|
[1.1] Pompa hamulcowa do Trabiego |
| Autor |
Wiadomość |
kooNar
Gość
|
Wysłany: 2006-11-22, 16:17
|
|
|
Pompa z WarczyBurga nie pasuje do Trabola :) (bez rozpisywania się -dlaczego) Co nie znaczy że nie da rady jesj włąożyć. wszytko to kwestia włąsnej inwencji twórczej, że tak powiem. Jeżeli nie masz : czasu, miejsca, umiejętności i narzędzi do "rezania" - kombinacji przystosowujących coś do działania w innym aucie - nie podpalaj się i nie kombinuj, tylko szukaj rozwiązań jak najprostszych, czyli kup/napraw i załóż.
Jak zakład regenerujacy pompy hamulcowe uzna, że dadzą radę -to zdecydowanie regenerwoać -wg mnie. Moja pompa miała takie wżery, że nie dało rady i stąd ta cała moja zabawa z pompą od CC :=] |
|
|
|
 |
wartborgini
Gość
|
Wysłany: 2006-11-22, 16:35
|
|
|
mi się udało zregenerować pompę w 1,1 bez najmniejszych problemów i działała od razu jak malowanie. Ale zależne jest to chyba od zestawu naprawczego, bo podbudowani efektami regeneracji pompy zakupiliśmy dwa kolejne zestawy żeby zregenerować pompy w innych 1,1 i zaczęły się schody...
Dwa zestawy jakie przyszły były inne i pompa początkowo nie działała wogóle, potem działała jedna sekcja, odpowietrzyć się nie dało...
W końcu zrobiłem partyzancką metodę - wtłoczyłem płyn hamulcowy kompresorem, pod wysokim ciśnieniem do pompy (układu) i w taki sposób odpowietrzyłem układ.
Hamulce działały dobrze, i nie było później z tym żadnych problemów, ale nie wiem co by było gdyby ktoś znów zaingerował w ten układ... |
|
|
|
 |
Ramzes
Gość
|
Wysłany: 2008-09-12, 16:00
|
|
|
| Zestaw naprawczy jest dobrym rozwiązaniem, ale nigdzie nie mogę znaleźć zestawu do 1.1, jeśli wie ktoś gdzie mogę kupić dobry zestaw naprawczy to niech mi napisze, będę wdzięczny. |
|
|
|
 |
Eagle
Gość
|
Wysłany: 2008-09-12, 16:30
|
|
|
TRABANT 1.1 Zestaw napr. pompy ham. 11,22 zł do koszyka
www.motirex.pl |
|
|
|
 |
Ramzes
Gość
|
Wysłany: 2008-09-12, 17:33
|
|
|
| Wielkie dzięki czegoś takiego szukałem. |
|
|
|
 |
Bross.
Gość
|
Wysłany: 2010-06-25, 11:18
|
|
|
wyciągam temat bo pisałem na prv do paru osób ,ale tak na zapas...
poszykuję schematu adaptera pod pompę servo z VW Golf2 + co zmienić, dorobić, wymienić, by pięknie hamowało.
ale tu temat zagmatwany tyle pomp i się zgubiłem. cc, sc, 126p, 125p, i coś o żuku. ojejku pomocy :D |
|
|
|
 |
MARSZAL84
Gość
|
Wysłany: 2010-06-25, 18:40
|
|
|
| ja mam z polo 6n serwo a pompe z passata |
|
|
|
 |
XXL24H
Gość
|
Wysłany: 2010-06-26, 18:29
|
|
|
| a ja pompę i serwo z fiata brav 2.0 hgt ale przerabiałem całą ścianę grodziową i serwo jest 5 cm od nadkola. |
|
|
|
 |
Bross.
Gość
|
Wysłany: 2010-06-26, 20:01
|
|
|
| kto ma to ma :D dzięki ale jak pisałem chciałem by ktoś się ze mną podzielił schematem rysunkiem technicznym do przejściówki / adaptera pod servo z VW golf 2. |
|
|
|
 |
XXL24H
Gość
|
Wysłany: 2010-06-26, 20:49
|
|
|
| jak zakupisz pompę od golfa 2 i ustawisz tak jak powinna być to wystarczy wymierzyć i zrobić adapter, żeby było łatwiej natnij trochę błotnik i wstaw 1 cm blachy to będzie więcej miejsca na serwo a nie będziesz musiał ruszać wentylatora na chłodnicy jeśli mówimy o 1.1 |
|
|
|
 |
Bross.
Gość
|
Wysłany: 2010-06-27, 11:37
|
|
|
| mówimy o trabancie 1,1 z silnikiem golfa 2 .1,3 z LPG (nie wartburg 1,3) jak będę miał już serwo bo kupiłem tylko jeszcze kurier musi dokończyć interes, to będę kombinował z adapterem. |
|
|
|
 |
Bross.
Gość
|
Wysłany: 2010-09-14, 19:49
|
|
|
jako ,że niema danych ,a są inni co chętnie by zaczerpnęli wiedzy
więc Adapter pod pompę z serwem z VW golf'a II
wypadało by zrobić z rury (ścianka 2mm)o długości około 16cm
podstawa przy grodzi z Trabanta 4mm
warto wykorzystać oryginalny adapter z golf'a II
podany przykład długość adaptera tyczy się tylko i wyłącznie Trabant'a 1.1
pozDDRawiam Bross'u |
|
|
|
 |
XXL24H
Gość
|
Wysłany: 2010-09-14, 22:15
|
|
|
| A jakaś fotencja? Jak się sprawuje pompa? |
|
|
|
 |
Dymatorek
Gość
|
Wysłany: 2010-09-15, 00:15
|
|
|
| ja zrobiłem tylko mocowanie pod pompę z cc, żadnego klepania i wycinania wnęk w nadkolu, przy trabantowej chłodni na długość było niemalże na styk, zmieniłem chłodnie na golfową z wentylatorem to teraz to już w ogóle miód pod maseczką :D |
|
|
|
 |
cizik
Gość
|
Wysłany: 2010-09-15, 08:49
|
|
|
| Fakt jak ktos chce zmienic pompe najlepsza jest z cc ,szybko tanio i przyjemnie z zainstalowaniem |
|
|
|
 |
|
|