Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
trabant zdechł, co to może być?
Autor Wiadomość
shardac
Gość
Wysłany: 2008-01-11, 16:38   

e, to moze wyczyszcza dysze glowna w tym warsztacie, jak im odpala na kluczyl? :>

Bochen
Gość
Wysłany: 2008-01-12, 23:16   

panowie mechanicy przedluzyli czas oczekiwania do poniedzialku bo trab znowu na jednym garze dziala

Bochen
Gość
Wysłany: 2008-01-15, 17:00   

panowie mechanicy sie poddali i kazali mi zabrac tranant ;d jak bedzie przerwa miedzysemestralna to rozkladam silnik

Kumpelek
Gość
Wysłany: 2008-01-16, 11:36   

hehe:D ale jazda:D
ja u siebie gaźnik robie bo raz na chwile odpalił;] zobaczymy co to bedzie.... ferelne te roczniki nasze;];p

Paweł-Yogi
Gość
Wysłany: 2008-01-25, 11:06   

Witam sprawdź świecę kolego to że trabik ma iskrę po wykręceniu świecy to nie znaczy że pod ciśnieniem ją będzie miał.Może to jest tylko ten pierdułek u mnie było kiedyś właśnie to a tak samo chodziłem do około Traba i głowiłem się co jest z nim nie tak.Po wymianie świecy na nową Trabik znowu chodził na dwa gary.

-------------------------------------------------------
Trabant 601 s
rocznik 1985
-------------------------------------------------------

Bochen
Gość
Wysłany: 2008-01-25, 16:39   

ciekawa sprawa, chodzi na jeden gar a jak zdejme fajke z tego co nie chodzi i ją lekko przyloze do swiecy to zaczyna lapac. jednoczesnie widzialem jak prąd przeskakuje pomiedzy stykami cewki. elektryka do zrobienia :/

Paweł-Yogi
Gość
Wysłany: 2008-01-25, 16:54   

A zmieniłeś kable wysokiego napięcia na nowe może coś na fajce nie przewodzi musisz wyeliminować wszystkie drobiazgi które mogą byc nier tak sprawdz czy gdzies kabel nie jest przepalony itp.
----------------------------------------------------
trabant601s
rocznik 1985
----------------------------------------------------

Qbs
Gość
Wysłany: 2008-01-25, 19:10   

o ja znam tez kilka takich przypadkow kiedy trabant dziala jak jest dystans kabli od cewek albo swiec. Bochen nawet chrupek tak dzialal :)
Ale nie wiem jaka na to jest rada.

szczepaniak zbigniew
Gość
Wysłany: 2008-02-02, 20:20   

Nie wiem jaką metodą sprawdzałeś zapłon, Ja mierzylem sufmiarką 4mm przed ZZ i w tym momencie musiała być iskra, nie kierowalem się znakami na kole bo często w starych autach ktoś coś przerabiał

Bochen
Gość
Wysłany: 2008-02-06, 23:10   

zaplon elektronik

sesja (glupia k***a) juz sie skonczyla wiec jutro sie za niego zabieram. pomoze mi herr qbs ;]
Ciekawe co sie stanie. Trab stoi pod blokiem od prawie poltora miecha

Bochen
Gość
Wysłany: 2008-02-07, 19:48   

moda na traba odcinek 3456

zdjelismy cylindry, tak zeby zobaczyc co to auto ma w sobie. stwierdzilismy wzgledny spokoj wewnatrz silnika. lekkie luzy na stawidłach i tyle. zlozylismy silnik do kupy. przed próbą odpalenia nalalismy troche rozcienczalnika lakowego do garów (nic innego nie mielismy :D ). trab zagadał ale znowu na jeden gar. chwila walki z kablami zapłonowymi, miliard wymian swiec i o dziwo zapalil na dwa gary. nie cieszylismy sie tym dlugo bo po jakichs 10 sek skonczyla sie wacha ;d
nalalem 5 litrów, trab odpalił - znowu na jeden. powtórka zabawy z rozcienczalnikiem i zapalił na dwa. próba wyjechania z garazu: wyjechal, przejechal 2 metry, cos jebuo i znowu jeden garnek dostepny. tak wiec przyczyna jest raczej gaznik. ma ktos jakis zajebisty gaznik na zbyciu?

Bochen
Gość
Wysłany: 2008-02-11, 10:54   

niezly motyw: wczoraj tak w sumie z nudów zalozylem sobie jakis stary gaźnik, taki fest niewyregulowany. zakrecilem, zaczal kichac i zapalił. dziala

Qbs
Gość
Wysłany: 2008-02-11, 20:44   

działał...

Bochen
Gość
Wysłany: 2008-02-11, 21:05   

nie chce mi sie pisac tego od nowa wiec wkleje jak opowiedzialem sytuacje na gg koledze prorokowi

Ja: (21:01)
CALY DZIEN GRZEBANIA K***A
su***syn kolo 14 powrócił do słodkiego pierdzenia w jeden garek
lutowanie kabli c***e muje
regulacje gaznika
w koncu sukces
(21:02)
dziala na 2 i zap*****la jak królik po kosie
jedziemy do domu z kanzas na budziku ponad 100, pod pedalem zapas.
nagle jeb
i c**j
znowu jeden !!!!!!!!!!!!!!1
pi****le

MAM DOŚĆ

mateusz105l
Gość
Wysłany: 2008-02-11, 21:14   

Pora kupić golfa2 ;]

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi