Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Rozrusznik
Autor Wiadomość
Hajs
Gość
Wysłany: 2008-05-24, 00:42   

Zgadza sie, to musi być elektromagnes, sprawdz wszystkie polaczenia przewodów, mase, powinno pomóc.

Pelu
Gość
Wysłany: 2008-05-25, 08:29   

nowy elektrowlacznik kosztuje 50 zl,to nie majatek,a zeby go wymienic nie trzeba wyciagac rozrusznika, nie ma sie z nim co baWIC, TRZEBA WYMIENIC

Kriss
Gość
Wysłany: 2008-06-01, 07:04   

Ja miałem wczoraj taki oto przypadek:
Zapaliłem traba i ruszyłemw trase, jak tylko złapał temperatura i ssanie się wyłączyło na najbliższym skrzyżowaniu jak się zatrzymywałem nagle zgasł. Przekręcam kluczyk cisza zero reakcji, jak robiłem zwarcie śrubokrętem słyszałem jak by tylko jakiś silniczek zaczynał pracować i nic więcej. Z pycha zapalił odrazu ale nie chciał trzymac obrotów i gasnął tzw. musiałem go pilnować i trzymac na obrotach baa nawet w czasie jazdy np. na 3 musiałem go mocno wciskać bo poprostu nie chciał jechać. Jak dojechałem do domu to go zostawiłem. Wiczorkiem postanowiłem tak na próbe sprawdzić czy zapali. Zapalił odrazu :-) W czym tkwi problem?? Prąd gdzieś znika czy co?? Podejrzewam, że wina może leżeć w przewodach od akumulatora tylko który to przewód. W końcu to aluminium a aluminiu się utlenia po latach. Myślę nad wymianą przewodów na miedziane.

ŻółtyTrabik
Gość
Wysłany: 2008-06-01, 07:19   

Z tym kreceniem tylko "jakiegos silniczka" to moze dlatego ze zrobiles zwarcie nie na tych kablach co trzeba :) u mnie jest tak ze jak robie zwarcie na tym jasnym (zoltym) i grubym to kreci sie "silniczek" a na bodajze czerwonym/czarnym i grubym to kreci normalnie rozrusznik :) Ta czynnosc mam juz doskonale opanowaną ;P
Tez mialem taką sytuacje, jechalem, nagle zgasl i koniec, zero reakcji na odpalanie z kluczyka. Powodem byly luzne kable idace od akumulatora. Doraznie pomoglo poruszanie nimi, a w domu dokrecilem.

Eagle
Gość
Wysłany: 2008-06-01, 09:57   

ja miałem wielkie problemy z rozrusznikiem, naprawy go nie pomagały aż tata zrobił mi przewód "+" z 2 skręconych razem cieńszych troche przewodów miedzianych i z nową klemą. Ręką odjął. Teraz zmieniłem też minusowy.

Kriss
Gość
Wysłany: 2008-06-01, 20:02   

Przewód miedziany w doskonałem kondycji znaleziony w starych rupieciach. Jutro wizyta w sklepie po klemy i ucha a następnie dokonam montażu i przetestuje. Treoche mnie ta furka denerwuje, jak narazie więcej w nim dłubie i pcham niż nim jeżdzę :-)

ŻółtyTrabik
Gość
Wysłany: 2008-06-01, 20:51   

Treoche mnie ta furka denerwuje, jak narazie więcej w nim dłubie i pcham niż nim jeżdzę

Radze sie przyzwyczaic, tak wlasnie wyglada zycie wlasciciela trabanta... ;) Ciagle pod gorke i wiatr w oczy, pozostają jedynie ludki z silnym charakterem :D

Kriss
Gość
Wysłany: 2008-06-02, 08:34   

Jestem twardy i się nie poddam. Przeważnie jak go postrasze, że pójdzie do huty na żyletki odrazu się naprawia :lol: Dzisiaj po południu wymienie mu przewody a w najbliższym czasie robie mu rozrząd bo pompa już się odzywa. Największego pecha mam z dostanie maski 1.1, jedną już nawet wylicytowałem na allegro ale ukradli ją gościowi z placu, druga była nawet pod kolor i gościu się w ostatniej chwili się rozmyślił. Z ogłoszeń jak dzwonie to przeważnie już sprzedane lub będące w stanie agonalnym. Może ktoś z was mi pomoże??!! (przepraszam za OT!)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi