Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Bebny Hamulcowe:)HELP
Autor Wiadomość
KUZYN353
Gość
Wysłany: 2008-08-14, 10:26   

Palnik propan butan i podgrzewasz nakrętkę. Potem odkręcasz 5 razy lżej na gorąco.
Uszczelniacz łożyska może być potem do wymiany. Jak będzies grzał 20 minut to i smar w łożyskach się wytopi. Ale minutka grzania mu nie zaszkodzi.

Goofy
Gość
Wysłany: 2008-08-14, 12:39   

Ja podkładałem pod jedną szpilkę klocek drewniany by się nie obracało i zalałem WD40 dzień wcześniej ;) Ale i tak skończyło się drastycznie dla nakrętki - młotek i przecinak...:P

Bartek Dobrzyński
Gość
Wysłany: 2008-08-14, 12:40   

Szajse... a sposoby domowe? Bez użycia ciężkiego sprzętu;)

grzybcio
Gość
Wysłany: 2008-08-14, 13:16   

jak masz auto na ziemi bez żadnych podnośników wbijasz bieg, nawet ręczny zaciągasz i odkręcasz!! a co do palników to nie mozna podgrzać i odkręcać gdyż może Ci złapać na gwincie i zapiec i wtedy już jestes w czarnej dupie! najpierw podgrzewasz a potem chlodzisz dużą ilością wody i dopiero jak już jest zimne to odkręcasz!! każdy blacharz Ci to powie!!

Bartek Dobrzyński
Gość
Wysłany: 2008-08-14, 16:47   

No tak ale koło się kręci z kluczem... Tu jest zagwozdka...

donkey
Gość
Wysłany: 2008-08-14, 17:25   

1.Spryskaj śrubę WD-40, odczekaj chwilę i posiłuj się z francą, może puści

2.Jedziesz do najbliższego warsztatu samochodowego, ładnie się uśmiechasz i prosisz o skorzystanie z klucza pneumatycznego, odkręcasz bez problemu choćby nie wiem jak było zapieczone i przykręcasz swoim kluczem tak żebyś mógł sobie je później odkręcić ręcznie.

WeT(macq)
Gość
Wysłany: 2008-08-14, 18:42   

No tak ale koło się kręci z kluczem... Tu jest zagwozdka... Ja kiedyś zrobiłem dość prymitywnie, ale poszlo: Klucz z długim ramieniem, opieram o ziemie, wrzucam wsteczny i ruszam do tyłu. Tylko klucz musi być super, bo jak wystrzeli to bedzie rumunska masakra nożem do masła.

WeT(macq)
Gość
Wysłany: 2008-08-14, 18:45   

Mowie to oczywiscie o tyle, bo z przodem to nie radze :)

donkey
Gość
Wysłany: 2008-08-14, 22:01   

Barbarzyństwo! xD
...Ale jak już to pamiętaj, żeby wsteczny wrzucić tylko przy odkręcaniu lewego koła!

Grzesiek N. [601]
Gość
Wysłany: 2008-08-16, 15:22   

Jak ja zrobiłem w ten sposób to Trabi (dawca) wykonał skok o tyczce (kluczu), a nakrętka i tak się nie ruszyła.

magik
Gość
Wysłany: 2008-08-16, 15:30   

lej środki penetrujące i czekaj. Najlepiej zrobic to bezinwazyjnie ale to wymaga czasu. Pomaga obstukanie porządne nakrętki na każdym z jej boków. dobrze jest dobrać jakiś dobry podbijak żeby nic nie zepsuć. Zawsze w takich przypadkach pomaga dobra dźwignia. połączenie klucza z rurką. Oczywićie trzeba jakoś porządnie koło zblokować. Jeśli masz nierozkręcopny układ hamulcowy zacioągnij ręczny i poproś aby ktoś dodatkowo wciskał nożny.

Pelu
Gość
Wysłany: 2008-08-18, 14:27   

jak kolo sie kreci,to moze wystarczy nacisnac dobrze na pedal hamulca i w tym samym momencie odkrecac(oczywiscie to robota na 2 osoby), czesto tak robie i sie zawsze odkreca

Rafał Kośka
Gość
Wysłany: 2008-08-18, 16:01   

Jak samochód stoi na glebie, a przy odkręcaniu kółko się kręci to hamulec ręczny+zasadniczny, jeśli to nie pomaga to do tego załoga na pokład, żeby zwiększyć wagę autka:D

Bartek Dobrzyński
Gość
Wysłany: 2008-10-17, 20:54   

Jeszcze pytanko: Jaki jest M i skok gwintu tej nakrętki 36? Zetnę to dziadostwo w p***du w końcu

Goofy
Gość
Wysłany: 2008-10-18, 08:39   

Hmm, takie nakrętki rosną jak się nie mylę w Motirex-ie ;)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi