|
Alu Felgi do 1.1 |
| Autor |
Wiadomość |
Piotrek "Cameleo
Gość
|
Wysłany: 2008-08-18, 11:44
|
|
|
| używajmy "szukaj" oraz odpowiadajmy na problem fachową radą bądź linkiem do archiwum a nie pustymi słowami "to już było" - bo wtedy sami robicie śmietnik! |
|
|
|
 |
Andy59
Gość
|
Wysłany: 2008-08-18, 15:46
|
|
|
Macie racje jeżeli ktoś nowy cos potrzebuje i wy go olejecie takimi komentazami to sie okaze że na forum zostaniecie sami. kupiłem trabanta z sentymentu i oczekiwałem pomocy a nie bzdurnego piepszenia że było albo ze zamo sie nie wyciągnie
DZIEKI |
|
|
|
 |
wnuq
Gość
|
Wysłany: 2008-08-18, 15:54
|
|
|
Andrzej to zależy od ET felgi...generalnie u mnie na felgach fso weszło z tyłu 165/70
ale ludzie sobie podcinają ranty to im wchodzi nawet 185...ale nie polecam podcinania
bedzie spot w łodzi to jak zawsze wszystko zobaczysz popytasz i bedzie ok |
|
|
|
 |
Andy59
Gość
|
Wysłany: 2008-08-18, 21:08
|
|
|
no nareszcie cos madergo wnuqu
dzieki |
|
|
|
 |
wnuq
Gość
|
Wysłany: 2008-08-18, 22:54
|
|
|
| wiesz z racji twojego wieku i podejścia do marki takie pytanie mnie nie dziwi...bo lepiej zapytać niż spierniczyć,no ale nie oceniajmy wszystkich trabanciarzy przez pryzmat forum....sam wiesz ze jesteśmy po to by pomagać sobie |
|
|
|
 |
micromax
Gość
|
Wysłany: 2008-08-19, 16:15
|
|
|
no i jakos sie sprawa rozwiazała :)
jak kupie trampka to sporo bedzie tu pytan, a jak wspomnialem archiwum nie zawsze pomaga bo sa tematy w ktorych sa zadawane pytania, a jedyne odpowiedzi to czasem jedynie prywatna rozmowa o to co sie dzialo na zlocie, albo ze "ten temat juz byl- patrz archiwum".
dobrze jest, a z uporzadkowaniem forum super pomysl, tylko jak bylem tu 4-5 lat temu to forum wygladalo dokladnie tak samo, wiec pewnie nic sie nie zmieni, z zmiany moga wprowadzic jeszcze wieksze zamieszanie bo wtedy to juz nawet stali bywalcy nie pomoga, a jedynie ten co bedzie robil porzadki:)
pozdrawiam |
|
|
|
 |
KUZYN353
Gość
|
Wysłany: 2008-08-21, 23:10
|
|
|
Na forum jest bałagan. Szukajka działa baniato. Cały ten oryginalny wygląd forum jest .... Może kiedyś będą lepsze czasy i powstanie nowe forum.
Andy, co do szerokości felg i opon to polecam obejżeć tabelę na stronie http://www.forumsamochodowe.pl/rozmiary/
Co do długości szpilek Te z Wartburga są tylko trochę dłuższe. Jeśli Ci brakuje 2 cm to z pewnością nie starczą.
Wpisz na allegro frazę "szpilki do felg" i po konsultacjach z najbardziej odpowiadającym Ci sprzedawcą, wybierz sobie odpowiednie.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Jendrej
Gość
|
Wysłany: 2008-08-22, 00:02
|
|
|
nowe forum by sie przydalo...
ale baza danych raczej nie jest przyjazna na nowe fora...
forum jest przestarzale jak i cala strona
ale zasob wiedzy jest duzi [;
tlko trzeba szukac ;p |
|
|
|
 |
KUZYN353
Gość
|
Wysłany: 2008-08-22, 08:22
|
|
|
| Jakby stworzyć nowe forum od podstaw, porządnie moderując wiadomości śmieci, byłby wreszcie porządek. |
|
|
|
 |
Eagle
Gość
|
Wysłany: 2008-08-22, 10:03
|
|
|
Tylko wtedy "ręcznie" trzebaby przenieść całe archiwum, rajt?
A i chętnych na modów dużo nie widze... |
|
|
|
 |
Bochen
Gość
|
Wysłany: 2008-08-22, 11:36
|
|
|
a po co przenosic
zamknąc to w takiej formie w jakiej jest i zrobic z tego archiwum |
|
|
|
 |
Andy59
Gość
|
Wysłany: 2008-08-22, 14:09
|
|
|
Szpilek od Wartburga nie kupiłem (nie znalazłem) ale kupiłem 70 mm długie od TOYOTY sportowej Średnica moletu taka sama, kute, Na początku ulRzgowskiej obok uniwersalu facet ma sklep z felgami u niego kupiłem po 14 zł za sztukę.
Pozdrawiam wszystkich.
Ps; wnuqu opny kupiłem takie jak napisałes dzięki. |
|
|
|
 |
Eagle
Gość
|
Wysłany: 2008-08-22, 14:22
|
|
|
Przecież podawałem adres motirexu...
WARTBURG 1.3 Szpilka koła 40 mm (W353) 7,02 zł |
|
|
|
 |
rafafaa
Gość
|
Wysłany: 2008-08-22, 14:39
|
|
|
Jej!!!
Mam wrażenie, że "Wy Starzy Trabanciarze" zjedliście już cały rozum (nie wszyscy oczywiście!!!) i starsznie trudno przychodzi dać wam konkretną odpowiedź na proste pytanie, Piszecie elaboraty na temat archiwum itp i zamiast krótkiego pytania i konkretnej odpowiedzi robi się wątek na dwa dni czytania.... Każdy z nas kiedyś pierwszy raz kupił Tramka i nie koniecznie jest zawodowym mechanikiem, forum jest poto zeby pytać i jeżeli znasz odpowiedź to fajnie, a jak nie to nie pisz... Bo i po co...??? |
|
|
|
 |
Eagle
Gość
|
Wysłany: 2008-08-22, 18:25
|
|
|
| Na głównej stronie forum technicznego jest przypięty temat "proponuje tu zaglądać przed napisaniem czegokolwiek". Jest tam piękna instrukcja korzystania z wyszukiwarki. Wchodzę na wyszukiwarke i wpisuje "alufelgi 1.1" i cóż się ukazuje moim oczom? Odpowiedź na pytanie kolegi już w 2 wyniku... Ale lepiej robić syf na forum a potem się dziwić, że nikt nie chce odpowiadać na to samo pytanie setny raz... A pozatym co z tego, że udzieliłem koledze w 1(!) odpowiedzi po jego pytanie odpowiedzi na jego pytanie (z dokładnym wskazaniem gdzie można je kupić) skoro on pisze że nie znalazł szpilek do wartka i kupił inne? |
|
|
|
 |
|
|