Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Układ chłodzenia 1.3
Autor Wiadomość
szkielu
Gość
Wysłany: 2008-06-07, 10:16   

ktorego passka kupiles?

Marcin & Marta
Gość
Wysłany: 2008-06-08, 20:53   

Kupiłem B3 za 4600 w wersji GL, złoty metalik z motorem 1.8 i LPG.Przebieg udokumentowany 165000 km nie chciałem wierzyć ale chyba faktycznie tak jest.W Polsce od 2 lat.I o coś takiego mi właśnie chodziło.Miejsca tyle, że żona siedząc za mną razem z dzieckiem i moją mamą zakłada sobie nogę na nogę i ma luz.
Przetestuję go niedługo bo mam na wakacje zaplanowaną trasę do Kętrzyna t.j. 650 km i do Zamościa 750 km.
Auto proste jak budowa cepa i solidnie wykonane.Mogę praktycznie wszystko naprawić sam.
Pozdrawiam!

papieju
Gość
Wysłany: 2008-06-09, 08:18   

Auto proste jak budowa cepa i solidnie wykonane.Mogę praktycznie wszystko naprawić sam
A Trabant taki skomplikowany? Nie obraź się, ale mam po lekturze powyższych postów wątpliwości czy tak sam wszystko porobisz :)
A na poważnie, to dobre auto w dobrej cenie. Kombi czy sedan?

Marcin & Marta
Gość
Wysłany: 2008-06-09, 11:48   

No napisałem,że wszystko sam ale faktycznie wszystkiego na myśli nie miałem bo się ostatnio zrobiłem leniwy.Chociaż w Trabancie przez 6 lat nie było rzeczy, której bym sam nie dał rady zrobić.Pomijam spawanie i lakierowanie bo nie mam narzędzi i umiejętności do tego.Głowice ściągałem raz w 1.1 i raz w 1.3 ale na samą myśl, że mam to robić jeszcze raz ( bo chyba jednak to uszczelka albo głowica chociaż może co innego)to mi ręce opadają a z drugiej strony nie chcę aby ktoś mi tam grzebał za mnie.Ale może i dobrze, że Trabik się zbuntował bo nie będzie już jeżdżony non stop tylko okazyjnie.Ale na razie musi odstać swoje w garażu i "nabrać mocy".
Porównując stopień skomplikowania Traba i Paska to jest on podobny tylko,że Trabek coś ostatnio kaprysi i przebieg ma duży (coś ok. 300 000)i na wakacje z małym dzieckiem jechać jest po prostu za ciasno.
Wracając do Passata to jest to sedan i na razie jestem z zakupu zadowolony chociaż czas pokaże ale mam nadzieję, że poważniejszych awarii nie będzie tylko typowe eksploatacyjne sprawy typu klocki, oleje, itp.
Pozdrawiam!

trabedes
Gość
Wysłany: 2008-06-09, 17:15   

i o to chodzi... starzeją się nam trabiki i powoli ich szkoda na codzienne katusze... dupowózem solidnym pasek jest i jeszcze nie plasticcarem, a na familijny dupowóz jak znalazł... teraz to prawie jak Gryswaldowie (o ile sie tak to pisze) ;p

Eagle
Gość
Wysłany: 2008-06-09, 17:40   

No co do wieku to Passat B3 jest mniej więcej rówieśnikiem Traba 1.1 :P

Marcin & Marta
Gość
Wysłany: 2008-06-09, 20:08   

No to fakt.Traba mam z grudnia 90 a Pasek jest z 91.
Tak wygląda mój nowy nabytek:
http://www.wrzuta.pl/obraz/93wE4firA3/c5401384_1
Pozdrawiam!

Eagle
Gość
Wysłany: 2008-06-09, 20:23   

Ładny. Mimo,że sylwetka B3 jakoś nie jest w moim guście. Ale w tym przypadku ważniejsza jest wygoda i stan techniczny. A Ty masz 1 traba czy te wszystkie co w podpisie?:P Bo jak tak to niezłą stajnie teraz posiadasz :]

Marcin & Marta
Gość
Wysłany: 2008-06-09, 21:07   

W tej chwili mam 1.3 LPG czerwony,601 czarny już jako pomniki 1.1 kombi jako dawca oraz Passat.Niebieski wyjechał do trabanciarza do Żar.
Pozddro!

szkielu
Gość
Wysłany: 2008-06-10, 10:08   

passat b3 to dobry wybor na "wozidupe".daje czas na zajecie sie trabem. Marcin & Marta wyslalem Wam coś na priva

trabedes
Gość
Wysłany: 2008-06-10, 16:57   

No poczciwy passacik 1.8 ABS jak mniemam? Jak byś był zainteresowany to mam chyba gdzieś knige hayensa do tego wehikułu... poszukam jak znajde dam cynk...
Co do wieku nie można mierzyć poczciwej trabiny i paska bo wystarczy przymierzyć ile kosztowały jako nowe i wychodzi rachunek że helmuciki powinny jeździć góra 3 lata i się same zutylizować ale tego nie czynią i służa do dzisiaj za co im chwala :D

Kriss
Gość
Wysłany: 2008-06-10, 20:00   

Podejrzewam, że w Cenie nowego paska wtedy można było kupić conajmniej ze trzy nowe trabant jak nie więcej.

Marcin & Marta
Gość
Wysłany: 2008-06-10, 20:28   

Może banalne pytanie ale jak odebrać priva bo Szkielu mi coś przysłał i nie wiem co dalej.
Pozdrawiam!

Marcin & Marta
Gość
Wysłany: 2008-06-10, 20:48   

Cofam pytanie bo już wiem.
A Pasek jest bez ABS.
PozDDRo!

trabedes
Gość
Wysłany: 2008-06-11, 10:59   

Chodziło mi o typoszereg silnika ABS, ABE, AAF itd... nie o system hamulcowy... :D

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi