Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Automatyczna Skrzynia biegów do 2T
Autor Wiadomość
Maciej Dendyss
Gość
Wysłany: 2008-04-28, 16:51   

http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=42d9a14ada6417e1
Znalazłem w necie, to jest flansza z skody fabii 1.6 AEE, służy do połączenia skrzyni z favorit/fabia z silnikami VW i Trabant 1.1/1.3. Należy uważać bo 1.9d miały taką samą skrzynie z wyglądu ale inną flanszę. nr części 032103200 niestety cena wg www.vagcat.com 67.7 euro :/ Nie wiem również czy podany nr jest numerem katalogowym skody.

wnuq
Gość
Wysłany: 2008-04-29, 16:20   

do połączenia silnika 1,1 i 1,3 ze skrzynia z felki czy favoritki nie potrzebna jest flansza!

Bross
Gość
Wysłany: 2008-04-30, 05:02   

hmmm ja gdzieś mam fotki silnika 353 spiętego ze skrzynią z polo lub lupo może golf - rozbieżność duża bo zero opisu co ważna 5cio biegowa i 353 bez kryzy (flanszy / adaptera) ale ma 2 śruby dziwnie zamontowane
rozrusznik w owej skrzynce jest tak jak w Trapolo 1.1 lecz odcięty i dany tak jak w 601. skrzynka na Cięgna tyle wywnioskowałem z fotek jakie za niedługo zamieszczę.

Daniel "Muffi
Gość
Wysłany: 2008-04-30, 12:47   

do połączenia silnika 1,1 i 1,3 ze skrzynia z felki czy favoritki nie potrzebna jest flansza!

no jest potrzeba flansza od felici 1.6 :) sam taka posiadasz miszczu

Bross
Gość
Wysłany: 2008-04-30, 14:33   

to że trzeba z 1,6 to już wiemy...
ja wspomniałem o 353 spiętym bez kryzy ze skrzyną 5 z vw może polo (6n) ,może lupo 1.x ??

Maciej Dendyss
Gość
Wysłany: 2008-04-30, 20:52   

a morze jest dlugie i szerokie :) skrzynia z favoritki wymaga flanszy bo jest przystosowana do silnika który wielokrotnie modyfikowany pamięta jeszcze czasy skody 100 :) de facto owa flansza daje mozliwość zamontowania silnika VW do skody 100/105/120 itp. :D Nie znam sie dokładnie na skodach to powiem jedno, niech ktos zamontuje skrzynie (lub ktoś kto już zamontował) z skody w trampku i DOKŁADNIE powie co i jak. czy to 353 czy 1.1 każde potwierdzone pratyka info będzie przydatne. Puki co mamy bicie niemca w kasku tak jak np. w temacie o gazniku pierburg z golfa w trampku. Kupa gadania, pierdzielenia o głupotach a KONKRETÓW zero. Rozmowa rozeszła się po kościach, o jakiś fordach czy innych oplach, a z przydatnych info NIC!!! Po co jest to forum? Żeby lamerom powiedzieć że do 601 leje sie olej do paliwa?

Bross
Gość
Wysłany: 2008-04-30, 22:16   

oki dam foto 353 spięte ze skrzynią 5cio biegową bez kryzy

Wiem zę to skrzynia z Polo ale nie wiem jaki rocznik
te 353 śmiga w niemczach więcej o nim idzie znaleźć na stronie widocznej na fotkach.

Free Image Hosting at <a href=www.ImageShack.us" />

QuickPost

Bross
Gość
Wysłany: 2008-04-30, 22:19   

Bross
Gość
Wysłany: 2008-04-30, 22:23   

QuickPost

jest to na sanki trabantowe z 601 bez większej modernizacjii - ogółem zero modyfikacji sanek tylko łapa skrzyni dorobiona

Bross
Gość
Wysłany: 2008-04-30, 22:25   

Całość jest to zamontowane na sanki trabantowe z 601 bez modernizacji - Dorobili tylko łape skrzyni biegów

mogli byście dorzucić opcję EDYTUJ ???

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi