|
Bebny Hamulcowe:)HELP |
| Autor |
Wiadomość |
KUZYN353
Gość
|
Wysłany: 2008-08-14, 10:26
|
|
|
Palnik propan butan i podgrzewasz nakrętkę. Potem odkręcasz 5 razy lżej na gorąco.
Uszczelniacz łożyska może być potem do wymiany. Jak będzies grzał 20 minut to i smar w łożyskach się wytopi. Ale minutka grzania mu nie zaszkodzi. |
|
|
|
 |
Goofy
Gość
|
Wysłany: 2008-08-14, 12:39
|
|
|
| Ja podkładałem pod jedną szpilkę klocek drewniany by się nie obracało i zalałem WD40 dzień wcześniej ;) Ale i tak skończyło się drastycznie dla nakrętki - młotek i przecinak...:P |
|
|
|
 |
Bartek Dobrzyński
Gość
|
Wysłany: 2008-08-14, 12:40
|
|
|
| Szajse... a sposoby domowe? Bez użycia ciężkiego sprzętu;) |
|
|
|
 |
grzybcio
Gość
|
Wysłany: 2008-08-14, 13:16
|
|
|
| jak masz auto na ziemi bez żadnych podnośników wbijasz bieg, nawet ręczny zaciągasz i odkręcasz!! a co do palników to nie mozna podgrzać i odkręcać gdyż może Ci złapać na gwincie i zapiec i wtedy już jestes w czarnej dupie! najpierw podgrzewasz a potem chlodzisz dużą ilością wody i dopiero jak już jest zimne to odkręcasz!! każdy blacharz Ci to powie!! |
|
|
|
 |
Bartek Dobrzyński
Gość
|
Wysłany: 2008-08-14, 16:47
|
|
|
| No tak ale koło się kręci z kluczem... Tu jest zagwozdka... |
|
|
|
 |
donkey
Gość
|
Wysłany: 2008-08-14, 17:25
|
|
|
1.Spryskaj śrubę WD-40, odczekaj chwilę i posiłuj się z francą, może puści
2.Jedziesz do najbliższego warsztatu samochodowego, ładnie się uśmiechasz i prosisz o skorzystanie z klucza pneumatycznego, odkręcasz bez problemu choćby nie wiem jak było zapieczone i przykręcasz swoim kluczem tak żebyś mógł sobie je później odkręcić ręcznie. |
|
|
|
 |
WeT(macq)
Gość
|
Wysłany: 2008-08-14, 18:42
|
|
|
| No tak ale koło się kręci z kluczem... Tu jest zagwozdka... Ja kiedyś zrobiłem dość prymitywnie, ale poszlo: Klucz z długim ramieniem, opieram o ziemie, wrzucam wsteczny i ruszam do tyłu. Tylko klucz musi być super, bo jak wystrzeli to bedzie rumunska masakra nożem do masła. |
|
|
|
 |
WeT(macq)
Gość
|
Wysłany: 2008-08-14, 18:45
|
|
|
| Mowie to oczywiscie o tyle, bo z przodem to nie radze :) |
|
|
|
 |
donkey
Gość
|
Wysłany: 2008-08-14, 22:01
|
|
|
Barbarzyństwo! xD
...Ale jak już to pamiętaj, żeby wsteczny wrzucić tylko przy odkręcaniu lewego koła! |
|
|
|
 |
Grzesiek N. [601]
Gość
|
Wysłany: 2008-08-16, 15:22
|
|
|
| Jak ja zrobiłem w ten sposób to Trabi (dawca) wykonał skok o tyczce (kluczu), a nakrętka i tak się nie ruszyła. |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2008-08-16, 15:30
|
|
|
| lej środki penetrujące i czekaj. Najlepiej zrobic to bezinwazyjnie ale to wymaga czasu. Pomaga obstukanie porządne nakrętki na każdym z jej boków. dobrze jest dobrać jakiś dobry podbijak żeby nic nie zepsuć. Zawsze w takich przypadkach pomaga dobra dźwignia. połączenie klucza z rurką. Oczywićie trzeba jakoś porządnie koło zblokować. Jeśli masz nierozkręcopny układ hamulcowy zacioągnij ręczny i poproś aby ktoś dodatkowo wciskał nożny. |
|
|
|
 |
Pelu
Gość
|
Wysłany: 2008-08-18, 14:27
|
|
|
| jak kolo sie kreci,to moze wystarczy nacisnac dobrze na pedal hamulca i w tym samym momencie odkrecac(oczywiscie to robota na 2 osoby), czesto tak robie i sie zawsze odkreca |
|
|
|
 |
Rafał Kośka
Gość
|
Wysłany: 2008-08-18, 16:01
|
|
|
| Jak samochód stoi na glebie, a przy odkręcaniu kółko się kręci to hamulec ręczny+zasadniczny, jeśli to nie pomaga to do tego załoga na pokład, żeby zwiększyć wagę autka:D |
|
|
|
 |
Bartek Dobrzyński
Gość
|
Wysłany: 2008-10-17, 20:54
|
|
|
| Jeszcze pytanko: Jaki jest M i skok gwintu tej nakrętki 36? Zetnę to dziadostwo w p***du w końcu |
|
|
|
 |
Goofy
Gość
|
Wysłany: 2008-10-18, 08:39
|
|
|
| Hmm, takie nakrętki rosną jak się nie mylę w Motirex-ie ;) |