|
CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0
|
|
pytanie o traba z allegro |
| Autor |
Wiadomość |
micromax
Gość
|
Wysłany: 2008-08-13, 15:35
|
|
|
Witam
po kilku latach które minęły od mojej nieobecności na forum jak i od sprzedaży mojego ostatniego traba, wracam na forum z chęcią zakupu autka.
znalazlem ogloszenie na allegro, pogadalem z wlascicielem jednak potrzebuje nieco wiecej informacji.
Moze ktos mial jakis kontakt z tym samochodem? Probowalem znalesc jakies wiadomosci z wzwiazku z tym autem, jakies pytania wlasciciela, ale bez znajomosci jego loginu niestety moja misja zakonczyla sie niczym.
trabant kombi
jezeli ktos posiada jakies informacje prosze napisac, bede bardzo zobowiazany
pozdrawiam i raz jeszcze witam po kilku latach!!!
micromax
wczesniej wawiak lub wawiak00 juz sam zapomnialem
może zmienić-odnaleźć twój stary login?Q
dodam jeszcze ze chodzi mi bardziej o kwestje podwozia, wzmocnień, amorków itd. właściciel mowi ze auto przeszlo przeglad bez problemu po wczesniejszych wizytach u "Pana Henia", z warsztatu pod mostem śląsko-dąbrowskim (to chyba ulica nowy zjazd) czyli nie ma co gadac jeden z najlepszych specow jeszcze z moich czasow ;)
jak ktos cos wie prosze pisac |
|
|
|
 |
Eagle
Gość
|
Wysłany: 2008-08-13, 16:18
|
|
|
| Nie znam właściciela ale skoro znasz warsztat gdzie był serwisowany to może tam podjedź i popytaj czy warto to kupić. Może kojarzy. |
|
|
|
 |
micromax
Gość
|
Wysłany: 2008-08-13, 16:54
|
|
|
| jutro wybieram sie do warsztatu, ale tez licze na jakies info z forum, wiem ze czlowiek byl "zapraszany" przez klubowiczow do "2-kolek" czyli ktos z nim kontakt mial:) |
|
|
|
 |
Kriss
Gość
|
Wysłany: 2008-08-13, 19:32
|
|
|
| Ja bym tego nie kupił, jak dla mnie choinka bez gustu. Znając życie to jeszcze do tego mocno wyszalany i zjeżdzony egzemplarz w który będzie ładował cały czas kase . Lepiej poszukaj czegoś innego. Silnik 1.3 zawsze możesz sobie sam zamontować. |
|
|
|
 |
micromax
Gość
|
Wysłany: 2008-08-13, 20:47
|
|
|
wlasnie zaczalem poszukiwania, jutro bede go ogladal na pewno
to ze choinka mi nie przeszkadza, malowanie bedzie na 100%, przede wszystkim liczy sie dla mnie mechanika, podwozie, rdza itd.
a ze silnik mozna do traba wkladac to wiem :) tylko wtedy nie 1,3, a 1,6 by mnie interesowalo do tego oczywiscie mnostwo kasy na wzmocnienia itd. - no jak na razie plany a co wyjdzie zobaczymy.
ps. "co do nicka" dzieki ten i tak bardziej mi sie podoba:) |
|
|
|
 |
micromax
Gość
|
Wysłany: 2008-08-14, 17:43
|
|
|
a wiec,,,,
ogladalem dzis tego traba.
stan 3-
samochod byl bity chyba 2 razy, albo raz dosc ostro.
cala lewa strona byla "szykowana" bardzo kiepsko, tyl - tylna klaapa i blotnik sa z innej bajki - ktos to spartolil i to bardzo ostro jak bylo to robione.
Prawy przedni amorek "zbity" (auto kuleje na prawy przedni przód nawet bez kierowcy w środku).
Sinik w miarę cały, poza standardowym "poceniem" z czujnika oleju (jak na moje oko za bardzo sie poci - moze nawet gwintem leci), dodatkowo mały wyciek ze skrzyni biegów.
człowiek kupił to auto około rok temu, wsadził ala sportowe opony i traktował auto jako wyścigówkę, w środku wszystko lata - jedno siedzenie od golfa, jedo od traba, tylna kanapa od traba. siedzenie lataja po calosci i ciezko bedzie je zrobic. Wlasciciel nawet w ciagu roku nie zainwestowal w nowe swiece czy tez przewody. akumulator ral laduje, a raz nie (w bagażniku akumulator zapasowy - wlasciciel mowi ze jezdzi z nim od nowosci i zapomnial go wyjac).
Wydech mial byc caly nowy od toyoty, ale niestety tylna czesc kwalifikuje sie do wymiany przy najblizszym sniegu czy soli na drodze.
PODSUMOWANIE
wlasciciel chce sprzedac auto komus kto doprowadzi auto do jakiegos stanu, acz kolwiek bedzie to dosc kasochlonne.
Po roku jazdy autem nie wie czemu silnik sie poci w okolicy czujnika oleju, i sam nie powiedzial o wycieku ze skrzyni biegow (choc pojawilo sie pytanie czy cos gdzies indziej cieknie), a pozniej sprostowal ze pan Henio mu o tym mowil i mial to robic jakis czas temu. czyli reasumujac auto przeszlo przeglad z lekka pomoca, albo calkowicie po znajomosci Henia.
900zl to nie duzo, ale jezeli ktos szuka auta do jazdy to ceny trabow nie sa zbyt rozstrzelone i za 1500zl mozna kupic cos na prawde godnego, a dla samego silnika do ktorego wiekszych zastrzezen nie mam chyba nie warto.
ps. dalej szukam traba :) |
|
|
|
 |
Kriss
Gość
|
Wysłany: 2008-08-14, 21:10
|
|
|
| Wiedziałem, na węch wyczówam takie padła. Lepiej kup gazete z ogłoszeniami i szukaj egzemplarza w 100% orginalnego od jakiegoś starszego pana w kapeluszu albo w mocherowym bereciku. Przynajmniej tyle się nie narobisz. Bez większego problemu można kupić coś takego bo w tej chwili wykruszają się dziadkowie którzy kupowali te auta odchodząc na emerytury za oszczędności życia. Tak było z moim trabem i dwoma wartakami 1.3 które w ostatnich latach się przewineły przez moje ręce :)Na allegro mało kiedy trafiają się ładne sztuki a jak już to za jakieś kosmiczne pieniądze :( |
|
|
|
 |
micromax
Gość
|
Wysłany: 2008-08-15, 19:00
|
|
|
ahhh
wiem za ile sprzedawalem swoje 2traby i jak byly zrobione.
wszystko kwestja czasu, a na pewno cos sie znajdzie.
zawsze jeden sprawdzony :) |
|
|
|
 |
timonxxx
Gość
|
Wysłany: 2008-08-15, 19:25
|
|
|
| 900 zł to bardzo mało. Osobiście jak szukałem czegoś w wawie to cokolwiek zaczynało się od 1500zł (jakieś półtora roku temu). Sam kupiłem, ale w szczecinie to co widać na fotce obok :P za dokładnie 1000zł (za 1300zł był na allegro). Blacha była idealna, zsilnikiem troche gorzej, ale 63000km przejechałem wymieniając tylko olej , świece, kable, sprzęgło przy 150 000km i dorzuciłem gaz. Cena mała, cały dzień poświęcony na wycieczke, ale uważam że w warszawie rzadko kiedy trafia się coś sensownego, a jak już coś to za dużą kase. Są oczywiście wyjątki, ale jak to wyjątki są rzadko. Znajomy ostatnio za 1500zł kupił gdzieś koło łowicza podobno, ale wyglądał i był w stanie jak z fabryki. W sumie takie moje zdanie, że lepiej poszukać gdzieś dalej, chociarz czasem można wracać tak samo jak się pojechało :P. Odradzam OTWOCK, a przynajmniej tamtejszy zbiór różnych aut na takiej działce. Edek chce pozbyć się kilku obstukanych złomów i myśli że zarobi na tym majątek:P Pozdrawiam i życze udanych poszukiwań! |
|
|
|
 |
Kriss
Gość
|
Wysłany: 2008-08-16, 07:15
|
|
|
timonxxx mylisz się, ja swoje wszystkie wartki jak i ostatniego traba kupiłem w wawie. Ceny były różne od okazji do normalnie przeciętnej na chwile sprzedaży i adekwatne do stanu. Wiele rarytasów jest trzymanych po starych garażach z lat 80' czy nawet 70'. Jako przykład proszę oto ciekawy egzemplarz z wawy:
http://www.allegro.pl/ite...lym_stanie.html
Egzemplarz z końca produkcji z oplowskimi fotelami i prędkościomierzem wyskalowanym do 160km/h. Jeszcze z rok temu poszedł by od ręki za 2000zł teraz za 1300zł i myślę, że warto. Jak bym miał troche wolnej kasy kupił bym sobie kolejnego sprzęta z NRD |
|
|
|
 |
Kędzior
Gość
|
Wysłany: 2008-08-16, 08:20
|
|
|
| odezwij się na gg. Ja chce sprzedać swojego 1.3. |
|
|
|
 |
timonxxx
Gość
|
Wysłany: 2008-08-16, 11:14
|
|
|
| w takim razie może i miałem pecha :P że tak przynajmniej trafiałem. Jechałem na czerniaków oglądać takiego trampka i miał całą jaskółkę "pustą" z jednej strony. Silnik ładnie jeździł, ale cena to było 1500zł. a wiem że łatwiej jest bawić się z kabelkami i jakąkolwiek elektryką niż z blachą :) Zresztą oglądałem tylko trampki, za wartkami się nie rozglądałem :) |
|
|
|
 |
micromax
Gość
|
Wysłany: 2008-08-16, 14:00
|
|
|
http://www.allegro.pl/item419464428_wartburg_1991_w_doskonalym_stanie.html
patrzylem na tego warczyburga wczoraj na allegro, napisalem do wlasciciela mail z prosba o kontakt i cisza
moze to przez to ze sobota, jak na razie czekam na odzew - sie zobaczy
aha i bylo, albo moze i jest dalej ogloszenie o warczyburga za 1500zl na allegro tez z wawy - dzwonilem do wlasciciela - jakis starszy Pan bardzo sympatyczny, ale niestety nie mialem czasu pojechac i zobaczyc. auto uzywa bardzo okazjonalnie bo ma jakies inne, Samochod stoi od okolo roku z kilkoma przejazdami by sie nie zastal i juz.
moze warto.
aaaa kto ma tego warczyburga na trade to na priv pls. moze sie dogadamy. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|