Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[1,1] Chłodnica do 1.1
Autor Wiadomość
Eagle
Gość
Wysłany: 2008-05-12, 08:22   

Kupiełem kiedyś chłodnice od skody i nie podejdzie do traba, bo jeden wąż wchodzi w po przeciwnej stronie na dole, tzn nie tak jak w trabie że jeden u góry a drugi pod nim tylko ten drugi jest po drugiej stronie. I to wychodzi na rurze od wydechu...
A co do chłodnicy vw to mam pytanie-a co z czujnikiem? Taki sam gwint?

GrzegorzG(Greg)
Gość
Wysłany: 2008-05-12, 09:40   

U mnie tak samo gorny kruciec popękał, dałem do poklejenia (tzw spawanie plastiku) ale po roku zaczęło znowu przeciekać. Teraz mam chłodnice (chyba) trabantową ale różni się od poprzedniej tym że listki są grubsze miedziane a nie aluminiowe jak w poprzedniej użebrowanie jest rzadsze a krućce są metalowe. Widnieje na niej napis "Made in Holland". Dziwne... pasuje idealnie, zresztą wyjąłem ją z innego traba.

Alan
Gość
Wysłany: 2008-05-13, 15:59   

...to normalne, że w tym miejscu pęka ?...

Tak, normalne jesli masz starą i twarda rurę - tą górną. Mnie tez pękał kruciec, był "spawany" i kicha, pękał po paru dniach. Wstawianie mosiężnych rurek wewnątrz to też tylko półśrodek. Kup nową chłodnicę i (obowiązkowo!) nową rurę - kolanko pasuje m.in. od starego Opla-Rekorda. Mozna dostać w sklepach z gumami, są trochę dłuższe niż powinny, ale lepiej uciąć niż doklejać ;-)

Jendrej
Gość
Wysłany: 2008-05-13, 18:43   

no w tym sęk, że mam nową rure ;/

Turek
Gość
Wysłany: 2008-05-14, 09:19   

Utnij ją trochę bo jest za długa, i to ona powoduje pękanie ;)
Króćców nie ma co spawać i naprawiać - i tak puszczą - ja mam chłodnice oryginalną tylko że wszystko z metalu obspawane, zamiast plastików ;)

trabedes
Gość
Wysłany: 2008-05-14, 13:17   

Co do pękających górnych krućców to ja poradzilem troche inaczej, śmigalo pare latek, guma gumą jak nowa to zawsze lepiej ale mimo to górne mocowanie chlodnicy przy kruccu zamontowalem na wieszak od vw-skiego tlumika amortyzowal zacnie drgania i nic nie urywal, moim zdaniem lepiej zapobiec niz leczyć...

sandacz
Gość
Wysłany: 2008-05-15, 13:22   

Ja założyłem chłodnice od Tavrii ZAZ 1100. Trzeba dorobić mocowania (dwa kawałki blachy), zatkać w chłodnicy jedna małą dziurkę która jest niepotrzebna(ja założyłem gumowy kapturek i objemke metalową). Obrócić wentylator o 90stopni i wyprostować mocowania - wtedy pasuje idealnie do chłodnicy. Miejsce na czujnik temperatury jest po drugiej stronie więc będzie blisko kolektora - ja zawinąłem taśma wysokotemperaturową i jest git, jeżdżę tak już 8 miechów i nic się nie dzieje.
Pozdrawiam

sandacz
Gość
Wysłany: 2008-05-15, 13:25   

Tu jest taka chłodnica do sprzedania!

grzybcio
Gość
Wysłany: 2008-05-15, 23:18   

heh rzeź!!

kaja77
Gość
Wysłany: 2008-05-19, 20:58   

witam. a nie wiecie czy od polo 1,1 pasuje chłodnica?
pozdrawiam

Bartek Dobrzyński
Gość
Wysłany: 2008-05-20, 12:25   

Czytam o tych waszych chłodnicach w 1.1 i się zastanawiam. W moim Polo wszystkie króće są metalowe i wlutowane w korpus... W dodatku całość wygląda na oryginał (wentylator, a nawet specjalne kartonowe skrzydełka) Były dwa rodzaje chłodnic do 1.1? Czy to tylko ja mam jakiś wynalazek

Jendrej
Gość
Wysłany: 2008-05-20, 18:58   

wartburgowski [;

Eagle
Gość
Wysłany: 2008-05-20, 21:39   

zgadza sie, mam to samo :P

Bartek Dobrzyński
Gość
Wysłany: 2008-05-22, 10:23   

To się problem chyba rozwiązał:P W takim razie powinienem mieć takową w garażu. Chętni na priv.

J.J.
Gość
Wysłany: 2009-07-20, 11:53   

pytanie, bo tak patrze na chłodnice z gofra 2 1.0/1.3 i nie widzę tam powrotu do zbiorniczka.

i pytanie jest czy go nie ma :P ?

bo jak jest to gdzie a jak nie ma to tylko zatkać dziurkę w zbiorniczku :)?

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi