|
pomoc dla poczatkujacego trabanciarza |
| Autor |
Wiadomość |
Bochen
Gość
|
Wysłany: 2008-09-21, 15:02
|
|
|
jak nie przestaniesz zdrabniac to ci pierdolne
super - w pzu, pomimo tego ze juz teraz mam 15% zniżek, place wyzsze ubezbpieczenie niz w tamtym roku. składki im wzrosły, co za bydło.
mam jeszcze takie pytanie. chce teraz jakos sprzedac auto. ale nie sprzedam go wczesniej niz w pazdzierniku (egzaminy, nie mam do tego głowy). do 28 wrzesnia mam ubezpieczenie, czyli musze je zapłacic przed sprzedaza auta. powiedzmy ze sprzedam auto jakos w pierwszym tygodniu pazdziernika - jak to jest z tą kasą co zapłaciłem? moge ją jakoś odzyskać? |
|
|
|
 |
Kriss
Gość
|
Wysłany: 2008-09-21, 15:48
|
|
|
Eagle, bo trabik jest zarejstrowany na mojego starszego brata a on już dawno nie ma zwyżek. Jak by OC było płacone w jednej racie to bym zapłącił tylko 200zł. Mi to nie robi różnicy, że w papierach stoi na mojego brata |
|
|
|
 |
Qbs
Gość
|
Wysłany: 2008-09-21, 17:10
|
|
|
| bocheneczku kochaniutki ubezpieczonko oddaja jak napiszesz w umowie ze nie przekazujesz przyszlemu wlascicielkowi OC i pojdziesz do ubezpieczalenki. |
|
|
|
 |
Eagle
Gość
|
Wysłany: 2008-09-21, 17:10
|
|
|
A... ja mam tylko współwłaściciela ze zniżkami a sam mam zwyżke za wiek ;/
Bochen co do odzyskania kasy to jest tak, że dajesz nowemu właścicielowi OC na miesiąc i przez miesiąc on na nim może jeździć a potem Ci oddaje (chybaże się dogadacie że przepisze na siebie a Tobie odda kase) i idziesz z tym do agenta, który oddaje Ci kasiore potrąconą o wykorzystany okres itd. |
|
|
|
 |
KUZYN353
Gość
|
Wysłany: 2008-09-21, 18:48
|
|
|
| Bochen, poszukaj firmy która rozkłada OC na drobne raty. Zapłacisz tylko pierwszą i przed zapłatą drugiej sprzedaż uato. Mniej kłopotliwe chociaż zapewne więcej trzeba będzie zapłacić. |
|
|
|
 |
grzybcio
Gość
|
Wysłany: 2008-09-21, 19:53
|
|
|
| ja mam wszystkie wzwyżki, moja mama ma 25% zniżek tylko...ale klub cartoontrabant upoważnia do 70% zniżek wystarczy być członkiem stowarzyszenia!! ja mam stara legitke i mi przeszło (bardzo dobra agentka) do tego jako że mam trochę ziemi (20arów chyba) rolniczej to mi dała jakieś tam zniżki za to że ja rolnik jestem [; no i tak mi wyszło 294 zł w jednej racie na cały rok!! |
|
|
|
 |
rafafaa
Gość
|
Wysłany: 2008-09-21, 20:39
|
|
|
| Bochen, ze zwrotem ubezpieczenia nie ma problemu, zwracaja Ci wszystko od kolejnego miesięca po zsprzedaży, to znaczy jeżeli ubezpieczysz Trabika od np: 28 września a sprzedasz przed 28 października, to oddadzą Ci składki od grudniowej włącznie. Teraz musisz skalkulować czy lepiej kupić "kwartalne" droższe, czy za cały rok tańsze. Jak masz wątpliwości to każdy agent lub na infolini Ci powiedzą |
|
|
|
 |
Bochen
Gość
|
Wysłany: 2008-09-21, 22:49
|
|
|
| dzięki panowie za pomoc |
|
|
|
 |
Barył
Gość
|
Wysłany: 2008-09-22, 23:23
|
|
|
Wawa PZU 0% zniżek i wszystkie wzwyżki = 1000 pln.
Co ciekawe w innym oddziale PZU chcieli chyba z 5 stów więcej. W CU direct jest jeszcze w miare tanio, wyliczyli 800 pln. |
|
|
|
 |
Czarny,M
Gość
|
Wysłany: 2008-09-23, 15:11
|
|
|
| najtaniej w samopomocy |
|
|
|
 |
Barył
Gość
|
Wysłany: 2008-09-23, 20:14
|
|
|
Wszystko zależy od tego gdzie się jest zameldowanym. W dużych miastach stawki są wyższe |
|
|
|
 |
Eagle
Gość
|
Wysłany: 2008-09-23, 20:49
|
|
|
| Ja kiedyś jak kupiłem traba w innym województwie i chciałem przepisać OC na siebie to wyszło że mam dopłacić prawie tyle co OC na cały rok w innym mieście mimo,że od momentu ubezpieczenia minął chyba dopiero miesiąc. Powodem były inne stawki w tej samej firmie w różnych regionach. |
|
|
|
 |
Społem
Gość
|
Wysłany: 2008-10-18, 18:31
|
|
|
| Dobra już auto hamuje pali jeździ. Ale nadchodzi zima i zapewne auto zostanie ulokowane w garazu i bedzie poddawane pieszczota:) Chciał bym troche go zglebic i utwardzic. I tu kilka pytan Klepanie resoru z przodu czy sztabka pod niego. Spreżyny ciac czy pofatygowac sie i kupic do kombiaka??? Co lepsze trwalsze??? |
|
|
|
 |
Aren601
Gość
|
Wysłany: 2008-10-21, 14:28
|
|
|
| na tył polecam podpasowac zawieszenie z innego auta.. a nie ciecie sprezyn, tematow o tym bylo od groma |
|
|
|
 |
Cost'a Und Brossu
Gość
|
Wysłany: 2008-10-22, 18:49
|
|
|
| proponuje inne auto :D:D serio to sztabke bym dał w Twoim przypadku |