|
Światło cofania |
| Autor |
Wiadomość |
Bartek Dobrzyński
Gość
|
Wysłany: 2008-04-12, 18:26
|
|
|
Witam!
W moim Trabie wysiadło światło cofania. Żarówka i lampa są ok (podłączyłem zewnętrzne 12V - świeci), czujnik chyba też (jak zdjąłem te dwa kable i zrobiłem zwarcie reakcji nie było), bezpieczniki też są ok (wymieniane i sprawdzane ostatnio). Pytanie czy ten układ ma jeszcze jakiś punkt? Czy czeka mnie wymiana przewodu? |
|
|
|
 |
donkey
Gość
|
Wysłany: 2008-04-12, 19:23
|
|
|
Może tylko styki przyśniedziały - przeczyść papierem ściernym - jeżeli dalej nic to przytnij kabelki i zarób nowe końcówki
Czasem też śruba od mocowania czujnika może się poluzować i wodzik skrzyni biegów nie przyciska go wystarczająco mocno. |
|
|
|
 |
wnuq
Gość
|
Wysłany: 2008-04-12, 19:59
|
|
|
| wyczyść ten włącznik,lubi sie psuć z brudu i smaru |
|
|
|
 |
Bartek Dobrzyński
Gość
|
Wysłany: 2008-04-12, 23:10
|
|
|
| Chwilowo mam większe zmartwienie... Zerwany gwint śruby wahacza... Ech Trabanty... Ale za to je w końcu kochamy |
|
|
|
 |
Michał Tomaszewski
Gość
|
Wysłany: 2008-04-13, 09:03
|
|
|
| sprubuj nagwintować większym gwintownikiem |
|
|
|
 |
Bartek Dobrzyński
Gość
|
Wysłany: 2008-04-13, 14:15
|
|
|
| Skręciłem od góry nakrętką samokontrującą. Powinno trzymać. Jak puści to założę tuleje... |
|
|
|
 |
Bartek Dobrzyński
Gość
|
Wysłany: 2008-04-16, 15:57
|
|
|
| Mówcie mi geniuszu... Jak robiłem t tyłu lampy od 601 to zamieniłem kostki... A prawa od lewej się różni. Wolne styki są gdzie indziej. Reszty nie muszę tłumaczyć;) |
|
|
|
 |
Ver-Ven
Gość
|
Wysłany: 2008-05-11, 08:47
|
|
|
| ja mam też ostatnio problem ze światełkiem od wstecznego tylko u mnie jest coś takiego że jak włączam wsteczny to światło się zapala a po chwili gaśnie jak ktoś wie co mu jest to bardzo proszę o pomoc bo sam szukać niemam czasu niestety taka praca:((( |
|
|
|
 |
halogen
Gość
|
Wysłany: 2008-05-11, 16:45
|
|
|
| sproboj zrobic cos takiego : ty wrzucasz wstek i trzymasz dzwignie w polozeniu R caly czas i sila lekko pchasz ja do tylu a ktos patrzy czy sie swieci lampa mozliwe ze jakies luzy sie zrobily i nie siedzi wstek jak powinien lub czujnik lapie tylko w jednym punkcie |
|
|
|
 |
Ver-Ven
Gość
|
Wysłany: 2008-05-18, 11:07
|
|
|
| dzięki za poradę wczoraj w nocy dopiero z pracy wruciłem jak coś zjem to skoczę do garażu i sprawdzę to tak jak mi opisałeś:)) |
|
|
|
 |
Ver-Ven
Gość
|
Wysłany: 2008-05-18, 15:58
|
|
|
| właśnie wruciłem z przejażdzki trabim halogen miałeś rację zrobiłem tak jak opisałeś i światło świeciło cały czas dzięki wielkie za pomoc niech mixol będzie z tobą:)))) |
|
|
|
 |
|
|