Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Alu Felgi do 1.1
Autor Wiadomość
Andy59
Gość
Wysłany: 2008-08-17, 16:33   

Kupiłem felgi aluminiowe od Fiata i spotkała mnie przykra niespodzianka na przód sie ledwie dokręciły, natomiast na tyle brakuje 2 cm gwintu.
pomóżcie co mam zrobić
Felga stalowa ma 5mm grubości Aluminiowa 22mm.

Eagle
Gość
Wysłany: 2008-08-17, 16:52   

Zmienić szpilki na szpilki od Wartburga (są dłuższe i wystarczą raczej na fiatowskie alusy) lub jeszcze dłuższe. Od wartka kupisz np tu: www.motirex.pl .

Kędzior
Gość
Wysłany: 2008-08-17, 17:15   

jak ktoś jeszcze raz założy temat o alufelgach to ma @!#$

Lukasz Piotrowski
Gość
Wysłany: 2008-08-17, 18:15   

kędzior kazdy jest nowy dajmy szanse:D spokojnie hehe

Kędzior
Gość
Wysłany: 2008-08-17, 20:00   

nie trzeba być geniuszem żeby się domyślić ze skoro szpilki są za krótkie to trzeba założyć dłuższe. Zadanie pytania na forum nie sprawi że nagle urosną.

Kriss
Gość
Wysłany: 2008-08-17, 20:36   

Ale nie każdy wie, że takie same szpilki tylko dłuższe są w Wartburgu. Niestety ilu będzie nowych osób na forum tyle będzie pytań tego typu.

Kędzior
Gość
Wysłany: 2008-08-17, 20:47   

ale przecież jest to ogólnie dostępna część w sklepie motoryzacyjnym

Kriss
Gość
Wysłany: 2008-08-17, 21:38   

Przypomnij sobie swoje początki na forum to zrozumiesz :-)

grzybcio
Gość
Wysłany: 2008-08-18, 02:57   

Jeśli się ktoś nie zna na czymś to najpierw powinien zapytać i się przygotować a potem robić. a jeśli jest troszkę inteligentny to powinien skorzystać z opcji szukaj. Niestety coraz więcej jest wychowanków telewizji i wiejskich "specjalistów" od przeróbek!

Na Giełde !!

Piotrek "Cameleo
Gość
Wysłany: 2008-08-18, 07:36   

ale macie radykalne poglądy! dajcie innym szanse! Może gdyby forum było bardziej przejrzyste to "nowicjusze" by sobie poradzili...

btw jak kilka lat temu zapytałem o aluski to zaraz Grzegorz wypieprzył mój wątek, czego nie popieram. Lepiej podpowiedzieć co i jak i zamknąć wątek.

Ale to moje zdanie.

Andy59
Gość
Wysłany: 2008-08-18, 07:50   

Dziekuje za pomoc w sprawie szpilek teraz wiem gdzie szukać. ze zmiana nie bedzie poblemów. KĘDZIOR jak będę takim geniuszem jak ty to nie bede komentował innych tylko im pomogę, bo po to jest to forum, a nie jako przepychanka słowna (bo od pisania nie urosną)

Ale dzięki za komentarz

kędzior jak już mogę skorzystać z twojej mondrości to napisz jakie najszesze opony załozyć na tefelgi 5 cali

Kriss
Gość
Wysłany: 2008-08-18, 08:31   

Ogólnie bardzo denerwujący jest brak działów technicznych np. nadwozie, układ napędowy, układ hamulcowy itp. Gdyby były odpowiednie działy poszukiwania tematów były by bardzo łatwe tak jak to ma miejsce na innych forach.

Eagle
Gość
Wysłany: 2008-08-18, 09:40   

Co do opon też już było... Wszystko znajdziesz w opcji szukaj.

micromax
Gość
Wysłany: 2008-08-18, 09:57   

ooo łał

koledzy forum jest po to by pisać!

ide o zakład że juz wszysto napisane jest w ksiązkach i poradnikach, że 90% tematów znajdziemy w archiwach i że 95% odpowiedzi na pytana "nowych" mozna gdzieś sobie odnaleść na innych formach. Forum jest po to by dyskutować, zadawac pytania - i bedzie tak zawsze.
Forum nie jest bardzo przejrzyste - dział ogólny jest bardzo ogólny, technika to technika (jeden wielki zbiór wszystkiego - i nie zawsze temat zgadza się z treścią).

jeżeli są osoby bardziej obcykane od innych na forum to mozna przesłac link do archiwum, a nie ucinac rozmowe bo juz była :)

po prostu szkoda "nowych" tak traktowac bo zawsze mozemy znalesc jakies "ale" co do kazdego posta :).

a jezeli nie mam racji w tym co piszę to zamknijmy forum i zróbmy tylko dostep do opcji "Archwium" i bedzie tu zero życia, zero problemów, zero porad - no bo przeciez szystko juz gdzieś jest.

wiecej spokoju i usmiechu :)

Eagle
Gość
Wysłany: 2008-08-18, 10:03   

Tak. Tylko jak każdy będzie pisał posta na temat, który już był to będzie tu taki śmietnik, że już nikt nic nie znajdzie. Fakt, że przydałoby się to uporządkować, podzielić na działy itd ale kto to ma zrobić? Skoro jest jak jest to nie utrudniajmy sobie sprawy i używajmy czasem opcji "szukaj"...

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi