Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
dwugardzielowy PIERBURG do mojego 1,3
Autor Wiadomość
klakson
Gość
Wysłany: 2008-02-24, 19:24   

wartborgini - twoja wypowiedź świadczy że nie widziałeś, a samo ustawienie nie jest czymś szczególnym, myśle że przy projekcie trabedesa to będzie najmniejszy problem :)

wartborgini
Gość
Wysłany: 2008-02-26, 21:25   

no nie widziałem...
ustawienie niczym szczególnym nie jest, jak się wie jak to zrobić i ma się odpowiednie sprzęty...

Z drugiej strony - czytając to forum - ustawienie gaźników to dla Was mega kosmos, nie mówiąc o jego przeczyszczeniu, więc z jednej strony boicie się rzeczy które z drugiej strony są dla Was totalnie oczywiste i proste...

radzieckii
Gość
Wysłany: 2008-02-27, 21:25   

Ja już po trzecim samodzielnie zregenerowanym gaźniku przestałem sie bać ;-) Co do silników motocyklowych, to regułą jest jeden gaźnik na jeden cylinder. Potwierdzają ją nieliczne wyjątki i coraz popularniejsze układy wtryskowe.
Jakbym jeszcze miał 1,3 to pewnie bym skorzystał z Twojego rozwiązania ze względów praktycznych- prosta przeróbka, małe spalanie i lepsze osiągi. Dorzuciłbym do tego korektę progów. No i przydałoby się jeszcze wydech poprawić jakimś baranem. Ciekawe czy też dałoby się jakiegoś gotowca znaleźć...

trabedes
Gość
Wysłany: 2008-02-28, 09:25   

Radziu na giełdu sie wybieram, tylna lampa do Iż-a potrzebna :D, a pozostanę przy swoich solexach bo to co te konkretne gaźniki Yamahy byly strasznie zajechane...
Warborgini ustwić gaźnik to nie problem, troszku literatury, cierpliwości więcej i po krzyku. W temacie synchro obawiam się ilości dźwigienek które trzeba ze sobą w sposób malofabryczny polączyć: ssanie, przepustnice... nie mówię że się nie da, bo się da, pic polega na tym coby bezaawaryjnie było a z takimi patentami bywa różnie z przewagą porażek...
Ad sprężynek to w Cermotorze już mnie nie lubią, bo im "kawalek" magazynu przerzucilem... chyba dorobię bo ręce powoli opadają...

Zbyszek 601
Gość
Wysłany: 2008-02-28, 10:10   

W motocyklach zdarzają się też takie cuda, jak 2 gaźniki na 1 cylinder :P

radzieckii
Gość
Wysłany: 2008-02-28, 18:10   

ale to raczej w singlach...

Eagle
Gość
Wysłany: 2008-03-30, 16:55   

http://www.allegro.pl/item337092317_gaznik_wartburg_1_3.html

Eagle
Gość
Wysłany: 2008-03-30, 16:56   

to nie jest oryginał czy mi się wydaje?

wartborgini
Gość
Wysłany: 2008-03-30, 20:10   

ten gaźnik to jest od tzw. ROZALII czyli od wartburgera 353. Ktoś jakieś brednie pisze że 1,3

Qba25
Gość
Wysłany: 2008-03-30, 22:05   

Wartborgini, z tym, że kolektor 4-2-1 można zastąpić 4-1 z grubszą rurą, to albo żartowaleś, albo nie masz pojęcia o zjawiskach falowych w silniku i doładowaniu rezonansowym. To się sprawdza (z grubsza) w silnikach turbodoładowanych, ale nie wolnossących...

wartborgini
Gość
Wysłany: 2008-03-31, 14:46   

zastąpić można - nikt nikomu nie zabroni...

Bogdan 611
Gość
Wysłany: 2009-07-30, 10:54   

A bawił ktoś się w 2 gardzielowego webera ze śp. Poloneza Bo podobno to wśród Golfiarzy dość częsta przekładka.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi