Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Alu Felgi do 1.1
Autor Wiadomość
Piotrek "Cameleo
Gość
Wysłany: 2008-08-18, 11:44   

używajmy "szukaj" oraz odpowiadajmy na problem fachową radą bądź linkiem do archiwum a nie pustymi słowami "to już było" - bo wtedy sami robicie śmietnik!

Andy59
Gość
Wysłany: 2008-08-18, 15:46   

Macie racje jeżeli ktoś nowy cos potrzebuje i wy go olejecie takimi komentazami to sie okaze że na forum zostaniecie sami. kupiłem trabanta z sentymentu i oczekiwałem pomocy a nie bzdurnego piepszenia że było albo ze zamo sie nie wyciągnie

DZIEKI

wnuq
Gość
Wysłany: 2008-08-18, 15:54   

Andrzej to zależy od ET felgi...generalnie u mnie na felgach fso weszło z tyłu 165/70
ale ludzie sobie podcinają ranty to im wchodzi nawet 185...ale nie polecam podcinania
bedzie spot w łodzi to jak zawsze wszystko zobaczysz popytasz i bedzie ok

Andy59
Gość
Wysłany: 2008-08-18, 21:08   

no nareszcie cos madergo wnuqu
dzieki

wnuq
Gość
Wysłany: 2008-08-18, 22:54   

wiesz z racji twojego wieku i podejścia do marki takie pytanie mnie nie dziwi...bo lepiej zapytać niż spierniczyć,no ale nie oceniajmy wszystkich trabanciarzy przez pryzmat forum....sam wiesz ze jesteśmy po to by pomagać sobie

micromax
Gość
Wysłany: 2008-08-19, 16:15   

no i jakos sie sprawa rozwiazała :)

jak kupie trampka to sporo bedzie tu pytan, a jak wspomnialem archiwum nie zawsze pomaga bo sa tematy w ktorych sa zadawane pytania, a jedyne odpowiedzi to czasem jedynie prywatna rozmowa o to co sie dzialo na zlocie, albo ze "ten temat juz byl- patrz archiwum".

dobrze jest, a z uporzadkowaniem forum super pomysl, tylko jak bylem tu 4-5 lat temu to forum wygladalo dokladnie tak samo, wiec pewnie nic sie nie zmieni, z zmiany moga wprowadzic jeszcze wieksze zamieszanie bo wtedy to juz nawet stali bywalcy nie pomoga, a jedynie ten co bedzie robil porzadki:)

pozdrawiam

KUZYN353
Gość
Wysłany: 2008-08-21, 23:10   

Na forum jest bałagan. Szukajka działa baniato. Cały ten oryginalny wygląd forum jest .... Może kiedyś będą lepsze czasy i powstanie nowe forum.

Andy, co do szerokości felg i opon to polecam obejżeć tabelę na stronie http://www.forumsamochodowe.pl/rozmiary/

Co do długości szpilek Te z Wartburga są tylko trochę dłuższe. Jeśli Ci brakuje 2 cm to z pewnością nie starczą.
Wpisz na allegro frazę "szpilki do felg" i po konsultacjach z najbardziej odpowiadającym Ci sprzedawcą, wybierz sobie odpowiednie.

Pozdrawiam

Jendrej
Gość
Wysłany: 2008-08-22, 00:02   

nowe forum by sie przydalo...
ale baza danych raczej nie jest przyjazna na nowe fora...

forum jest przestarzale jak i cala strona

ale zasob wiedzy jest duzi [;
tlko trzeba szukac ;p

KUZYN353
Gość
Wysłany: 2008-08-22, 08:22   

Jakby stworzyć nowe forum od podstaw, porządnie moderując wiadomości śmieci, byłby wreszcie porządek.

Eagle
Gość
Wysłany: 2008-08-22, 10:03   

Tylko wtedy "ręcznie" trzebaby przenieść całe archiwum, rajt?
A i chętnych na modów dużo nie widze...

Bochen
Gość
Wysłany: 2008-08-22, 11:36   

a po co przenosic
zamknąc to w takiej formie w jakiej jest i zrobic z tego archiwum

Andy59
Gość
Wysłany: 2008-08-22, 14:09   

Szpilek od Wartburga nie kupiłem (nie znalazłem) ale kupiłem 70 mm długie od TOYOTY sportowej Średnica moletu taka sama, kute, Na początku ulRzgowskiej obok uniwersalu facet ma sklep z felgami u niego kupiłem po 14 zł za sztukę.
Pozdrawiam wszystkich.
Ps; wnuqu opny kupiłem takie jak napisałes dzięki.

Eagle
Gość
Wysłany: 2008-08-22, 14:22   

Przecież podawałem adres motirexu...
WARTBURG 1.3 Szpilka koła 40 mm (W353) 7,02 zł

rafafaa
Gość
Wysłany: 2008-08-22, 14:39   

Jej!!!
Mam wrażenie, że "Wy Starzy Trabanciarze" zjedliście już cały rozum (nie wszyscy oczywiście!!!) i starsznie trudno przychodzi dać wam konkretną odpowiedź na proste pytanie, Piszecie elaboraty na temat archiwum itp i zamiast krótkiego pytania i konkretnej odpowiedzi robi się wątek na dwa dni czytania.... Każdy z nas kiedyś pierwszy raz kupił Tramka i nie koniecznie jest zawodowym mechanikiem, forum jest poto zeby pytać i jeżeli znasz odpowiedź to fajnie, a jak nie to nie pisz... Bo i po co...???

Eagle
Gość
Wysłany: 2008-08-22, 18:25   

Na głównej stronie forum technicznego jest przypięty temat "proponuje tu zaglądać przed napisaniem czegokolwiek". Jest tam piękna instrukcja korzystania z wyszukiwarki. Wchodzę na wyszukiwarke i wpisuje "alufelgi 1.1" i cóż się ukazuje moim oczom? Odpowiedź na pytanie kolegi już w 2 wyniku... Ale lepiej robić syf na forum a potem się dziwić, że nikt nie chce odpowiadać na to samo pytanie setny raz... A pozatym co z tego, że udzieliłem koledze w 1(!) odpowiedzi po jego pytanie odpowiedzi na jego pytanie (z dokładnym wskazaniem gdzie można je kupić) skoro on pisze że nie znalazł szpilek do wartka i kupił inne?

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi