Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
rozgoryczony :(
Autor Wiadomość
shardac
Gość
Wysłany: 2006-02-10, 23:54   

Przepraszam, ze opisuje toto na forum ,publicznie i slowem wedlug niektorych pewnie zasmiecam forum, ale dzisiaj moje rozgoryczenie sieglo zenitu., A ejst to rozgorycznie ogolnotrabantowe.

Na samym poczatku Helmut rano stwierdzil, ze pozre sobie dwa litry beznyzny na 4 kilometry z domu do szkoly. Mysle, spoko, jakis przypadek. I faktycznie, jadac dalej paliwo ubywalo w normalnym (choc i tak ponadprzecietnym) tempie.
Popoludni podjechalem do w odwiedziny do babci, wjezdzam na poblsiki parking z biedronki, ide na herbatke, pogadalem, wracam, a tu.... przedni zderzak zerwany z jednego mocowania i pogiety jakby ktos z rozpedu wjechal ciezarowka. Poirytowany mocuje kablem na slowo honoru. Biore glebo k iwdech i dalej w droge!

Nagle... pfff donosne i bicie gumy o asfalt... kapeć.

Ale to nic, po szybkiej wymianie w lekkim mrozie ebz rekawiczek kola, wskakuje i wracam do domu. Ciemno, glucho, niewielki ruch... i pada mi oswietlenie predkosciomierza. Ja w krzyk, a auto nic.

A pod samym garazem, na wyrabnym ze sniego-lodu odcinku, azeby keidy caly snieg zacznie topniec, woda poleciala z dala od bramy, zrobila sie warstwa lodu, na ktorej to stanlem i z racji tego ,ze byla ponziej poziomu reszty gruntu, musailem leciec po piasek, azeby wyjechac. 10 metrow od bramy garazowej :(

I jak sie nei poruytowac dniem? :D

PYTANIE:
Moj zderzak byl przez porzedniego walsciela urwany raz i montowany na sruby. Czy zderzaki (metalowe, nowego typu, z tymi plastikami na koncach) w orginale, a wlasciwie ich mocowania, byly spawane do samochodu? czy tez orginalnie tez byly na srubach?

twe
Gość
Wysłany: 2006-02-11, 00:14   

7. Może Ty masz pecha 10, a nie 13? Toż to dzisiaj piątek?

shardac
Gość
Wysłany: 2006-02-11, 00:20   

Fakt :) Ale piatki dotychczas miewalem szczesliwe :P

macq
Gość
Wysłany: 2006-02-11, 08:34   

U mnie są spawane... a jeśli chodzi o rozgoryczenie to wspolczuje i łacze sie w bolu bo mnie tez ostatnio wkurzaja czynniki zewnetrzne...wpadniecie do rowu, pogryzienie przez psa uszczelki drzwi itp.....ehhhh

Mateusz105l
Gość
Wysłany: 2006-02-11, 10:56   

jak pech, to pech, ale Twoj trab przynajmniej jezdzi ;d

picia353
Gość
Wysłany: 2006-02-11, 13:14   

orginalnie te zdezaczki są przykręcane :) na 4 śrubeczkach , a pech o którym mówisz to nie jest jeszcze az taki pech :)

shardac
Gość
Wysłany: 2006-02-11, 17:15   

Ha! Niestety na graciku nie bylo dostepu z racji dwumetorwych zasp snieznych do zderzaka, ale zreanimowalem ymczoasow ten. Zalatalem kolo i licze, ze naprawilem oswietlenie tablicy :)

Nic, tylk ojechac jutro a spocik do Gliwic, jesli nic sie wiecej nie zepsuje :)

halogen
Gość
Wysłany: 2006-02-12, 01:26   

szczeze to też mnaiłem pecha 10 ;/ Nie dość że trab stoi w proszku bo się nie wyrobiłem to do tego zatarłem motor ;/

Wojtek K
Gość
Wysłany: 2006-02-20, 12:45   

w ciągu ostatnich dwóch tygodni padl mi wlącznik od stopów (skorodowane odpadjące styki), przepalil się przedni tlumik ( rozsypal się w proszek) oraz padly lożyska w tylnim prawym kole. Niby to troszkę upierdliwe "atrakcje" ale biorąc pod uwagę przebiegi i sposób exploatacji - jest to normalne...

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi