|
601s kontrolki licznika |
| Autor |
Wiadomość |
rafafaa
Gość
|
Wysłany: 2008-09-10, 16:20
|
|
|
| Mam prośbę, zebrałem sie w końcu i wykręciłem licznik, bo nie świeciły mi kontrolki. Okazało sie ,że kabeli są pourywane, nie dziwnie więc, że nie świeci nic. no i tu problem... W księżce Skurskiego jest schemat licznika z 3 lampkami, ja mam z 4 (zielona jasna, zielona ciemna, niebieska, czerwona). Czy ktoś moze mi pomóc jaki kolor kabelka gdzie idzie? |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2008-09-10, 16:40
|
|
|
Najprawdopodobniej masz jedną zieloną na samej górze na godzinie 12. To jest kontrolka od regulacji przednich reflektorów. Por ramkami są takie dzyndzle. I jest do tego schemat w skurskim. Tylko źle szukasz jest na oddzielnej stronie. Reszta kontrolek jest standardowo i jest to zaznaczone w schemacie. Może być jedynie kłopot z kolorami kabli gdyż różniły się w zależności od rocznika. Jesli nie dojdziesz po kolorach musisz lecieć po kablach wg schematu.
Poza tym. Włączasz zapłon i włączasz po kolei urządzenia to co się zapali wkładasz w odpowiednie miejsce. Proste ? |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2008-09-10, 16:42
|
|
|
| Oczywiście żeby był efekt trzeba obudowy kontrolek przycisnąć gdzieś do masy |
|
|
|
 |
rafafaa
Gość
|
Wysłany: 2008-09-10, 16:50
|
|
|
właśnie ta górna lampka mnie najbardziej zastanawiała, jeden na masie i dwa izolowane. Zrobie tak jak mówisz, nie powinno być tak źle.
Ta czerwona lampka, to chyba ładowanie, powinna się świecić po przekręceniu licznika a przed odpaleniem? |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2008-09-10, 17:00
|
|
|
| Chłopie odpowiedzi na takie pytanie uczą na kursie prawa jazdy |
|
|
|
 |
rafafaa
Gość
|
Wysłany: 2008-09-10, 19:22
|
|
|
| Poważnie??? hmm, widać przeoczyłem to pytanie chłopie... |
|
|
|
 |
grzybcio
Gość
|
Wysłany: 2008-09-10, 19:26
|
|
|
| bez nerwów panowie[: nie odstraszajmy ludzi z forum Magik!! Rafafaa przyjedź na spotkanie w niedziele to wszystkiego się dowiesz i o aucie i o spotkaniach ;] przygotuj sobie listę rzeczy o które bedziesz chciał zapytać [: |
|
|
|
 |
rafafaa
Gość
|
Wysłany: 2008-09-10, 19:30
|
|
|
| OKi, tylko gdzie i októrej jest spotkanko? Nie wiem czy wyrobię w tą niedzielę, ale napewno przynajmniej na kilka chwil na TrabiExpo się bedę chciał pojawić. (czy juz coś wiadomo co gdzie i jak z tym Expo? jakiś plan "zajeć" jest gdzieś dostęony?) |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2008-09-14, 14:07
|
|
|
ja się nie denerwuję Ale takie pytania ?Ale panowie.... i panie trzeba mieć jakieś podstawy. Ja zawsze z chęcią służę pomocą. |
|
|
|
 |
|
|