Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Zbyt duże spalanie w 1.1??!
Autor Wiadomość
Kriss
Gość
Wysłany: 2008-09-15, 00:40   

Mam pewien problem, mam wrażenie jak by trabik za dużo mi palił - szczegolnie w trasie. Ile palą wam traby na benie w mieście, na trasie i w cyklu mieszanym?? Co może być problemem w gaźniku, że będzie palił za dużo?? Rozregulował się?? Wczoraj na 5 litrach zrobiłem na trasie 85km dzisiaj już na 5 litrach przejechałem tylko 62km. Różnica jest dość spora. Dodam, że za pierwszym i drugiem razem zawsze jechałem ze stałą prędkością 70-80km/h. Będe wdzięcznym za pomoc.

Bartosz S.
Gość
Wysłany: 2008-09-15, 07:43   

A reczny zwolniles? :D

Lukasz Piotrowski
Gość
Wysłany: 2008-09-15, 12:09   

moze masz bak dziurawy?? [;

Kriss
Gość
Wysłany: 2008-09-15, 16:29   

Ręczny mam zowlniony i zbiornik bez dziur :-)

wnuq
Gość
Wysłany: 2008-09-15, 18:01   

może jechałeś pod wiatr i górkę,może wiozłeś jakieś ciężary ilość pasażerów...a może ostro deptałeś do tych 70-80km/h..a można wszystko naraz

Kriss
Gość
Wysłany: 2008-09-15, 21:22   

Żadna z tych rzeczy. Sam nie wiem. Podejrzewam, że drugim razem może ssanie się nie wyłączyło?? Miałem już wcześniej z nim problemy, niby zrobiłem i było już ale wychodzi na to, że jednak dalej coś nie jest nie tak.

Lukasz Piotrowski
Gość
Wysłany: 2008-09-15, 21:34   

jak sam napisales moze byc cos z gaznikiem. moze za duzo dostaje??

Qbs
Gość
Wysłany: 2008-09-15, 21:36   

jakby dostawal za duzo to by sie dlawil, a nie jechał

Eagle
Gość
Wysłany: 2008-09-15, 21:56   

Może gdzie indziej zatankowałeś? :]

TrabiVR6
Gość
Wysłany: 2008-09-16, 00:07   

Jezeli dobrze policzyłem to spalil by okolo 8L na 100km :] Pamietam jak mojego cos walnelo w gaznik to mi spalil 18-19 L to bylo duzo i dla tego nie lubie gazników :/
Pozdr

Bartek Dobrzyński
Gość
Wysłany: 2008-09-16, 16:34   

A nie leci Ci paliwo ze sparciałych przewodów przy gaźniku? Ja taki przebój kiedyś miałem:P:P:P Ach ten zapach wachy parujacej na kolektorze dolotowym

g-olab
Gość
Wysłany: 2008-09-16, 18:04   

czym ty sie przejmujesz raz ci wiecej spalil, jak sie powtorzy to sie dopiero zacznij zastanawiac czemu tak jest :)

moj mi pali od 7.5 litra do 12 na trasie zalezy w jakiej pozycji jest pedal gazu :) ,a w miesiec od 9 litow do 16litrow i tez zalezy od polozenia pedalu czy ON czy OFF:)
ale nie mam 1.1 ;p

Eagle
Gość
Wysłany: 2008-09-16, 19:09   

To pewnie zależy od tego czy turbina się włączy czy nie :P:P:P

Kriss
Gość
Wysłany: 2008-09-16, 22:11   

Sprawa rozwiązana, ssanie się czasem potrafiło nie wyłaczyć i dlatego chlał jak druny. Po prostu wpieniło mnie to ponieważ jednego dnia przejechałem odcinek i spalił normalnie a drugiego dnia zdechł mi 20 km od domu prawie w szczerym polu a do najbliższej stacji było jakieś 10 km i musiałem dzwonić po odsiecz z paliwem w nocy. Ile muszę przesunąć obudowe aparatu ssania aby skrocić jego działanie?? Obecnie dopiero gdy włączy się pierwsza zielona lampka to przestaje pracować na ssaniu ba czasem muszę go jeszcze przegazować aby się wyłączyło. Gaźnik umyłem i jest czyściutki - wszystko poskładane jak należy.

Bartek Dobrzyński
Gość
Wysłany: 2008-09-17, 13:56   

Zadam głupie pytanie. Skąd wiadomo że ssanie się wyłączyło?

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi