|
Wyświetlacz LCD z pomiarem kilometrów i prędkości w TRABCIE |
| Autor |
Wiadomość |
rafafaa
Gość
|
Wysłany: 2008-09-08, 13:54
|
|
|
No... , widzę że tamat się rozkręca! Więc jak juz ktoś zrobi takie cacuszko do poczciwego Trabiego, to niech da znać, napewno znajdzie się kilku amatorów takiego urządzonka, no i oczywiście konstruktor/wynalazca będzie wtedy sławnym i bagatym posiadaczem Trampiego!!!
p.s.
Ciekawe czy temat zainspiruje kogoś kto zna sie na sprawie i takie urządzonko pod zaszczytnym patronatem CartoonTrabant Klub Polska znajdzie sie w każdym(prawie) Trabanciku.
3mam kciuki!!! |
|
|
|
 |
Jurczak
Gość
|
Wysłany: 2008-09-08, 14:55
|
|
|
| A co z miłośnikami kalsyków? Nie zapominaj o nich. Ja mogę takie urządzenie zrobić ale szczerze wolę chyba patrzeć na budzik bo wyświetlacz prędkości w trampku jest dla mnie tym co spojler w golfie. Anyway jak napisałem podejmę się tego zadania jak wrócę na studia. Temat na pewno zostanie odnowiony |
|
|
|
 |
rafafaa
Gość
|
Wysłany: 2008-09-08, 15:09
|
|
|
| Tu masz rację, nie ma to jak zwykła busolka, ale nie zapominaj, że oprócz miłosników klasycznego wyglądu, są też miłośnicy przerabiania Trabancików na nowocześniejszą wersję. Myślę że ktoś z nich byłkby zainteresowany takim ustrojstwem. |
|
|
|
 |
Voo Doo
Gość
|
Wysłany: 2008-09-08, 21:26
|
|
|
| Hej Jurczak coś sie tak uniósł. Próbuje z tobą dojść do wspolnego zdania ale widze że niepotrzebne nerwy. Niestety mistrzu sam dobrze wiesz że na wyświetlaczu 7 segmentowym mozemy oglądac tylko cyferki a na LCD który wstępnie był omawiany możliwości jest o wiele więcej dlatego tez dalej mówię że górki masz z kilku przyczyn jeżeli chcesz robić LCD. Wcale tego nie przeczę że tego nie zrobisz bo to jest do zrobienia i sam programowałem tego typu urządzenia no ale to wszystko było na gotowcu a tu z tych wyświetlaczy co mamy nie mamy ani portu komunikacyjnego ani raczej dokumentacji bo to wszystko zapewne jest już dawno opatentowane stąd też śmiałe ustawienie pod siebie z rzeźby z tvingo jest bardziej pomysłem niż możlwością. Jeżeli siedzisz w temacie służe wiedzą i w wolnym czasie można coś kombinować jak wiadomo z hobby nie wyżywie rodziny wiec też mam swoją zawodową robote ale od czegoś można zacząć. Temat uważam za otwarty tylko z sensem i możliwościami. Bo zaraz nam tu wpadnie ziomek z pomysłem że może by jeszcze wysyłało po bluetooth info na komórke i robiło przekierowanie smsem do ojca że trabant za szybko jedzie ;))) |
|
|
|
 |
|
|