Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Deski rożdzielcze
Autor Wiadomość
amadeo
Gość
Wysłany: 2008-09-04, 20:28   

Witam ! Mam pytanie w jakich latach montowano takie deski rozdzielcze ? dodam że ekomizer jest w niej fabrycznie i że pochodzi z Trabanta zza stodoły z 1984r. pozDDR...

Maciej Dendyss
Gość
Wysłany: 2008-09-04, 20:56   

Ja miałem w 79", szła od początku chyba z niewielkimi zmianami. Ma klapkę na schowku?

amadeo
Gość
Wysłany: 2008-09-04, 21:01   

Niestety nie ! A może wiesz do kiedy je montowano ? Chodzi mi o to czy jest to możliwe że w roczniku '84 była zamontowana fabrycznie ?

Qbs
Gość
Wysłany: 2008-09-04, 21:10   

mozliwe ale w hycomatach jesli juz. Chociaz nie sadze ze az tak do 84. maksymalnie do 82 mozliwe, ze sie pojawila taka deska, ale do cywilnych wersji juz takich nie wkladali. inwalidzi mieli tylko "nieszczescie" posiadania starej deski. jesli nie jest to hycomat to na bank jakas kombinacja.

amadeo
Gość
Wysłany: 2008-09-04, 21:47   

masz rację Qbs . Tamten Trabi to był Sedan i miał jedynego właściciela . Tu znalazłem rocznik 1985 z tą deską ale Universala .pozDDR...

MarkusM
Gość
Wysłany: 2008-09-04, 22:30   

Witam. Taką deskę jaka jest na pierwszej fotce miałem w trabie rocznik 1985 ale w wersji Hycomat. Natomiast zauważyłem prawidłowość że większość trabów z oznaczeniem 601 miało taką deskę. Dopiero 601S i 601SdeLux miało deski "ścięte". I raczej nie jest rutyną wkładanie do Hycomatów tych desek, ponieważ mam obecnie traba z 1988 roku który był Hycomatem (ZAZNACZAM ŻE BYŁ) a ma deskę właśnie "ściętą". Wersja 601S.

Pozdrawiam :-)

Grzesiek N. [601]
Gość
Wysłany: 2008-09-05, 01:25   

Ale oprócz tego, że inna w samochodzie jest sama deska, muszą też być do niej odpowiednie mocowania, nie? Czy nie jest tak, że stare deski miały niżej dolne mocowania na końcach?

Tak na marginesie...
Fajnie byłoby stworzyć serię tematów na forum, poświęconych konkretnym elementom, detalom. Każdy zamieściłby tam swoje zdjęcia, napisał co wie - kiedy jakie były montowane, ktoś inny przetłumaczyłby co nie co z http://www.original-trabant.de . Coraz więcej osób robi trabanty na "oryginały", więc przydałoby się wiedzieć czy... stacyjka ma mieć w tym roczniku kropki czy cyfry, a daszki przeciwsłoneczne mają być jedno czy dwukolorowe itd.. Co Wy na to?

Jendrej
Gość
Wysłany: 2008-09-05, 05:12   

trabant.cz own:]

Qbs
Gość
Wysłany: 2008-09-05, 08:49   

polecam zabawienie sie w historyka i dojscie samemu co jak i kiedy bylo. Ja sie dowiedzialem tego za pomoca internetu przede wszystkim oraz przez zabaczenie kilku starych egzemplazy, moze klikunastu. Jak chcesz widzeic co gdzie powinno byc to mozesz mnie zapytac. Z duzym prawodpodobienstwem moge miec racje, chociaz trabanty byly bardzo dziwnie wyposazane, wiec nigdy do konca niczego nie mozna byc pewnym.

acha no i stara deska oczywiscie pasuje pod mocowania nowej zarowno w dwusuwie jak i polowce. Komu by sie chcailo to zmieniac :)

Jendrej
Gość
Wysłany: 2008-09-05, 15:23   

qbs w polowce niestety nie pasuje tak latwo [;

Bochen
Gość
Wysłany: 2008-09-05, 15:31   

bo polowka to zlo i auto ulepione z gowna

Eagle
Gość
Wysłany: 2008-09-05, 15:47   

Te deski przez jakiś czas jak ktoś zauważył były montowane w wersji standard czyli 601, w tym samym czasie 1 601S i S De luxe były już nowe deski.

Bartek Dobrzyński
Gość
Wysłany: 2008-09-06, 14:54   

Widziałem taką deskę w hycomacie '86. Stan był fabryczny, przebieg oryginalny 20 tysięcy. Jestem pewien że to był oryginał

amadeo
Gość
Wysłany: 2008-09-11, 23:29   

Sprawa deski w wersji standard się rozwiązała ,mianowicie montowano je do bólu tj do zakończenia prod 2 takta . Potwierdzenie znalazłem w necie i na forum czeskim i węgierskim
601 z 1990r
pozDDR...

Kriss
Gość
Wysłany: 2008-09-12, 06:50   

Znając życie mieli naklepane tych desek i po prostu montowali aż się skończyły :)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi