|
[KRAKÓW] Olej Semisythetic ORLEN |
| Autor |
Wiadomość |
Kędzior
Gość
|
Wysłany: 2008-06-19, 18:17
|
|
|
swego czasu dużo sie dowiadywałem na temat orlenu rozmawiałem z dystrybutorami
ja tam zazwyczaj z dystrybutora tankuję ale jak kto woli :D |
|
|
|
 |
donkey
Gość
|
Wysłany: 2008-06-19, 18:59
|
|
|
| z tymi dystrybutorami to trzeba uważać bo czasami to nieźle leją wodę ;) |
|
|
|
 |
Voo Doo
Gość
|
Wysłany: 2008-06-19, 23:08
|
|
|
Bross ja odnosze wrażenie ze ty albo mylisz tematy albo masz jakies problem zo rozgryzieniem wątku co autor tematu miał na mysli bo wg mnie to jest tzw pier... o niczym i to tak solidnie.
Taa kędzior ja do nich przeważnie mówie ze zwrotem grzecznościowym: qqqrw a drożej nie możecie dzisiaj dać.... lać mać....no i racja proroka wolny kraj wolny rynek wolne auta olej też (do)wolny. Bo to jak bym dziadka słyszał takiego co stanął zobaczył trabanta westchnął i sam nie wie dlaczego go sprzedał...
Musiałem (offtop) |
|
|
|
 |
papieju
Gość
|
Wysłany: 2008-06-24, 09:05
|
|
|
| Na oleje typy malinka czy jakieś kosiarkowe syntetyki opłaca się przejść, jak się ma silnik nowy lub po kapitalce, wymyty w środku z nagaru - czyli jak nowy. Prawdą jest, że wtedy silnik pracuje lepiej, no i żyje zdecydowanie dłużej. Lanie drogich olejów gdy silnik ma już przebieg na olejach typu miksol czy lux kompletnie mija się z celem, no chyba że wpływa to na samopoczucie lejącego. Całe życie jeździłem na miksolu zwykłym, jeździł na nim mój ojciec, dziadek - i jakoś dawali radę. |
|
|
|
 |
Kriss
Gość
|
Wysłany: 2008-06-24, 10:51
|
|
|
| papieju ja wlaśnie mówiłem o tym samym, u mnie też wszyscy przez lata jeździli na mixolu czy luxie i silniki wytrzymywały te swoje przebiegi na jakie były przewidziane a nawet czasem więcej. Dla mnie te inne oleje różnią się tylko tym, że nie dymią i nic więcej. |
|
|
|
 |
kuba_krakow
Gość
|
Wysłany: 2008-06-26, 14:37
|
|
|
miksolu s polecam lac 1:30
tak 1:40 to jest maksymalna dawka co by nie robić syfu w silniku - pamiętaj, że lejąc za dużo oleju też szkodzisz silnikowi!!! |
|
|
|
 |
|
|