|
silniki volkswagen-a a skrzynia trabika 1.1 |
| Autor |
Wiadomość |
halogen
Gość
|
Wysłany: 2008-05-04, 11:47
|
|
|
| witam interesuje mnie to jakie silniki od volkswagen-a pasuja do skrzyni od traba 1.1 wiem napewno ze wartkowe 1.3 a wie ktos moze o jakims 1.6 etc ?? |
|
|
|
 |
Kto to
Gość
|
Wysłany: 2008-05-04, 12:26
|
|
|
| przy 1.3 już ledwo co wytrzymuje wiec 1.6 to już wątpię. |
|
|
|
 |
MariuszCK
Gość
|
Wysłany: 2008-05-04, 14:11
|
|
|
| do skrzyni trabanta 1.1 powinny podejśc wszystkie silniki na tzw. małym bloku a więc 1.0, 1.3, 1.4 i 1.6 . Ja osobiście wolałbym pokombinować ze skrzynia 5-cio biegową. PozDDRawiam |
|
|
|
 |
Hajs
Gość
|
Wysłany: 2008-05-04, 17:28
|
|
|
No właśnie, jaki jest sens wymieniac silnik na mocniejszy, i zestawiać go z trabantowa skrzynia? Bedzie Ci brakować 5-tki ;)
Wstaw caly silnik razem z przekładnia i bedzie git, nawet jesli kombinujesz tak, bo chcesz zbudować jakiś pojazd typu "buggy offroad" to skrzynia z golfa bedzie lepsza, bo ma krótsze biegi. |
|
|
|
 |
MariuszCK
Gość
|
Wysłany: 2008-05-04, 22:22
|
|
|
| Mi przy 1.1 brakuje 5-ego biegu .Uważam ,że przy większych pojemnościach bez 5-tki sie nie obędze. |
|
|
|
 |
halogen
Gość
|
Wysłany: 2008-05-04, 22:36
|
|
|
| no spoko ja wiem o tymmi tez w 1.1 brakuje 5 ale pytanie czysto teoretyczne jakie silniki ;] ps. trabant ma polosie jakies nietypowe czy identyko jak golfy itd |
|
|
|
 |
papieju
Gość
|
Wysłany: 2008-05-05, 08:49
|
|
|
| Z 1.6 VW to nie każdy pasi. Ale z Felicji 1.6 owszem, jak ulal. Ale to już ze skrzynią, bo ta od 1.1 faktycznie słaba. Do tej skrzyni z Felicji podobno pasują półośki od 1.1 bez cudowania. |
|
|
|
 |
Galant - YuLaS
Gość
|
Wysłany: 2008-05-09, 09:05
|
|
|
| Było tyyyyyyyyyyyle razy . Do silników VW najlepiej z felici flansza i skrzynia 5 do której pasują półosie trabantowe [1.1] . Mam taki zestaw jak chcesz pisz na priv : galancik@poczta.onet.pl |
|
|
|
 |
bRq
Gość
|
Wysłany: 2008-06-02, 08:39
|
|
|
| Powinny pasowac silniki 1.6 i oznaczeniach AEE i AEA z polo 6N i Golfa 3. Silniki wygladaja tak samo jak Trabowe, tylko w polo byla inna pokrywa zaworow (aluminiowa). |
|
|
|
 |
Eskulap
Gość
|
Wysłany: 2008-06-25, 23:54
|
|
|
| A kto wie, jaki jest najmocniejszy silnik, który bez większych oporów wchodzi do Trabika? Kumpel mówi, że 2.0 16 V ale może znacie sposoby na większą moc? (pytam czysto teoretycznie, 1.3 z Golfa jest jak dla mnie wystarczające) |
|
|
|
 |
Eskulap
Gość
|
Wysłany: 2008-06-25, 23:58
|
|
|
| P.S. Oczywiście pytam o silnik przy skrzyni z tego silnika, bo wiadomo, że Trabowa nie wyrobi, pozatym trudno wyobrazić sobie 2.0 bez 5tki xD |
|
|
|
 |
Z10m3k
Gość
|
Wysłany: 2008-06-26, 00:13
|
|
|
| Do Traba sie wszystko miesci :D Zalezy tylko od fantazji i zasobów portfela :P Bez zadnego problemu to jednie 1,3 z wartka i ewentualnie stare VW Polo.Co od innych to wiaze sie to z przerobkami w wiekszym lub mniejszym stopniu. |
|
|
|
 |
Wojtek K
Gość
|
Wysłany: 2008-06-26, 07:42
|
|
|
A dlaczego akurat silniki volkswagena? Przecież to tak samo kompatybilne z trabantem jak opel, ford czy mazda, czyli nijak.
Każdy swap wymaga udrutowania czegoś tam i wielu przeróbek, których często nie można nazwać do końca przemyślanymi.
Swoją drogą, zastanowił by się który nad tym co pod autem mieszka, tj nad zawieszeniem i hamulcami. Choćby geometrię zrobił... Z resztą, nie ja będę takim wynalazkiem jeździł więc mam szansę na niezakończenie żywota na jakimś przydrożnym drzewie, choć obiektywnie rzecz biorąc, należało by uważać, żeby się przypadkiem nie nawinąć pod maskę takowej paści... |
|
|
|
 |
Prorok601
Gość
|
Wysłany: 2008-06-26, 08:53
|
|
|
| dlaczego silniki volkswagena??? przypomnę moze Panie Wojtku K ze Trabant 1,1 został zbudowany w oparciu o jednostkę napędową o konstrukcji wlaśnie volkswagena... a co za tym idzie łatwiej zmienić silnik na volkswagenowski niz na przykład na opla, forda, czy mazdę czy tez żuka... jak sie dobrze przemyśli sprawę to nie trzeba nic drutowac i rzeźbić... a co do skrzyni od 1,1 do silników o większej pojemności i mocy to zalezy co się chce osiągnąc.. ja w polowce mialem 1,3 spięte z oryginalną skrzynią od 1,1 i przyspieszenia byly znakomite, natomiast w trasie bylo glosno i paliwozernie.. podobały mi się te przyspieszenia |
|
|
|
 |
papieju
Gość
|
Wysłany: 2008-06-26, 14:38
|
|
|
| Bo skrzynia 1.1 i 1.3 to praktycznie to samo, robione w tej samej fabryce zresztą. Zapnij do tej skrzyni silnik 1.6 to pogadamy o trwałości jej samej jak i przegubów |
|
|
|
 |
|
|