|
Bęben 1.1 prawy tył |
| Autor |
Wiadomość |
Qbs
Gość
|
Wysłany: 2008-04-27, 23:15
|
|
|
| a tam olac gwint na czopie. ja tam si enie pieprzylem tylko odcialem nakretke z kawalkiem czopa piasty i zalozylem nowy komplet. |
|
|
|
 |
grubas
Gość
|
Wysłany: 2008-05-16, 12:57
|
|
|
Powitać ponownie wszystkich. Prawe koło załatwiłem, wszystko gra tylko przy tylnym lewym kole uszkodziłem nie chcący przewód hamulcowy sztywny. Właśnie przed chwilą listonosz przyniósł mi nowy i mam parę ptyanek.
1. Stary przewód jak proponujecie odkręcić. Bo płaskim kluczem nie da rady, uciąć przewód i odkręcić może nasadowym lub oczkowym?
2. Nowy przewód jest wygięty w łuk, jak go poprawnie zagiąć aby nie uszkodzić go i nie zmniejszyć przekroju?
Z góry dzięki za odpowiedzi. |
|
|
|
 |
grzybcio
Gość
|
Wysłany: 2008-05-16, 20:43
|
|
|
1. możesz go spokojnie przeciąć i odkręcić kluczem oczkowym albo nawet zaciskowymi kleszczami (czy jak to się tam zwie!!)
2. wiesz co do nowego przewodu, to ja, zawsze wyginałem w dłoniach do odpowiedniego kształtu i w każdym mniejszym warsztacie też tak robią!!
powodzenia |
|
|
|
 |
grubas
Gość
|
Wysłany: 2008-05-17, 00:19
|
|
|
Dzięki. Zrobiłem, działa hula aż miło, pozostaje mi troszkę poluzować ręczny bo za mocno napiąłem, ustawienie zapłonu i zapodanie nowych nakrętek bo Trabantoskie oryginały mają za małe łebki.
PozDDRo dla wszystkich. |
|
|
|
 |
|
|