Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Zapala, jak tylko wyłącza się ssanie gaśnie i rozrusznik naw
Autor Wiadomość
Eagle
Gość
Wysłany: 2008-06-06, 15:32   

Dzięki za cynk. Byłem i kupiłem pare rzeczy które mi były potrzebne. W najbliższym czasie chcą go ciąć już. Jak trabi?

Kriss
Gość
Wysłany: 2008-06-06, 16:31   

No cóż dalej klapa. Możesz u siebie w trabiku sprawdzić te białe pudełko przy cewce?? Wystarczy zapalić na postoju trampika i poczekać aż złapie temperature i wyłączy się ze ssania. Chce wiedzieć czy wtedy te pudeło ma być ciepłe czy też nie. Ogólnie to ostatni bastion. Głupi już jestem w kwestii tego trabanta. A tak pozatym to sobie sprawiłem nowe dywniki welurowe w biedronce, jak upiore wykładziny to zainstaluje bo od nowości nikt ich nie prał :-)

Eagle
Gość
Wysłany: 2008-06-06, 17:10   

Niestety nie da rady, bo nie odpalałem traba od kilku miesięcy i nie mam benzyny/gazu w nim... A wyciagniecie go na stacje planuje dopiero za dwa tygodnie bo teraz nie mam w ogóle czasu zaglądać do auta;/

Kriss
Gość
Wysłany: 2008-06-06, 17:43   

Czy ktoś inny z forum może to zrobić??!! Będe bardzo wdzięczny. Ogólnie chodzi mi tylko o to czy to ma się nagrzewać czy nie.

trabedes
Gość
Wysłany: 2008-06-06, 18:24   

Kriss grzać się nie powinien, zobacz czy pod obudową i na przyłączach nie zaśniedział, o ile pamiętam masuje się z nadkola a tam pod nim syf się zbierać lubi...
Z objawów o których mówisz kombinowałbym w tą stronę że masz 2 usterki... rozumiem że kable i klemy zmienione? a przewód od altka do rozrusznika? Taki cyrk jak opisujesz dzieje się czasami jak automat umiera... o ile masz możliwość na ciepłym motorku na kanał i postaraj się go zewrzeć na krótko, wykluczysz w razie czego automat... Co do gaśnięcia na gorąco to odepnij "jeża" bo może zwierać... no i to co mnie się najbardziej prawdopodobne wydaje to odpowiednik czujnika przepustnicy... najpierw po rozgrzaniu postaraj się go odpiąć, powinna być reakcja jak nic się nie zmienia spora szansa że umarł, to taki mały elektrozaworek dochodzi do niego 1 kabelek jeśli możesz to go wykręć tylko ostrożnie bo się upier... lubi krótkim płaskim wkrętakiem i z umiarem jak nie idzie to szczypcami ale do tego polecam poluzować cały gaźnik...

trabedes
Gość
Wysłany: 2008-06-06, 18:28   

Acha, coś pisałeś a propos gratów, mam 4 szt. 1.1 w częściach powoli z desperacji i braku miejsca dla klasyki wywalam dobre teile jak coś potrzeba wal na priv za symbolikę oddam
Ps. gaźniki sprawne na 100% mam 3...

Kriss
Gość
Wysłany: 2008-06-06, 20:14   

Kable i klemy wymienione, automat rozrusznika faktycznie szfankuje od poczatku gdy go mam (poprzedni właściel wspominał, że trzeba go wymienić). Coś mi się widzi, że z jeżem możesz mieć racje, przewód był ułamany a jego izolacja była przytopiona postanowiłem to zrobić (zamontowałem nowe wsówki) i od tamtej pory te cyrki się dzieją. Przeówd od alternatora do rozrusznika raczej wykluczam ponieważ jest w świetnym stanie. Automat będe i tak musiał wymienić ale troche umnie krucho z kasą a kosztuje ok. 65zł. Może jutro skocze na szrot u kupie używke bo stoi tam trampik i warbik polo. Zaraz idę odpiąć jeża i zobaczę jaka będzie reakcja.

Eagle
Gość
Wysłany: 2008-06-06, 20:22   

rozusznik od tego 1.1 ja kupiłem... a o 1.3 właściciel mówił że póki co jeszcze nie na części...

Kriss
Gość
Wysłany: 2008-06-06, 21:22   

No to załatwiłeś mnie, a myślałem, że będe miał ten automat. Nie masz przypadkiem na zbyciu automatu??!!

Kriss
Gość
Wysłany: 2008-06-06, 21:23   

Ile dałeś za ten rozrusznik??

Eagle
Gość
Wysłany: 2008-06-06, 21:31   

Skąd miałem wiedzieć że go bedziesz potrzebował? Pozatym ten trab był następny w kolejce do kasacji więc może już go tam nawet nie ma. 50 zeta ale po podłączeniu do prostownika coś nie bardzo reaguje więc może Cie wybawiłem a nie załatwiłem :P Niestety nie mam automatu, sam mam regularnie problemy z rozrusznikiem/automatem i dlatego go wziąłem...

Eagle
Gość
Wysłany: 2008-06-06, 21:37   

A na Rudce patrzyłeś? tam leżał rozrusznik na tylnej kanapie...

Kriss
Gość
Wysłany: 2008-06-06, 21:37   

Jak się nie myle to chyba ten Trabant był jakiś czas temu w ogłoszeniu za 600zł i gościu mówił, że rozrusznik jest zj****y. Ale nie było chętnych to wywalił go na szrot. Kolor, LPG i kiepski stan się zgadzają :-) Ja bym nie dał 50zł w ciemno za rozrusznik w stanie nieznany w szczególności wyciągnięty z padliny. Chyba będe musiał kupić nowy automat i sobie dupy nie zaracać żadnym złomem.

Eagle
Gość
Wysłany: 2008-06-06, 21:45   

Automaty z motirexu/ większości sklepów są węgierskie-wykonanie raczej śmieszne, już wole tą padake ze złomu :] Wiem co mówie bo miałem automat z motirexu ale sprzedałem jak go zobaczyłem.

Kriss
Gość
Wysłany: 2008-06-06, 21:56   

Automat kupi mi brat na Nowolipkach w Warszawie i przywiezie za tydzień.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi