   

Witam. Zamierzam poprawić zawieszenie w celu polepszenia prowadzenia w zakrętach itp. Chciałem założyć jakieś sportowe sprężyny. Coś konkretnego. Ale póki co szukam i ciężko. Czy ktoś już coś takiego robił? Od razu mówie, że nie zamierzam się bawić w utwardzanie gumami albo sprężyny z poldasa czy temu podobne. Chce wsadzić konkretne sportowe (progresy czy coś) sprężyny ale jako takich dla traba nie znalazłem na razie a nie wiem co ewentualnie dedykowane dla innego auta może pasować. Jeśli komuś się udało dopasować to bedę wdzięczny za rade.

g-olab
Gość
Wysłany: 2008-10-21, 13:27   

Polo 86 C , sprezyny progresywne i odrazu utwardzone amory, ale to tylko na przod wchodzi z mala przerobka

P.S. samochod siada na glebie

Wojtek Brzozowski
Gość
Wysłany: 2008-10-21, 13:43   

Ja mam 601 także na przód będę musiał kombinować z twardszymi amorami, bo póki co nie wiem co zrobić żeby resor działał progresywnie :P Ale na tył... A w ogóle jakaś konketna firma to robi??

Dzięki
Pozdro

Aren601
Gość
Wysłany: 2008-10-21, 14:22   

z przodu same amory ci nic nie dadzą oprucz wiekszego trzepania

Sprezyny z gwintu fm do auti na tyl, troche przerobki z talezykami, ale siada w uj na glebie :]

Wojtek Brzozowski
Gość
Wysłany: 2008-10-21, 15:39   

A cosik zeby na glenie NIE siadało?? Bo raczej chcialbym wysokość zachować. I tak sie trochę obniży jak niższy profil opon założe.

GrzegorzG(Greg)
Gość
Wysłany: 2008-10-21, 16:14   

Spręzyny
amortzator przód
amortyzator tył
lub gwintowany tył

Wojtek Brzozowski
Gość
Wysłany: 2008-10-21, 19:20   

wow
a ceny wow wow

kto sie dorzuci :P

Wojtek Brzozowski
Gość
Wysłany: 2008-10-22, 09:43   

Może to zabrzmi dziwnie, ale te gwintowane dam rade założyć u siebie w 601 również z przodu? Nie wiem nawet czy to tylko tył jest czy jak? Nie wiem tez jak tam bedzie z resorem wygladało...
No bo nawet jak tylko bym na tył założył te śliczne gwintówki to co z przodem jeśli tam się nie da?

Aren601
Gość
Wysłany: 2008-10-22, 16:23   

gwintu do przodu nie wrzucisz ;p

Bochen
Gość
Wysłany: 2008-10-22, 18:05   

hm. gwintowany resor. na to nie wpadłem ;d

Wojtek Brzozowski
Gość
Wysłany: 2008-10-24, 13:43   

Czyli co mi pozostaje?? Kombinowanie z twardszymi amorami?? Bo jak mniemam sprężyn też tam nie wsadze :|

Albo tak jak Bochen napisał nagwintuje resor :D cokolwiek to znaczy :P

Kozak
Gość
Wysłany: 2008-10-24, 14:34   

Do przodu dołożyć pióro lub pióra/ amory z łady nivy za czapkę śliwek kupisz na allegro nówki. Dodatkowo trzeba przedłużyć wahacze o ok 20mm aby z wprowadzić lekki negatyw.

magik
Gość
Wysłany: 2008-10-29, 19:01   

Robię kumplowi traba (były trab samera). Nie jeżdziłem nim sporo bo w zasadzie od razu zabrałem się za rozbierania. Przód twardy jak h... Resor sklepany i skrócony, twarde amory nie wiem z czego. Jeden problem to tył (na sprężynach) za miękki. Sprężyny skrócone o ok 2 zwoje też nie wiem dokładnie bo nie ja robiłem te przeróbki. Są jakieś sposoby żeby to utwardzić choć odrobinę ? jak się przejeżdża przez progi zwalniejące to podbija tył co skutkuje waleniem przodu o glebę

Aren601
Gość
Wysłany: 2008-10-29, 19:47   

chyba najprosciej dac gumy ale zdaje mi sie ze tam nie 2 zwoje jest mniej a 3 :) jakos tak pamietam tą wysokosc

Fota aktualna tez by sie przydała

wnuq
Gość
Wysłany: 2008-10-29, 20:11   

jest amory polonez-twardsze są

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi