Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
czy tylne wahacze sa takie same w 1.1 jak w 601?
Autor Wiadomość
Qbs
Gość
Wysłany: 2008-03-03, 00:10   

Chodzi o przedluzenie kielicha. jak skrocisz sprezyne to trzeba ja przyspawac do talezyka zeby nie zlatywala. amortyzator nie bedzie stukal bo niby czemu. bedzie za to mniej pracowal na miejszej dlugosci przez co nastapi jego szybsze zuzywania. a to czy to kombi czy sedan to pozytyw jest tak czy siak. kombi ma twardsze sprezyny wiec moze dlatego sie nie ugielo od 275kg, choc to dziwne.

maxxx601
Gość
Wysłany: 2008-03-03, 15:07   

Jak przedłużysz kielich (trzyma sprężyne na amortyzatore z góry) to się podniesie! Chodzi o obniżenie (przedłużenie) mocowań wahacza które wystają z podłogi. A Jeśli obetniesz i zaszlifujesz sprężynę do 2 zwoi (nie więcej) to sprężyna na styk nie wypada - to bezpieczny zapas.

Qbs
Gość
Wysłany: 2008-03-03, 15:55   

a no wlasnie nie precyzyjnie sie wypowiedzialem. caly czas myslac o kilichu mialem przed oczami mocowanie wahacza (tez wyglada jak kielich).

Hajs
Gość
Wysłany: 2008-03-05, 02:13   

Aha, czyli mam do wyboru :
1.Obciac sprezyne o 2 zwoje
albo
2.Przedłużyć mocowanie wahacza o 10 cm

A co do kielicha, to chodziło mi o obciecie tego co wystaje w kabinie, i wspawanie nadstawki ok 6 cm, tak zeby górne mocowanie amortyzatora wraz ze spreżyna weszło wyżej( do środka) i przez to koła sie wyprostuja.
Dobre by to było?

Qbs
Gość
Wysłany: 2008-03-05, 14:49   

nie dobre. ten sam efekt masz obcinalac sprezyne. Ale najlepiej te dzwonki przedluzyc i juz tylko kto powiedzial ze o 10 cm az??

Hajs
Gość
Wysłany: 2008-03-06, 11:06   

Nie no napisałem 10 cm w przybliżeniu, trzeba to bedzie sprawdzic doswiadczalnie.

Musze sprezyne troche obciac,chodz 1 zwój, bo musze Traba zglebic, i to mocowanie przedłuże o X cm ;) Dzieki za rady.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi