Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Tylnie amortyzatory ze sprężynami z sedana do kobi 601
Autor Wiadomość
masterr666
Gość
Wysłany: 2008-03-03, 16:33   

Witam
Zdobyłem dzisiaj amortyzatory z 601 sedana i chcę je założyć do kombi.Czy robił już ktoś taką przekładkę?Czy trzeba skracać sprężyny czy będą pasować?

masterr666
Gość
Wysłany: 2008-03-03, 16:44   

Mam jeszcze pytanie, jak złożyć te amorki?A dokładnie czy jest jakiś sposób na ściśniecie sprężyn przed skręceniem?

Qbs
Gość
Wysłany: 2008-03-03, 17:08   

amortyzatory nie ronia sie.

do zakladania sa specjalne sciagacze do sprezyn ale jesli nei masz sciagacza takowego to mozna uzyc zamiennika w postaci trzech osob. moj sciagacz wygladal ta: prorok dociska sprezyne, bochen skacze po proroku i dociska go a ja nakrecam nakretke na sztyce amortyzatora i po sprawie :)

WeT(macq)
Gość
Wysłany: 2008-03-04, 07:56   

Mozna tez wygiac 2-3 płaskowniki ktore w polowie beda regulowane jakas sruba i wtedy nie ma ofiar w ludziach ;)

Tonio
Gość
Wysłany: 2008-03-04, 10:24   

Bez żadnych kombinacji, kupujesz takie coś:

http://moto.allegro.pl/it...olska_b172.html

i ściągasz sobie sprężynki na luzie. Nie kupuj na allegro bo to można na bazarku jakimś kupić za trochę mniej. Ja kupiłem swoje za 30zł.

Qbs
Gość
Wysłany: 2008-03-04, 11:06   

ale jak posluzysz sie kolegami to potem mozesz za te pianiadze isc na piwo i wypic jakies trzy na glowe :D

Bochen
Gość
Wysłany: 2008-03-04, 11:12   

zajebisty sposób, polecam!

jest jeszcze jeden sposób: zetnij 3 zwoje i nie bedziesz musial sciskac a autko ladnie glebnie

Qbs
Gość
Wysłany: 2008-03-04, 12:08   

ty masz 2,5 zwoja wiec tyle wystarczy :)

masterr666
Gość
Wysłany: 2008-03-04, 23:50   

Oryginalnie były założone zwykłe amortyzatory bez sprężyn.Wnęka w której się mieści górna cześć amortyzatora jest dosyć wąska.Amorki ze sprężynami w żaden sposób się tam nie mieszczą, przeszkadza blacha od strony wnętrza traba.Nie wiem czy są to oryginalne amortyzatory ze sprężynami do trabanta, sprężyna jest dosyć sporych rozmiarów, na dole jest sporo szersze mocowanie, otwory na śruby pasują.Mowa dokładnie o trabancie 601 Kombi 79r. nie chcę w nim robić gleby, więc obcinanie sprężyny na nic się nie zda, nawet po jej skróceniu w żaden sposób się nie zmieści ze względu na szerokość.Może w takim razie sprobować je założyć na przód, co o tym myślicie?Tam powinny się zmieścić, trzeba by było tylko dorobić szersze, dolne mocowanie

Qbs
Gość
Wysłany: 2008-03-05, 00:03   

yyyyyyyyyyyyyyy o czym ty mowisz????

jak nie ma sprezyn to masz resor, czyzby umknal ci ten fakt? jesli nie ma roesoru ani sprezyn to jak to jezdzilo. jesli masz sprezyny to znaczy ze ktos cie oszukal z rocznikiem :) na przodzie w 601 jest resor wiec po co tam pchac sprezyny.

masterr666
Gość
Wysłany: 2008-03-05, 00:19   

nie ma sprężyn z przodu ani z tyłu, resory oczywiście są ;)Chciałem założyc amorki z tyłu ale się nie mieszczą :/ Ma ktoś założone tylne amortyzatory ze sprężynami do 601 kombi?

Qbs
Gość
Wysłany: 2008-03-05, 14:53   

ale pytanie po co? jak jest resor to nei ma sprezyn i jak sa sprezyny to nie ma resorow proste. amortyzatory tez sa i musza byc zarowna przy resorach jaki i przy sprezynach, tylko ze sprezynami sa polaczone w jeden zestaw a przy resorach sa oddzielnym elementem. Po co chcesz zakladac sprezyny skoro masz juz resory :/

masterr666
Gość
Wysłany: 2008-03-05, 15:20   

Czyli wynika tak, że jeżeli są resory to muszą być zwykłe amortyzatory.A jeżeli nie ma resorów to są założone amortyzatory ze sprężynami.Tak?W takim razie te amortyzatory w żaden sposób mi się nie przydadzą :/ chyba będzie trzeba sprzedac

Qbs
Gość
Wysłany: 2008-03-05, 15:40   

no nareszcie jakies konstruktywne wnioski. a chociaz od trabanta masz te amortyzatory ze sprezynami? one byly montowane po 87 roku w dwusuwach a w polowkach to juz wszystkich. mozesz je sprzedac.

Sebastian (reafus)
Gość
Wysłany: 2008-03-05, 20:37   

po prostu amortyzatory 'ze sprezyna' sa inne niz amortyzatory 'z resorem'

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi