Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Szalejące kontrolki
Autor Wiadomość
Ola Zoellner
Gość
Wysłany: 2008-04-23, 00:42   

Hej, jestem młodym użytkownikiem (a dokładniej użytkowniczką) Trampka 1.1. Bardzo fajnie mi się nim jeździ, ale jedna rzecz mnie trochę denerwuje - w czasie jazdy wskaźniki temperatury i poziomu paliwa zaczynają szaleć. Temperatura (nawet przy zimnym silniku) zaczyna świecić na czerwono, a paliwko - włącza się TYLKO ostatnia 4 lampka. W czasie jazdy czasami wraca wszystko do normy, ale ostatnio dzieje się to coraz rzadziej... Pozdrawiam i czekam na Wasze pomysły ;o)

papieju
Gość
Wysłany: 2008-04-23, 07:08   

Masa. Tzn tablica wskaźników jest źle zmasowana, być może kabelek od masy przerywa. Podepnij nową masę po tablicę i powinno być OK

Bartek Dobrzyński
Gość
Wysłany: 2008-04-23, 12:15   

Albo kombiwsakźnik trachnięty

bartekN.
Gość
Wysłany: 2008-04-23, 13:11   

Miałem identyczne objawy i na forum wyczytałem, że luźny jest brązowy przewód, który przyczepiony jest do wsuwki na aparacie zapłonowym. Wystarczy zdjąć ten przewód, kombinerkami ścisnąć końcówkę i ponownie założyć (tak, aby weszło z oporem). Spróbuj, może to jest przyczyną.

grzybcio
Gość
Wysłany: 2008-04-23, 14:27   

ja tak miałem czasem i u mnie było to spowodowane zaśniedziałym bezpiecznikiem albo zbyt luźnym ostatnio dogiąłem blaszki w skrzynce bezpieczników i założyłem nowe bezpieczniki i już jest spokój!! pozDDRawiam

Kędzior
Gość
Wysłany: 2008-04-24, 09:59   

u mnie kontrolki od temperatury i paliwa sie lekko jarzą ale jak lekko wcisnę gaz to temperatura wraca do normy a paliwo gaśnie wogóle :)

frater.lukas
Gość
Wysłany: 2008-04-24, 10:42   

Witam
Sprawdz kabelki przy aparacie zapłonowym: na górze jest brązowy, pod aparatem obok czujnika temp jest pojedynczy chyba czerwono-zielony czy jakoś tak.

szkielu
Gość
Wysłany: 2008-04-24, 11:41   

a jesli wyzej wspomniane sposoby nie pomoga zawsze mozesz zamontowac wskaznik temperatury ze skody (ja tak mam) i ponoc wskaznik paliwa tez:)koszt okolo 10zł

Maciej Dendyss
Gość
Wysłany: 2008-04-24, 17:04   

hmmm a nie trzeba założyć oprócz wskażnika również pływaka do baku i czujnika do bloku z skody?
Dla pewności możesz zakupić w sklepie spray typu Contakt-clan i przelecieć wszyskie kostki pod maską i w kabinie pod deską. Takie cudo z buula kosztuje ok 18 zł ale pachnie środkiem do czyszczenia toi-toi :(

szkielu
Gość
Wysłany: 2008-04-25, 10:45   

1.temat montazu wskaznika temp. był wałkowany przez kilka wątków. da się. czujnika nie ruszasz zostaje trabantowy - wskazania sa prawidłowe.
2.paliwa - masz opis w wątku ZEGARY

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi