|
Regulacja gaźnika - przy przyśpieszaniu hamuje go |
| Autor |
Wiadomość |
KUZYN353
Gość
|
Wysłany: 2008-09-05, 16:03
|
|
|
Nie. No mówię Ci że krzywo włożyłem i potem dokręciłem i trzpień wygiął się o krzywkę wałka rozrządu.
Zakładałem tą pompę, która była poprzednio założona.
Inne błędy przy montażu tej pompy to
-nie sprawdzenie płaszczyzny przylegania
-pozostawienie starego oringu
-zbyt mocne dokręcenie
;) |
|
|
|
 |
KUZYN353
Gość
|
Wysłany: 2008-09-05, 16:06
|
|
|
A tak skoro mowa o pompach.
Do swojego 353 założyłem elektryczną, specjalnie dedykowaną do gaźnika. Firma WRC, sprawuje się całkiem dobrze.
Kosztuje trochę ale można przetestować także chińskie pompki.
Do polówek na gazie byłoby to całkiem dobre rozwiązanie. W przypadku zgaszenia silnika na gazie, nie byłoby problemu z odpaleniem auta na benzynie!
Otwór po oryginalnej pompie można zaślepić. |
|
|
|
 |
Hajs
Gość
|
Wysłany: 2008-09-05, 16:27
|
|
|
| No fakt, elektryczna pompka do zagazowanego auta jest najlepsza. Chwilka tylko na właczonym zapłonie napewno jest milsza dla samochodu niż chwila kręcenia rozrusznikiem :) |
|
|
|
 |
Jurczak
Gość
|
Wysłany: 2008-09-07, 20:40
|
|
|
| Gdzie jest instrukcja czyszczenia gaźnika wartborginiego bo nie mogę jej znaleźć ?? |
|
|
|
 |
Jurczak
Gość
|
Wysłany: 2008-09-09, 18:48
|
|
|
| Uwaga. Wczesniej ktos sie pytaL I NAPISALEM ZE JAK STOJE NA WOLNYCH I TRZYMAM PEDAL na przyklad na 3 tys to wskazowka sie nie rusza ale jest zupelnie inaczej. Ona natychmiast leci na "zgasl" mimo ze pedal jest nieruchomo i jednym sposobem jest kolejne puszczenie i wduszenie (jak chce zeby wskazowka nie spåadala to musze pulsowac pedalem). To moze byc wazna informacja. Czy to moze byc pompa? Czy ganik. Ja nie jestem mechanikiem i boje sie go rozbierac a instrukcji nie moge znalezc. Najgorsze ze jestem daleko od polski i nie mam dostepu do czesci i m. in. stad wynika strach. |
|
|
|
 |
wnuq
Gość
|
|
|
|
 |
grzybcio
Gość
|
Wysłany: 2008-09-09, 21:33
|
|
|
| Jurczak dokładnie to samo miałem i mi się wydawało że mam dobrą pompe bo mi chodził czasem normalnie a czasem przerywał!! wtedy jak mi przerywał i dawałem pedał w jednej pozycji (na 3 tys)to po prostu gasł i jak jechałem to jedyny ratunek bylo pulsacyjne dodawanie gazu!! wymieniłem z Józkiem pompe i teraz jest cacy wg mnie to jest pompa na bank!! |
|
|
|
 |
Pelu
Gość
|
Wysłany: 2008-09-10, 06:44
|
|
|
| z tego co piszesz,to moze byc i pompa i gaznik. ma za malo paliwa i sie dlawi. w momencie gdy ompujesz pedalem paliwo wstrzykuje "gora gaznika" za pomoca pompki przyspieszacza. dzieje sie tak jak jest za maly poziom paliwa w gazniku |
|
|
|
 |
Jurczak
Gość
|
Wysłany: 2008-09-10, 09:33
|
|
|
| Pompa lub gaźnik. Ale chodzi o pompę paliwa tą za filtrem czy pompkę przyśpieszacza ?? |
|
|
|
 |
|
|