Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
uchylane tylne szyby
Autor Wiadomość
miedelnica
Gość
Wysłany: 2004-11-12, 09:26   

na szrocie w Busku znalazlem taki komplet za 25 zyli. jak sie szuka, to sie znajduje...

Paweł Morawski/ halogen
Gość
Wysłany: 2005-02-23, 20:09   

ja mam de luxe i mi poszły te zatrzaski do szyb do zamykania tych tylnich nie wiecie gdzie to mozna dokupić i ile moze kosztować

mooflon
Gość
Wysłany: 2007-12-20, 10:03   

Witam!
Odgrzewam przystary pościk. Czy mógłbym prosić któregoś z posiadaczy szybek uchylnych o zdjęcia całości? Chodzi mi głównie o detale: zawiasy, uszczelki, zamek. Chciałbym kupić takie szyby-zamieściłem ogłoszenie na giełdzie ale póki co zero odzewu. Korzystając z okazji powtarzam:
Kupię szyby uchylne ;D
PozDDRawiam!

Wiktor/ EL Wiktorro
Gość
Wysłany: 2007-12-20, 14:46   

Moge spytać kumpla czy chce sprzedać bo wiem że ma w zasobach któregoś z garaży lub piwnic takie szyby, z tym że nie wiem czy będe się z nim widział jeszcze przed świętami czy po nowym roku ale jak będe coś wiedział to dam znać

mooflon
Gość
Wysłany: 2007-12-20, 16:48   

Wiktor dzięki wielkie! Jakbyś coś tylko wiedział to dawaj znać na maila.
PozDDRawiam!

warcab
Gość
Wysłany: 2007-12-20, 18:36   

wiktor ja tez bym sie pisal ale na caly komplet:)

Jendrej
Gość
Wysłany: 2007-12-20, 19:48   

ja tez ;p

i na gielde ;p

Pelu
Gość
Wysłany: 2007-12-21, 01:24   

ja tez!!

Benek Kielce
Gość
Wysłany: 2007-12-21, 10:33   

Ja kupilem w Kielcach (od R. Goli) komplecik (szyby, zamki, zawiasy i uszczelki). Przyciemnilem laminatem (80%) i czekaja na montaz.

Qbs
Gość
Wysłany: 2007-12-22, 19:17   

ja tez bym wziął jeszcze jeden komplet bo dobrze miec na zapas :P

mooflon
Gość
Wysłany: 2008-04-19, 16:51   

Po długim a ciężkim boju (poszukiwaniu) stałem się posiadaczem szybek uchylnych (tutaj należą się podziękowania dla Ksyciora za konkretne podejście). Moje pytanie jest następujące: jakie uszczelki pasują zamiennie za oryginały. Jeżeli ktoś jeździ na drzwiowych z malacza ( czyli chyba takich jak margut wystawia na allegro) to niech się wypowie co do szczelności itp. Dzięki z góry i PozDDRawiam!

Qbs
Gość
Wysłany: 2008-04-19, 17:27   

zakladasz te maluchowskie i jezdzisz. mnie nic nie przecieka, jest elegansko. margut sprzedaje je w takiej dlugoscie ze niestety trzeba kupic dwie bo nie wystarcza jedna na dwie szyby.

Wilu
Gość
Wysłany: 2008-04-19, 17:49   

Widocznie sprzedaje on uszczelki do drzwi od malucha o długości pasującej do drzwi od malucha.
Możesz też zastosować dodatkowo środek do uszczelek, który nawilża i sprawia, że uszczelka lepiej przylega do szyby. Przy cięciu uszczelki tnij więcej, bo sporo jej nadmiaru da się rozprowadzić przez dociśnięcie do rantu, kiedy końce są złączone.

mooflon
Gość
Wysłany: 2008-04-19, 20:42   

Dzięki za porady. Dzisiaj nawiedziłem sklep motoryzacyjny "żuk, lublin, fso" i pan poradził mi wziąć uszczelkę drzwiową od lublinka ( ma 4,70m) i kosztuje 32 zł (normalnie ok 50-60 ale gość chce się jej pozbyć). Wygląda identycznie ja ta z malacza, więc pewnie ją kupię. Btw-moje szybki "odfoliowywałem" z lustrzanki naklejonej przez jakiegoś gangsta-tunera.
Moja rada: po zdarciu folii z kleju i reszty syfu szyby da się odczyścić tylko terpentyną albo acetonem.
PozDDRawiam

kuba78
Gość
Wysłany: 2009-09-27, 13:25   

Witam serdecznie. Mam pytanko tego typu - czy ktoś kiedyś montował mocowania uchylnych szyb od fiata cc lub innego autka do trabiego 601? Jak tak to od jakiego i czy wielki problem jest to zamontować? PozDDRawiam.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi