|
Cylinderki przód 601 |
| Autor |
Wiadomość |
ckm
Gość
|
Wysłany: 2008-02-23, 14:31
|
|
|
Witam,
Swego czasu zakupiłem, od pewnego Pana oferującego różne części do Trampów, cylinderki przednie. Tramp 601 1989r. Z rozmowy z tymże Panem wynikało, że cylinderki te będą pasowały zarówno na stronę lewą jak i prawą. Przeglądając książki Meissnera i Skórskiego wygląda na to, że faktycznie nie ma rozróżnienia na strony.
W tej chwili cylinderki te kwitną na allegro. Jeden z allegrowiczów zasugerował, że jest inaczej, tzn. że są różne cylinderki na lewe i prawe koło. Faktycznie patrząc na wycięcia pod szczęki, wygląda na to, że tak jest.
Czy możecie zidentyfikować na którą stronę są cylinderki?
Zdjęcia umieszczone są tutaj.
Pozdrawiam, ckm. |
|
|
|
 |
Sikor
Gość
|
Wysłany: 2008-02-23, 17:03
|
|
|
| Cylinderki są zamienne stronami. Ten z lewego dołu wchodzi z prawej na górę i na odwrót. No chyba że ja mam jakieś zdolności o ktorych nie wiem :D |
|
|
|
 |
MARIAN B.
Gość
|
Wysłany: 2008-02-23, 19:46
|
|
|
| Faktycznie , nie ma różnicy między lewym a prawym kołem. Jest tylko różnica między górnym a dolnym cylinderkiem.W lewym kole montuje się je odwrotnie niż w prawym. |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2008-03-03, 08:19
|
|
|
muszę was zdziwić ale jest niestety różnica w cylinderkach. Można to poznać po nacięciu od tyłu cylinderka. Tam gdzie opiera się szczęka.
Trzeba wziąść go do ręki i ustawić tłoczkiem do dołu. A powierzchnia płaska gdzie wkręca się śruby w kierunku ciała. Patrząc teraz od góry widzimy nacięcie. Jeśli schodzi skośnie w lewo to lewy i odwrotnie. Pisałem już o tym |
|
|
|
 |
maxxx601
Gość
|
Wysłany: 2008-03-03, 15:08
|
|
|
| Marian B. o tym napisał tylko inaczej :) |