Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Cylinderki przód 601
Autor Wiadomość
ckm
Gość
Wysłany: 2008-02-23, 14:31   

Witam,

Swego czasu zakupiłem, od pewnego Pana oferującego różne części do Trampów, cylinderki przednie. Tramp 601 1989r. Z rozmowy z tymże Panem wynikało, że cylinderki te będą pasowały zarówno na stronę lewą jak i prawą. Przeglądając książki Meissnera i Skórskiego wygląda na to, że faktycznie nie ma rozróżnienia na strony.

W tej chwili cylinderki te kwitną na allegro. Jeden z allegrowiczów zasugerował, że jest inaczej, tzn. że są różne cylinderki na lewe i prawe koło. Faktycznie patrząc na wycięcia pod szczęki, wygląda na to, że tak jest.

Czy możecie zidentyfikować na którą stronę są cylinderki?

Zdjęcia umieszczone są tutaj.

Pozdrawiam, ckm.

Sikor
Gość
Wysłany: 2008-02-23, 17:03   

Cylinderki są zamienne stronami. Ten z lewego dołu wchodzi z prawej na górę i na odwrót. No chyba że ja mam jakieś zdolności o ktorych nie wiem :D

MARIAN B.
Gość
Wysłany: 2008-02-23, 19:46   

Faktycznie , nie ma różnicy między lewym a prawym kołem. Jest tylko różnica między górnym a dolnym cylinderkiem.W lewym kole montuje się je odwrotnie niż w prawym.

magik
Gość
Wysłany: 2008-03-03, 08:19   

muszę was zdziwić ale jest niestety różnica w cylinderkach. Można to poznać po nacięciu od tyłu cylinderka. Tam gdzie opiera się szczęka.
Trzeba wziąść go do ręki i ustawić tłoczkiem do dołu. A powierzchnia płaska gdzie wkręca się śruby w kierunku ciała. Patrząc teraz od góry widzimy nacięcie. Jeśli schodzi skośnie w lewo to lewy i odwrotnie. Pisałem już o tym

maxxx601
Gość
Wysłany: 2008-03-03, 15:08   

Marian B. o tym napisał tylko inaczej :)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi