Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z nominalnymi cylindrami do 601
Autor Wiadomość
MARIAN B.
Gość
Wysłany: 2008-03-27, 20:05   

Witam po dłuższym czasie,
Mam problem. Kupiłem z ogłoszenia komplet nominalnych cylindrów, z tłokami itd, oryginały DDR z 1980 roku. Wszystko niby było OK. Kiedy zabrałem sie do składania silnika okazało się, że OBA CYLINDRY SĄ PRAWE. Tego się nie spodziewałbym nigdy.
Czy ktoś miał podobny problem ? Nie mogę dostać nominału lewego. Czy mogę podciąć żeberka od jednego cylindra, tak abym zmieścić je obok siebie na karterze ?. Wszystkie otwory od kanałów dolotowych i wylotowych będą pasowały. Trochę tylko zmniejszy się powierzchnia chłodzenia jednego z cylindrów. Co o tym sądzicie ?

Barył (motospec)
Gość
Wysłany: 2008-03-27, 21:17   

Siema!
Owszem powierzchnia chłodzenia się zmniejszy, ale myśle że nie wpłynie to zbytnio na nagrzewanie się cilindra, szczególnie że będzie on zaraz przy wentylatorze.
Tylko troche szkoda tak niszczyć nowy cylinder.

Bochen
Gość
Wysłany: 2008-03-27, 22:58   

a gieldzie napisz ze sie zamienisz, moze ktos ma dwa lewe?

Zbyszek 601
Gość
Wysłany: 2008-03-28, 10:06   

Wydaje mi się że mam gdzieś jeden nowy cylinder bez pary. Sprawdzę i dam znać czy mam i który to. Pozdrawiam!

magik
Gość
Wysłany: 2008-03-28, 10:15   

Oj Panie Zbyszku chyba się wymieniliśmy o ile pamiętam. Głowica za cylinder jak się nie mylę :-)

MARIAN B.
Gość
Wysłany: 2008-03-28, 10:46   

Zbyszek 601, a może jednak masz ten cylinder ?
Magik a może jeszcze go nie użyłeś i jest Ci zbędny. Chętnie wymienię lub kupię. Pozdrawiam. Czekam na odpowiedź.

donkey
Gość
Wysłany: 2008-03-28, 11:53   

Jakiś czas temu na allegro był nowy cylinder bez pary w zestawie z innymi używanymi, niestety nie przyuważyłem tej aukcji, więc nie powiem czy prawy czy lewy i do kogo z tym uderzać, ...w każdym razie się zdarzają :]

magik
Gość
Wysłany: 2008-03-28, 12:04   

Cylindra nie ma . Właśnie gadałem ze Zbyszkiem. Miałem podobną sytuację że brakowało mi do kompletu który już wykorzystałem

Zbyszek 601
Gość
Wysłany: 2008-03-28, 16:29   

Tak właśnie było. Sorry za wprowadzenie w błąd, trzymam kciuki za owocne poszukiwania, a żeberek nie tnij, to bez sensu - kup może drugi cały komplet.

MARIAN B.
Gość
Wysłany: 2008-03-28, 16:50   

Do wiosny jeszcze trochę czasu. Poczekam z tym cięciem i będę szukał dalej cylindra 2.
Gdybyście jednak coś wiedzieli polecam się Waszej pamięci. pozdrawiam

donkey
Gość
Wysłany: 2008-03-28, 17:39   

http://www.allegro.pl/item336910427_trabant_601_nowe_cylindry_.html

albo mi się wydaje albo te też oba są prawe :)

Qbs
Gość
Wysłany: 2008-03-29, 01:44   

no oba prawe znaczy zalezy jak na nie patrzec ale to sa od strony skrzyni.

MARIAN B.
Gość
Wysłany: 2008-03-29, 14:44   

Te na Allegro to też oba prawe czyli oba od strony skrzyni. A ja potrzebuję jeden od strony aparatu zapłonowego. Sprawa nadal altualna-NADAL SZUKAM JEDNEGO CYLINDRA NOMINALNEGO OD STRONY APARATU ZAPŁONOWEGO.

donkey
Gość
Wysłany: 2008-03-30, 14:12   

zaraz zaraz, przecież te cylindry na allegro oba są lewe - gdyby były prawe to by miały takie dwa pionowe wcięcia na żeberkach - patrząc od tej strony jak są sfotografowane (właśnie byłem na warsztacie i się przyjżałem trzem kompletom)

MARIAN B. - skontaktuj się z gościem niech ci przyśle inne ujęcie tych cylindrów to będziesz miał pewność. - miałbyś wtedy dwa komplety :)

pozdrawiam

MARIAN B.
Gość
Wysłany: 2008-03-30, 19:51   

Dzięki za podpowiedź. Teraz i ja widzę, że coś z tymi cylindrami jest nie tak. Może to jakiś inny typ, nie od 601 ? W każdym razie dzięki za zwrócenie uwagi. Już napisałem do sprzedawcy o więcej fotek. Czekam na odzew. Pozdrawiam

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi