Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Brak iskry na świecach Trampik 1.1
Autor Wiadomość
Kriss
Gość
Wysłany: 2008-05-28, 06:58   

Raczej nie ponieważ iskra gdy świece były wykręcone była i świece wyczyściłem i po wkręceniu ich powinien zapalić odrazu bez problemu. Zostawiam go, w piątek po południu może się nim zajme, narazie straciłem do niego chęci.

papieju
Gość
Wysłany: 2008-05-28, 07:27   

Może cewka, z może rezystor przed cewką. Nic innego nie przyłazi mi do głowy

grzybcio
Gość
Wysłany: 2008-05-28, 17:05   

no to jak masz iskre to bedzie cos z ustawieniem zapłonu sprawdź czy sie nie popuścił aparat zapłonowy albo coś takiego!!

Kriss
Gość
Wysłany: 2008-05-30, 19:56   

Auto naprawione, śmiga jak należy. Wystarczyło, że postraszyłem frica - jak nie znaczniesz jeździć to jedzieć do huty na żyletki. Zapalił od pierwszego. A teraz na poważnie, skumulowały się dwie usterki:
1. Uszkodzeniu uległ przewód WN od cewki do kopułki - wszystkie przewody wymienione na jakieś orginalne VW Audi (jestem pod wrażeniem jakości ich wykonania - dzieło sztuki które pewnie kosztowało fortune, ale ja tego nie kupowałem - dostałem z autem)
2. Kopułka była nowa ale styki się gdzieś przypaliły (wystarczył wyczyścić papierkiem), początkowo na to nie zwróciłem uwagi ale gościu zostawiłw w kopułce stary palec (nie wiedzieć czemu ponieważ w gratach które dostałem było ich kilka w tym jeden nowy).
Po zamontowaniu nowego palca zapalił od pierwszego i w dodatku zrobił się jakiś żwawszy (mimo, że i tak był bardzo żwawy :-)
To by było na tyle. Ogólnie jestem zadowolony, że udało mi się zrobić auto ponieważ miałem już chwile zwątpienia w niego.
Jutro wymienie mu olej w silniku (kupiłem w TESCO Shella 15W40 za 29,99zł), filtr oleju, jak starczy kasy to może i olej w skrzyni.
Teraz ważne pytanie, na jaki klucz jest korek spustowy w misce olejowej silnika?? Tak samo jaki klucz jest w korku spustowym skrzyni i którędy mu wlać olej przekładniowy. Nie chce mi się już dzisiaj iść zaglądać ponieważ muszę wiedzieć czy będe musiał sobie kupić kluczyk (jeśli jest np. 18). A tak jeszcze na marginesie ile oleju idzie w skrzynie, 1,2L??

Eagle
Gość
Wysłany: 2008-05-30, 21:54   

O ile sie nie myle to wszystkie o ktore pytasz to 17. A wlewa sie do skrzyni korkiem od góry (fabrycznie czerwony plastikowy).

wartborgini
Gość
Wysłany: 2008-05-30, 22:01   

nie musisz kupować bo kluczem od kół odkręcisz...

Kriss
Gość
Wysłany: 2008-05-30, 22:10   

Ok, to dzięki, tak się złożyło, że miałem już okazje kilka razy trafić już we Fricu na nietypowe klucze i dlatego wolę się pytać bo mam troche ograniczone fundusze :-)

Eagle kiedy robimy jakiegoś lokalnego spota?!!

Eagle
Gość
Wysłany: 2008-05-30, 22:37   

Jak tylko skoncze swojego traba:P a to juz niebawem, jak skoncze chociaz na tyle zeby jezdzil to ci napisze, ok?

Kriss
Gość
Wysłany: 2008-05-31, 09:47   

A co w nim robisz??!! Ja dzisiaj wymieniam olej w silniku z filtrem i ogólnie troche dupereli.

Eagle
Gość
Wysłany: 2008-05-31, 15:14   

601 look, lakierowanie, konserwacja, likwidacja paru usterek itd itp :P

Kriss
Gość
Wysłany: 2008-05-31, 23:22   

Uuuuu czyli poważniejszy lifting. Ja poszukuje jakiegoś taniego lakiernika bo mam błotnik do malowania i praktycznie całą komore silnika bo strasznie mnie drażni obecny wygląd.
A tak po zatym wymieniłem olej z filtrem. Pojechałem na przejażdze i jak tylko się rozgrzał odrazu odmowił dlaszej posługi i zgasł a rozrusznik nawet się nie odezwał. Teraz jak jest zimny odrazu zapalił. Podejrzewam, że to wina przewodów od akumulatora, tylko ciekawe którego + czy - ale raczej chyba ten masowy. Niestety to przewody aluminiowe i przez lata się utleniły :-( Na szczęście mam w domowych zapasach niezniszczalny przewód miedziany który myślę, że wystarczy aby zrobić z niego dwa hehehe :-) Niby autko ma tylko 61tys km ale non stop coś się tam merda i średnio raz w tygodniu musze coś w nim zrobić :-/

Eagle
Gość
Wysłany: 2008-06-01, 09:02   

ja też miałem podobny problem i zrobiłem miedziane przewody, najpierw + a potem - i śmigał spoko. Ty masz może takei szare kombi 1.1?

Kriss
Gość
Wysłany: 2008-06-01, 19:59   

Nie, mam białego sedana :-) Ten trab w avatorku to twój?? To polówka czy 2T?? Jakoś go nie widziałem na mieście (wogóle mieszkasz w chełmie czy okolicach?)??!! Bezwarunkowo trzeba zrobić jakiegoś spota!!

Eagle
Gość
Wysłany: 2008-06-01, 20:26   

Tak, bo w tych kolorach nie opuscil jeszce podwórka :) Wczesniej wygladal tak jak na poprzednim avatarze. 1.1 Universal. Mieszkam w Chełmie. A twojego traba w takim razie nie widziałem. Ale nie róbmy OT :P

Kriss
Gość
Wysłany: 2008-06-02, 15:24   

Fajnie wyglada na tym avatorku. Kiedy go kończysz??

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi