Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Klakson nie działa w 601
Autor Wiadomość
MarkusM
Gość
Wysłany: 2008-01-26, 17:11   

Witam. Mam problem z klaksonem w 601. Mianowicie po podpięciu i naciśnięciu na włącznik kierunkowaskazów klakson nie działa. Masa jest bo sprawdzałem na multimetrze. Tak samo napięcie się pojawia na przewodzie jak nacisnę na dźwignię. Klakson jest sprawny, bo jak go założe do 1.1 to trąbi.

Jakieś propozycje????

Pozdrawiam :-)

Kędzior2
Gość
Wysłany: 2008-01-26, 17:38   

napraw go :)

ZBuK
Gość
Wysłany: 2008-01-26, 17:40   

Mam to samo - z tymże mój czasem jakby chciał zatrąbić bo daje się słyszeć na ułamek sekundy dźwięk cichy ale i tak nie zawsze :) I też masa jest, sprawy klakson i nie trąbi.

Repet
Gość
Wysłany: 2008-01-26, 17:48   

Może pokręćcie sobie śrubką na klaksonie to jest od głośności i przeczyście styki.

halogen
Gość
Wysłany: 2008-01-26, 18:18   

on jest na przekaźniku u Ciebie??

Kumpelek
Gość
Wysłany: 2008-01-26, 18:43   

u mnie kiedyś nie działał w 601 to poprawiłem blaszki w przełączniku i już kuka jak powinno:D

Qbs
Gość
Wysłany: 2008-01-26, 21:34   

prosta sprawa. albo styk w przelaczniku jest wypalony albo zasneidzialy konektorki przy klaksonie.

z takimi pierdolami na forum.... :/

MarkusM
Gość
Wysłany: 2008-01-27, 10:03   

Qbs nie pierdoły bo akuratnie styk w przełączniku nie jest wypalony bo go rozkręcałem i sprawdzałem, a konektorki nie są zaśniedziałe bo są nowe i mają przewodzenie. O takich elementarnych rzeczach już nie pisze bo to się na dzień dobry sprawdza.

Halogen - nie jest na przekaźniku u mnie.

Mówie raczej żadna regulacja bo jak go podepnę do polówki w takim stanie jak jest to działa i trąbi, a w 601 nie huhu .

MarkusM
Gość
Wysłany: 2008-01-27, 10:36   

Może ktoś coś wymyśli bo mi się koncepce wyczerpały.

Bross
Gość
Wysłany: 2008-01-27, 15:03   

to i ja sie podepne ja mam tak na zgaszonym silniku nietrąbi - czasem jęknie odpale nic przegazuje znów na wolnych spróbuje i zatrągi ale jak jest po3bny to cham nietrąbi - Nic niesprawdzałem oprócz styków na klaxonie... u mnie to pewno kwestia styku na przełączniku - a moze brak przekaźnika bo to mocny klaxon z deluxa - inne trąbią odrazu.

MarkusM
Gość
Wysłany: 2008-01-27, 17:28   

U mnie nie działa niezależnie od tego czy jest włączona stacyjna czy nie i czy działa silnik czy nie.

magik
Gość
Wysłany: 2008-01-28, 08:20   

może słaby prąd jest na tych kabelkach. Ja bym dokręcił połączenia w puszcze bezpieczników i poprawił/obruszał bezpiecznik. Czasami śniedź się dostaje i nie działa. Tak samo podokręcaj śrubki w przełączniku pod kierownicą. Powinno pomóc

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi