|
sprężyny w hamulcach [601] problem |
| Autor |
Wiadomość |
magik
Gość
|
Wysłany: 2008-06-15, 09:29
|
|
|
| Mam taki problem. Składam tylne wahacze. Mam dwa rodzaje długich sprężyn. Krótsze i dłuższe. Czy dobrze rozumuję że na tył są te krótsze ? |
|
|
|
 |
Qbs
Gość
|
Wysłany: 2008-06-15, 11:03
|
|
|
w tylnych ham. sa dwie sprezynki jedna ta bardzo krotka ktora idzie na dol i druga dluzsza na gore z takim fikusnym zagieciem. taka sama albo dluzsza jest wprzednich ham z tym ze na dole a na gorze jest taka z koncowkami zagietymi w te sama strone. nie porownywalem ich nigdy ale jesli masz dwie dlugosci tych z fikusnym wygieciem to starajac sie myslec logicznie ta krotsza bedzie na tyl, chyba ze masz do wyboru te normalnie zagiete i te fikusne to wtedy na bank te normalne sa na przod u gory.
mam nadzieje ze niepogmatwalem za bardzo :) |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2008-06-15, 11:40
|
|
|
| ok to wszystko jasne. dzięki |
|
|
|
 |
Qbs
Gość
|
Wysłany: 2008-06-15, 11:47
|
|
|
| to o co Ci w sumie chodzilo? |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2008-06-15, 12:07
|
|
|
| chodziło mi o to jakie sprężynki założyć na tył |
|
|
|
 |
Qbs
Gość
|
Wysłany: 2008-06-15, 12:29
|
|
|
tez nie sformuowalem pytania dobrze. napisz o tym dylemacie troche bo nie wiem w ktorym miejscu mialem racje, a mianowicie na czym polegala ta rozterka. czy wybierales miedzy sprezynka fikusnie wygieta a normalnie wygieta czy byly dwie fikusnie wygiete ale jedna dluzsza od drugiej. bo ja chcialbym na przyszlosc teraz sie dowiedziec czy sa dwa rodzaje tych fikusnie wygietych czy jednen i wtedy mozna bedzie wysnuc jeden jasny wniosek, że:
sa 3 rodzaje sprezynek do hamulców:
- te krociutkie na tyl w dole bebna
- te dlugie z koncowkami wygietymi w te sama strone idace na przod u gory.
- te dlugie fikusnie zakrzywione z jednej strony idace na przod go dolu i na tyl do gory
tak, czy nie tak?
:) |
|
|
|
 |
wnuq
Gość
|
Wysłany: 2008-06-15, 12:55
|
|
|
| Qbs piszesz jak bross albo maniek...dwa razy czytałem i nie kumam...:) |
|
|
|
 |
Qbs
Gość
|
Wysłany: 2008-06-15, 14:06
|
|
|
no to wez i wytlumacz to bez obrazkow :/
ja tam rozumiem co napisalem wiec przeczytaj raz jeszcze i moze tez ci sie uda :P
to był zarcik...poprostu zawiłe...ale mozna sie połapać |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2008-06-15, 18:12
|
|
|
K..wa
tylne górne i przednie są w kształcie takie same ale mam jedne dłuższe drugie krótsze JASNE ? |
|
|
|
 |
Qbs
Gość
|
Wysłany: 2008-06-15, 20:43
|
|
|
| no jasne :D co sie tak Tomciu denerwujesz :P |