Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Alu Felgi do 1.1
Autor Wiadomość
Andy59
Gość
Wysłany: 2008-08-22, 18:49   

Sory Eagle i tak orginalne szpilki od Wartburga były by za krótkie ( mierzyłem na kole) poza tym musiał bym czekać za przesyłką od wartka a tak mam drożej ale już mam nowe koła na aucie.

KUZYN353
Gość
Wysłany: 2008-08-23, 06:22   

...e tam. Można by jeszcze podyskutować :P

grzybcio
Gość
Wysłany: 2008-08-23, 12:25   

faktycznie zgadzam się! wrtkowskie szpilki są dłuższe ale niezbyt i jak już chcesz założyć felgi z dystansami to nie wyrabiają więc jak ktoś ma możliwość kupna innych w miarę pasujących i mu nie zależy na cenie (ja za wartkowskie zapłaciłem 50zł kpl) to może pakować lepsze, tzn. dłuższe i wytrzymalsze!

Andy59
Gość
Wysłany: 2008-08-23, 12:43   

KUZYN 353 nie ma co dyskutować dokładnie są dłuszcze o 5 mm miałem diś w reku z ciekawości, do alu felg i tak sa za krótkie. NIE PROPONUJCIE NIKOMU IH DO ALUSÓW ten temat już przerobiłem.
Pozdrawiam.

grzybcio
Gość
Wysłany: 2008-08-23, 12:55   

Andy59 nie prawda że się nie nadają do alu!! są dobre i wystarczające do alusków bez dystansów i całego tego memłania[: ale jeśli się chce bardziej sportowe (bo zakłada dystanse) i mi nie zależy na kasie to daje lepsze! ja osoboście jeżdżę na wartkowskich i nie narzekam nic się nie dzieje a felgi pasują tak że wystaje mi około 2 zwojów gwintu jeszcze! więc wartki taaak, inne też taak !!

Eagle
Gość
Wysłany: 2008-08-23, 13:52   

Wartburgowskie mają 40mm a te z trabanta 28mm. 40-28=12 :]
Dużo osób ma na nich alusy FSO i Fiata i wystarczą spokojnie.

wnuq
Gość
Wysłany: 2008-08-23, 15:20   

jak chcesz miec koła przykręcone na 2-3 zwoje to starczają...ja tez zmieniałem u siebie szpilki na inne tzn swego czasu bigol dorabiał

Andy59
Gość
Wysłany: 2008-08-24, 19:22   

wnuqu 2 zwoje to 3 mm 3 zwoje to 4,5mm jakem andy i znam sie tak i na obróbce i wytrzymałości materiałów, to dla gwintów drobno zwojowych czli m 12x1,5 to monimum o,5 średnicy gwintu musi miec nakrętka. dla normalnej czli m 12x1,75 0,8 minimum średnicy gwintu. A sruby od wartburga miałem w łapie i sam mierztłem o 5 mm tylko dłuższe. moze na samochodach sie nie znam ale natym tak.

pozdrawiam

A naśubach od wartburga na alusach bym nie ryzykował tym bardziej ze koło wisi tyko na śrubach , a nie na piaście jak w innych autach.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi