|
kilka głupich pytań o 1.1 combica |
| Autor |
Wiadomość |
Hans
Gość
|
Wysłany: 2005-07-26, 19:24
|
|
|
Trabant 1.100 cm2 polo combi (po 4 latach nie używania na drogach)
1.Za ile i czy łatwo zrobić progi z dwóch stron.
2.Głowica 1.3 pasuje do 1.1(wartburg do trabanta)
3.Combi 1.1 ma jaskółke (i co to jest)
4.tylna klapa coś szwankuje(chyba zawiasy)
dużo roboty z tym.
5. Za ile takiego traba dać .
pozddrowy dla wszystkich trabiszonów od zwartychburków |
|
|
|
 |
wally
Gość
|
Wysłany: 2005-07-26, 19:54
|
|
|
ja zapłaciłem za wymiane progów i nadproży 350zł (części + robocizna)
a co do tego czy wrto kupić to zapodaj jkieś zdjęcie bo tak to nie wiadomo co to jest |
|
|
|
 |
Dysiek
Gość
|
Wysłany: 2005-07-26, 21:27
|
|
|
| Co do progow - wymiana moich kosztowala mnie prawie dwa dni roboty od rana (10) do nocy (21-22). Robilem progi z moim ojcem. Musisz dobrze poslugiwac sie szlifierka i oczywiscie spawarka :) W kazdym razie roboty troche jest :) |
|
|
|
 |
MK
Gość
|
Wysłany: 2005-07-26, 22:41
|
|
|
Witam>
ODP 1:progi zrobić łatwo,jak umiesz sam to niedrogo,jak nie to w zależności od warsztatu-ok 300-400 zł za całość
ODP 2:głowica z 1.3 powinna pasować do 1.1 (to są plusy obniżania kosztów produkcji przez koncerny motoryzacyjne-silnik VW 1.1 i 1.3 ma tą samą konstrukcję)
ODP 3:jaskółka to ta belka pod spodem,w poprzek podwozia (od jednego boku do drugiego)To tak jak ściana nośna w budynku,jak się rozsypie,to amen...
ODP 4:Tego akurat nie wiem,mam "limuzynę",ale nie powinno chyba być większych problemów\
ODP 5:to ile dać,to już zależy w jakim stanie jest reszta samochodu (silnik,skrzynia biegów,amortyzatory,i inne pierdoły...) |
|
|
|
 |
Marcin & Marta
Gość
|
Wysłany: 2005-07-26, 23:20
|
|
|
Witam!
W moim 1.1 sedan gosciu wymienił progi i nadproża za 250 zł(sama robocizna).Aha.I jeszcze przeprowadził konserwację Trabanta w tej cenie.Tylko, że części kupowałem nowe czyli trzeba dodac 160zł (częsci)i fluidol z biteksem (chyba z 50 zł za 2 puszki).Ale dodam,że to było w maju 2003 r., dletego też niebawem będę konserwował Traba ponownie ale za to u kolegi bo ma sprzęt i zrobię to bardzo solidnie(aż fluidol będzie kapał z progów).Dlatego też mam 2 pytania: Jaki środek jest najlepszy do konserwacji spodu a jaki do profili wewnętrznych?;Jakim specyfikiem najlepiej zamocować duroplast do szkieletu (bo oryginalnego elaskonu nie mogę coś dostać a silikon może spowodować korozję?
Z góry dziękuję i pozdrawiam! |
|
|
|
 |
radzieckii
Gość
|
Wysłany: 2005-07-27, 15:20
|
|
|
| Poszukaj na forum. W tym roku temat przyklejania duro był wałkowany ze dwa razy przynajmniej. |
|
|
|
 |
Hans
Gość
|
Wysłany: 2006-01-27, 12:41
|
|
|
| No t odś wieżam wątek auko jeszcze stoi oglądałem je ostatnio na cylindrach rdza i koles chce 400 pln. |
|
|
|
 |
|
|