Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[KRAKÓW] Olej Semisythetic ORLEN
Autor Wiadomość
ZBuK
Gość
Wysłany: 2008-06-17, 18:43   

Hej krakowiacy,

Gdzie w Krakowie najtaniej można kupić (nawet hurtowo czyli od razu kilka litrów) oleju Orlen Semisythetic "malinka"?
Na niektórych stacjach Orlenu są to fakt, ale po 14 zeta. acie pomysł gdzie się zaopatrywać taniej?

Dzięki!

Kędzior
Gość
Wysłany: 2008-06-17, 19:13   

w lublinie mam po jakieś 9 zł. Jakby ktoś chciał to mogę przywieźć w tej cenie na zlot jakiś. Oczywiście nie wiem czy sie cena nie zmieniła.

WeT(macq)
Gość
Wysłany: 2008-06-17, 20:45   

Przecież ten orlen, to gówno jakich mało...

ZBuK
Gość
Wysłany: 2008-06-17, 22:03   

A dlaczego? Jak mi załatwisz Shella w dobrej cenie to może być Shell...

Kędzior
Gość
Wysłany: 2008-06-17, 22:04   

szela nie załatwię bo sie ceni niestety

ZBuK
Gość
Wysłany: 2008-06-18, 17:02   

No i załatwione :) Dzięki Dominik :)

WeT(macq)
Gość
Wysłany: 2008-06-18, 20:41   

Hie hie, ja zapolowalem na shella w tesco, obniżka z 50zł na 13zł... półki opustoszały :P

qubiak
Gość
Wysłany: 2008-06-18, 22:53   

z tego co się dowiadywałem u pracownika na orlenie to "malinka" podobno tylko czasowo została wycofana z produkcji bo sprzedaż nie spełniła ich oczekiwań...

Voo Doo
Gość
Wysłany: 2008-06-18, 23:33   

a gdzie tam ja bez problemu mam w hurtowni ale swego czasu dużo sie dowiadywałem na temat orlenu rozmawiałem z dystrybutorami dał mi nawet numer do technologów z orlenu i opinia jest następująca: Malinka jako tako ale wiadomo cena natomiast oczko w głowie orlenu to jest platinum 2t a ceny przedstawiają sie tak:
ORLEN 2T Platinum
50kg/ok 60L za cenę 691brutto co daje 11.51 za litr
4L 53.60 brutto
1L 13.80 brutto

Kriss
Gość
Wysłany: 2008-06-19, 07:19   

Skończcie już prowadzić te debaty który lepszy, tańszy itp. Lejcie Mixol, jakoś ludzie całymi latami na tym jeździli i nie przeszkadzało im to :-) A ten dymek z rury wydechowej i charakterystyczny smród to przecież klasyka jeśli chodzi o 2T i jak dla mnie to nieodzowny atrybut tych aut :p

kuba_krakow
Gość
Wysłany: 2008-06-19, 07:39   

Skończcie już prowadzić te debaty który lepszy, tańszy itp. Lejcie Mixol, jakoś ludzie całymi latami na tym jeździli i nie przeszkadzało im to :-)

i te nagary z mixolu - piekna sprawa...

Cost'a Und Brossu
Gość
Wysłany: 2008-06-19, 08:38   

ja zjechałem całe katowice w tym tesco i 3/4 siemianowic i dopiero na Nomi znalazłem 3 zakurzone butelki mixolu Lotos kupiłem po Coraz trudniej o ten cudowny specyfik.
ostatnio zalałem w sytuacji kryzysowej jakiś olej syntetyczny z 4t i okazało sie palił nie zatarł sie a przejechałem 50 km na BP znalazłem olej do kosiarek 2t i dolałem rany 13zł za 0.6L

oby Nam Mixolu nie brakło

Prorok601
Gość
Wysłany: 2008-06-19, 10:47   

Kriss... ludzie całymi latami jeździli na mixolu albo luxie bo NIE BYŁO NIC INNEGO.... tak wiec skoro teraz, w czasie wspaniałej , kapitalistycznej gospodarki, pojawiło sie trzysta tysięcy różnych zamienników to niech ludzie sobie sprawdzają.. i jeżdżą na czym chcą... ja cfajem jeździłem na miksolu, na malinowym semisynteticu i raz kupiłem butelkę jakiegoś tajemniczego i drogiego szuwaksu do narzędzi spalinowych... jedyne różnice jakie zauwazyłem to mniej siwego dymu, no i w zależnosci od jakości można lać tego oleju nieco mniej.... pamiętam ze po zatankowaniu tylko z malinką wydawało mi sie ze poprawiła sie kultura pracy silnika na wolnych obrotach... ale to mogla byc tylko sugestia... potem wróciłem do miksolu s tyle tylko że lałem nieco więcej niż książkowe 1:50

Cost'a Und Brossu
Gość
Wysłany: 2008-06-19, 14:08   

ten olej cokupiłem na BP do kosiarek okazał sie do 4T dokładna nazwa
Vanellus C3
SAE30 APi SF/CE

poczym silnik rozebrałem po przejechaniu 50 KM
wszystko idealnie nasmarowane
nawet tak sie da jak niema mixolu
to była sytuacja Krytyczna temu tak wyszło
50Km na olejach semisyntetyk z 4Takta i dało rade

no jak co to wracajcie do tematu experyment to przypadek w jaki sie złapałem lałem 1:45
niedymił ale ważne ze było smarpowanie

Prorok601
Gość
Wysłany: 2008-06-19, 15:45   

miksolu s polecam lac 1:30

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi