Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Oplaci sie robic czy nie??
Autor Wiadomość
Eagle
Gość
Wysłany: 2008-08-05, 11:44   

Panowie wszystko zależy od chęci, czasu , umiejętności, zapasu gotówki, czy to auto ma być na codzień czy jakoe drugie auto, jaki jest stan reszty, ile ma pojeździć itd... Ja zrobiłem mojemu trabowi remont (spawania nie było)ale powiem że mimo że efekt jest nawet całkiem całkiem to drugi raz bym chyba się tak z tym nie szarpał sam... Ale są ludzie, którzy mają siłę, chęci i których za to podziwiam, np Brq albo ten gość:
Fiat 500

601s.pl
Gość
Wysłany: 2008-08-05, 18:07   

A myślałem, że ja miałem dużo rudej... ^^

Pewnie amyryki nie odkryję ;) ale wszystko zależy od Twojego samozaparcia i kieszeni... Buda faktycznie w opłakanym stanie... Nie wiadomo jak nadkola jeszcze ... ściągnij duro i zobacz ;)

Lukasz Piotrowski
Gość
Wysłany: 2008-08-05, 18:15   

kupilem od kolesia okolo 50 krzyczal za niego 900 ale zjechalem na 350... niestety moja kieszen nie jest zbyt potezna ucze sie i dorabiam w wakacje... mysle ze chyba jednak kupie druga bude bo nie stac ,mnie na taki wydatek jak reanimcja niestety:( zobaczymy

donkey
Gość
Wysłany: 2008-08-05, 18:40   

Szkoda, że nie mieszkasz bliżej Kraka bo mam namiar na traba w tak dobrym stanie, że aż się popłakałem z żalu, że w swojego tyle kasy władowałem a nawet w połowie tak dobrze nie wygląda. 15 minut szukałem rudej ze śrubokrętem w łapie i nic nie znalazłem, silnik mruczy aż miło, nietłuczony i niekombinowany – od razu widać, że faktycznie pod chmurką stał tylko w niedzielę pod kościołem.
Moja rada jest taka - chcesz mieć wózek w super stanie i niekoniecznie drogo to nie szukaj w ogłoszeniach tylko rusz się w teren, najlepiej tam gdzie dużo garaży i zrób rozeznanie, naprawdę czasami warto się pomęczyć, pół roku temu znajomy w garażu jednej babci "odkopał" dużego fiata - przebieg 3.000 km ! - gość kupił wózek i wkrótce zmarł, i tak sobie stało :)

Lukasz Piotrowski
Gość
Wysłany: 2008-08-05, 20:15   

u mnie w okolicy trabantow jest bardzo malo moze 4-5 z czego tylko 2 to polo i tez takie sobie. poszukam ale jak bede mial z czym szukac (kasa) dopiero pomysle...

Eagle
Gość
Wysłany: 2008-08-05, 21:40   

aukcjaCiekawe jak na przykład ten stoi z budą...

Kriss
Gość
Wysłany: 2008-08-06, 21:07   

Eagle ciekawa propozycja, wygląda przywoicie ale napewno ma spory przebieg i pewnie jakiś porządniejszy remoncik budy za sobą już. Warto pokręcić się pookolicy, dać ogłoszenie w lokalnej prasie. Czasem można trafić trabika który więcej zstał niż jeździł i można go wyrwać za grosze. Zdecydowanie ten którego masz do remontu się nie nadaje. Potrzebne jest porządne zaplecze sprzętowo-lokalowe jak i troche grosza na tą operacje o własnej pracy już nie wspominając. Napewno taniej wyjdzie kupno drugiej budy lub nawet drugiego całego trabika.

Eagle
Gość
Wysłany: 2008-08-06, 21:43   

Każdy się nadaje do remontu :]

Jendrej
Gość
Wysłany: 2008-08-07, 02:00   

wcale nie ;p

Kriss
Gość
Wysłany: 2008-08-07, 06:40   

Eagle to mało w życiu widziałeś :p

Eagle
Gość
Wysłany: 2008-08-07, 08:41   

No dobra, jak wpadnie między dwa KRAZy to już się nie nadaje :P Ale mówie tylko o uszkodzeniach spowodowannych rudą :P

Kriss
Gość
Wysłany: 2008-08-07, 14:55   

Ja też....

Lukasz Piotrowski
Gość
Wysłany: 2008-08-07, 18:31   

nie bede go remontowac:( jak ktos chce to moge sprzedac kmus za grosze calego. silnik i osprzet sie przyda. nie mam tyle kasy na remont:( ucze sie jeszcze i pracuje tylko w wakacje

grzybcio
Gość
Wysłany: 2008-08-07, 18:50   

Kriss powiem Ci że duuuuuuuuużo gorsze parchy po rudej sie naprawia!! np. VOLVO P1800 które obecnie składamy na warsztacie, było 70% blachy reszty nie było i gość dał około 10tysi na blacharke i autko jest teraz bardzo fajne!! Jutro wrzucę wam fotki tego wozu przed/w trakcie/po blacharce. Ciekawe co powiesz wtedy Kriss!!

Eagle
Gość
Wysłany: 2008-08-07, 20:53   

A może poszukaj jakiejś polówki np ze zdechłym silnikiem albo zdekompletowanej ale z lepsza buda? Niedawno ktos na Gieldzie CT chcial oddac polówke z wawy za skrzynki piwa...

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi