|
Brak iskry na świecach Trampik 1.1 |
| Autor |
Wiadomość |
Kriss
Gość
|
Wysłany: 2008-05-28, 06:58
|
|
|
| Raczej nie ponieważ iskra gdy świece były wykręcone była i świece wyczyściłem i po wkręceniu ich powinien zapalić odrazu bez problemu. Zostawiam go, w piątek po południu może się nim zajme, narazie straciłem do niego chęci. |
|
|
|
 |
papieju
Gość
|
Wysłany: 2008-05-28, 07:27
|
|
|
| Może cewka, z może rezystor przed cewką. Nic innego nie przyłazi mi do głowy |
|
|
|
 |
grzybcio
Gość
|
Wysłany: 2008-05-28, 17:05
|
|
|
| no to jak masz iskre to bedzie cos z ustawieniem zapłonu sprawdź czy sie nie popuścił aparat zapłonowy albo coś takiego!! |
|
|
|
 |
Kriss
Gość
|
Wysłany: 2008-05-30, 19:56
|
|
|
Auto naprawione, śmiga jak należy. Wystarczyło, że postraszyłem frica - jak nie znaczniesz jeździć to jedzieć do huty na żyletki. Zapalił od pierwszego. A teraz na poważnie, skumulowały się dwie usterki:
1. Uszkodzeniu uległ przewód WN od cewki do kopułki - wszystkie przewody wymienione na jakieś orginalne VW Audi (jestem pod wrażeniem jakości ich wykonania - dzieło sztuki które pewnie kosztowało fortune, ale ja tego nie kupowałem - dostałem z autem)
2. Kopułka była nowa ale styki się gdzieś przypaliły (wystarczył wyczyścić papierkiem), początkowo na to nie zwróciłem uwagi ale gościu zostawiłw w kopułce stary palec (nie wiedzieć czemu ponieważ w gratach które dostałem było ich kilka w tym jeden nowy).
Po zamontowaniu nowego palca zapalił od pierwszego i w dodatku zrobił się jakiś żwawszy (mimo, że i tak był bardzo żwawy
To by było na tyle. Ogólnie jestem zadowolony, że udało mi się zrobić auto ponieważ miałem już chwile zwątpienia w niego.
Jutro wymienie mu olej w silniku (kupiłem w TESCO Shella 15W40 za 29,99zł), filtr oleju, jak starczy kasy to może i olej w skrzyni.
Teraz ważne pytanie, na jaki klucz jest korek spustowy w misce olejowej silnika?? Tak samo jaki klucz jest w korku spustowym skrzyni i którędy mu wlać olej przekładniowy. Nie chce mi się już dzisiaj iść zaglądać ponieważ muszę wiedzieć czy będe musiał sobie kupić kluczyk (jeśli jest np. 18). A tak jeszcze na marginesie ile oleju idzie w skrzynie, 1,2L?? |
|
|
|
 |
Eagle
Gość
|
Wysłany: 2008-05-30, 21:54
|
|
|
| O ile sie nie myle to wszystkie o ktore pytasz to 17. A wlewa sie do skrzyni korkiem od góry (fabrycznie czerwony plastikowy). |
|
|
|
 |
wartborgini
Gość
|
Wysłany: 2008-05-30, 22:01
|
|
|
| nie musisz kupować bo kluczem od kół odkręcisz... |
|
|
|
 |
Kriss
Gość
|
Wysłany: 2008-05-30, 22:10
|
|
|
Ok, to dzięki, tak się złożyło, że miałem już okazje kilka razy trafić już we Fricu na nietypowe klucze i dlatego wolę się pytać bo mam troche ograniczone fundusze
Eagle kiedy robimy jakiegoś lokalnego spota?!! |
|
|
|
 |
Eagle
Gość
|
Wysłany: 2008-05-30, 22:37
|
|
|
| Jak tylko skoncze swojego traba:P a to juz niebawem, jak skoncze chociaz na tyle zeby jezdzil to ci napisze, ok? |
|
|
|
 |
Kriss
Gość
|
Wysłany: 2008-05-31, 09:47
|
|
|
| A co w nim robisz??!! Ja dzisiaj wymieniam olej w silniku z filtrem i ogólnie troche dupereli. |
|
|
|
 |
Eagle
Gość
|
Wysłany: 2008-05-31, 15:14
|
|
|
| 601 look, lakierowanie, konserwacja, likwidacja paru usterek itd itp :P |
|
|
|
 |
Kriss
Gość
|
Wysłany: 2008-05-31, 23:22
|
|
|
Uuuuu czyli poważniejszy lifting. Ja poszukuje jakiegoś taniego lakiernika bo mam błotnik do malowania i praktycznie całą komore silnika bo strasznie mnie drażni obecny wygląd.
A tak po zatym wymieniłem olej z filtrem. Pojechałem na przejażdze i jak tylko się rozgrzał odrazu odmowił dlaszej posługi i zgasł a rozrusznik nawet się nie odezwał. Teraz jak jest zimny odrazu zapalił. Podejrzewam, że to wina przewodów od akumulatora, tylko ciekawe którego + czy - ale raczej chyba ten masowy. Niestety to przewody aluminiowe i przez lata się utleniły Na szczęście mam w domowych zapasach niezniszczalny przewód miedziany który myślę, że wystarczy aby zrobić z niego dwa hehehe Niby autko ma tylko 61tys km ale non stop coś się tam merda i średnio raz w tygodniu musze coś w nim zrobić |
|
|
|
 |
Eagle
Gość
|
Wysłany: 2008-06-01, 09:02
|
|
|
| ja też miałem podobny problem i zrobiłem miedziane przewody, najpierw + a potem - i śmigał spoko. Ty masz może takei szare kombi 1.1? |
|
|
|
 |
Kriss
Gość
|
Wysłany: 2008-06-01, 19:59
|
|
|
Nie, mam białego sedana Ten trab w avatorku to twój?? To polówka czy 2T?? Jakoś go nie widziałem na mieście (wogóle mieszkasz w chełmie czy okolicach?)??!! Bezwarunkowo trzeba zrobić jakiegoś spota!! |
|
|
|
 |
Eagle
Gość
|
Wysłany: 2008-06-01, 20:26
|
|
|
| Tak, bo w tych kolorach nie opuscil jeszce podwórka :) Wczesniej wygladal tak jak na poprzednim avatarze. 1.1 Universal. Mieszkam w Chełmie. A twojego traba w takim razie nie widziałem. Ale nie róbmy OT :P |
|
|
|
 |
Kriss
Gość
|
Wysłany: 2008-06-02, 15:24
|
|
|
| Fajnie wyglada na tym avatorku. Kiedy go kończysz?? |